[Eski] HTML ve embedded mp3 sorusu

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

berk

Yeni üye
Selam

sorumu oldugunca temiz anlatmaya calisicagim. cunku banada yabanci bir konu.

bir proje icin hazirlanan html bazli bir web sayfasinda, yaratilan hyperlinki play pause forward tuslarinin(jpeg uzantili dosya), herhangi bir media player acmadan, sitede gomulu olan mp3 u kontrol etmesini istiyoruz.

yani play grafigine bastiginda, calicak, pause da durucak. hic birsekilde pop-up yada media player in ekrana cikmasini istemiyoruz. bu hyperlinki grafiklere basarak, arka planda sanki sitenin background muzigi gibi calmasini yada durmasini istiyoruz.

flash kesinlikle olmaz. calisilan aletin browseri desteklemiyor.
boyle birsey yapilabilirmi? hangi dil kullanilmalidir?

tesekkurler

berk

Accurancy

olur diyorsun :D
verdigin link harika, tabi anlayana :wink:

cok tesekkurler...

kolay gelsin

selam Vedat

ordaki problem mp3 u kimin calacagini atadigiin icin(Mac de oldugum icin QT) hemen onun bari veya pop-up i cikiyor.

benim yapmak istedigim yada arastirdigim -demek daha dogru- hic bir media playera bagli kalmadan yada onu devreye sokmadan arka planda mp3 u , hazirladigimiz aktif buttonlarla kontrol etmek. (Play/Pause yapmak)

bunu arastiyorum

cok sagol genede

berk

Berk bunu yapmak sanırım mümkün değil sadece java ile. Ben de çok kafa kırdım bu konuda. Flash gibi bir arayüze ihtiyaç var. (ya da javayla kafayi bozmuş biri)
Eğer çözüm bulursan lütfen buraya yaz, bize de faydası olur. :D

bakalim Vedat bende arastiyorum, kafayi yiyorum.
eger birsey bulursam habre veririm tabiki

kolay gelsin

berk

Bu tarz mp3 çalar objeleri genelde flash arayüzleri ile xml desteği sağlanarak yapılıyor. Javascript olarak olanları da var diye hatırlıyorum fakat daha önce hiç kullanmadım. Benim sana tavsiyem flash arayüzlü kçük bir kontrol bölümü ve liste bölümü bulunan ve çalacağın parçaları xml arayüz ile dizinden çeken bir obje bulman. Elimde olması lazım hatta www.sebnemferah.biz/forum kısmının Black Rain temasında kullanmıştım. Son senfonik albümün demo parçaları. Listeden seçme özelliği ses açma/kapama durdurma devam etme bir sonraki parçaya atlama v.b özellikleri barındırıyor içinde.

Kadir cevap icin tesekkurler
flash malesef olmuyor, bu klasik bir web dizayni degil.
onun icin java tek umudumuz du

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri