[Eski] Hata Mesaji Sync Midi (Çözüldü)

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

TG

Yeni üye
Merhaba Aarkadaslar,
Tamami Audio kayit olan bir proje uzerinde calisiyorum - dum, taa ki su mesaji alincaya kadar:

"Error while trying to synchronize Audio and MIDI.

Sample rate 22029 recognized.
Check conflict between LogicPro and external device

Continue
"

Devam'a (Continue) basinca tum proje distortiondan bozulmus bir halde calmakta. Ve kisa bir sure sonra tekrar ayni mesaji vermekte.

Fikri olan var mi acaba?

Son zamanlarda hic yeni bir sey yuklemedim. Set up'im imza hanesindedir.

Ingilizce klavye icin ozur herkesten. Malum Logic yuklu oldugundan dil'i Turkceye cevirince key command'larda sorun yasandigi soylenmekte...

Huzur

Re: Hata Mesaji Sync Midi

Caci,
Cevap icin tesekkurler :D

Logic de zaten projenin sample rate'i ayarli. Ses karti Duet, o da Logic'e entegre ve kendisini programin sample rate'ine gore ayarliyor...yani ayrica ayarlanamiyor. :eek:

Sorun güncel. :roll:

Re: Hata Mesaji Sync Midi

Logic 9.0'dan 9.1'e ve Leopard SnowLeopard olduktan ve de Eucon (Euphonix) sürücüleri güncellendikten sonra sorun giderildi... :)

Benzer sorunu ben de yaşıyorum. aynı şeyleri yaptım ama benimki çözülmedi. yardım ederseniz sevinirim.

ses kartı: digi oo2 console. ilk açılışta ses kartı 44100 açılıyor ve bilgisayardaki ses ile ilgili tüm ayarlar da 44100 yani herşey olması gerektiği gibi. ancak ses ile ilgili, yani kartı kullanacak herhangi bir işlem yaptığım an ses kartı kendini otomatikman 48000 e atıyor. buna itunes da dahil. bunu yapmasını gerektirecek, tanımlı hiçbir yer bulamadım bilgisayarın içinde. asıl tuhaf olan 48000 gösteriyor ama 44100 çalıyor. e hadi olsun diycem ama logic i açtığım an şu hata mesajı
Error while trying to synchronize Audio and MIDI.

Sample rate 48000 recognized.

Check conflict between LogicPro and external device

Continue"

es geçeyim diyorum ancak sürekli uyarı çıkıyor karşıma ve çalışılmıyor. ne yaptıysak olmadı. lütfen yardımcı olun. ne yapmam lazım?

Lütfen Ses kartı sürücüsünü güncelle. Ayrıca ses kartının software'i varsa ayarlarını gözden geçir...

Baştan başlayalım. Setup'ını bilmediğim için şöyle yazayım:

Önce ses kartını devre dışı bırakarak on board ses kartınla sistemini denetle. Eğer sorun yoksa ses kartında sorun var demektir. Eğer sorun devam ediyorsa şunları yap.

1. Kullandığın tüm programların sürücülerini güncelleştirmelisin. Ses kartı dahil. (Logic dahil orijinal kullanıyorsun değil mi? Crack ise ne beni ne de kendini uğraştırma lütfen)

2. Tüm programların ayarlarını default hale getirmelisin.

3. Eğer üçüncü parti denilen DAW ve ses kartı haricinde program kullanıyorsan şimdilik bunları kullanma ve öyle bir dene, eğer düzelmişse bunların henüz güncellenmediğini anlarız ve en son update'ini beklemekten başka çåre kalmıyor geriye.

4. Antivirus Firewall gibi koruma önlemlerini devre dışı bırakmalısın. Internet'e de bağlı olmamalı makinen.

Bunları yaptıktan sonra sorunun hala devam ediyorsa, uninstall edip müzik programlarını yeniden yüklemeni öneririm.

Software'in ayarlarını kontrol ettin mi? Sürücüyle gelen?

programlar orjinal. ve güncellemelerini yaptım.bu sorun mac te yaşanıyor virus programı filan yok zaten mac te. bootcamp de yüklü ve orada sadece cubase var( virus programı da var ama mac te çalışırken bi etkisi olmaz herhalde?) ve bu sorun orada yaşanmıyor. bu da garip. acaba bootcamp yüzünden bir problem olabilir mi? yada digidesign ın logic i desteklemediği söyleniyor. acaba bu nedenle de olabilir mi?

midi ayarlarında şöyle birşey gördüm aslında bu sorunu tanımlıyor gibi. synchronization bölümünde
"firmware not recognized" yazıyor. bu neden oluştu acaba? bunu giderebilsem hallolacak gibi. mac teki cubase de ses kartı ayarlarında internal i seçeceğimiz bölümde tuhaf şeliller yanıp sönüyor.
diğer söylediklerinizi de uygulayıp deneyeceğim. bakalım ne olacak. teşekkürler.

Geri