[Eski] Harddisk elimde kaldý...öneri ve yardým bekliyorum

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Alpy

Yeni üye
EKSA dan 2 ay önce 160gb lýk Segate Hard aldým. 1 ay kullandým ve arýzalý olduðunu anladým arsýra okuma hatasý veriyordu , ses çýkartýp takýlýyordu. Bende gittim EKSA ya verdim yaklaþýk 3 hafta sonra yenisi geldi.
Gittim aldým ve o gün hiç bakmadan ve pc ye takmadan bir kenara koydum ertesi gün hardý takdýðýmda (kötü sanþ ta hep beni bulur) hiç çalýþmadý görmüyordu bile....

Eksa ya gene gittim ama yolda bakarken birde ne göreyim jumperlarýn bulunduðu yerin plastik kenarý kýrýlmýþ offf ya dedim þimdi birde garanti dýþý sayarlar dedim içimden ,verdim geri ve bana dediler ki fiziksel hasar olduðundan biz firmaya gönderelim gene ama büyük bir ihtimalle geri gelecek...

1 hafta sonra hard geri geldi ve ben ortada kaldým ne EKSA sorumlu ne de satýcý firma daha 4 taksiti duruyor ve gözüm gibi baktýðým harda inanýnki hiçbir hasar vermedim, kýrýk olan yerden de yoldayken haberim oldu.

Þimdi ne yapmam lazým EKSA hard ý tamir ettir diyor satýcý firma ile görüþ gibilerinden tabi parayla yepyeni hard doðru düzgün kullanamadým bile...

Baþýnýza gelseydi ne yapardýnýz??? Gidip satýcý firmayla insanca bir þekilde konuþacam ama birþey çýkmazsa tüketici koruma derneði yada avukatla konuþsam bir sonuç çýkabilir mi??

Bu arada ilk eve geldiðimde soðuk suyumu içtim ama umut kesilmedi þimdilik...

Fikirlerinizi bekliyorum.

Pek çok þirket http://www.sikayetvar.com daki þikayetleri ciddiye alýp çözüm sunmaya çalýþýyor bir göz at derim. Ama her þeyi de monitör baþýnda yapmaya çalýþmayý doðru bulmuyorum. En azýndan hakkýmýzý aramak için ayaða kalkýp sosyalleþelim deðil mi... Böyle bir þey olamaz, seni koruyacak bir tüketici kanunu muhakkak vardýr.

Zaten þunu anlayamýyorum, bir alet alyorsun, o gün bozuk olduðunu farkediyorsun geri götürüyorsun ve tamire veya üretici firmaya yolluyorlar!? Yahu ben tamir edilsin istemiyorum ki, yeni sýfýr mal almýþým, çalýþan orijinal bir alet istiyorum, sen bunu tamire yolluyorsun. Zaten bunun bile yasal olduðunu sanmýyorum. Üreticiye falan yollamadan sana yeni bir aleti kutusunda vermek zorundalar diye düþünüyorum. Biraz araþtýr, veya bir bilen vardýr elbet. Herkesin baþýna gelebilecek bir þey, geliþmeleri anlatýrsan iyi olur.
Sevgiler

Batuhan Bozkurt' Alıntı:
Zaten şunu anlayamıyorum, bir alet alyorsun, o gün bozuk olduğunu farkediyorsun geri götürüyorsun ve tamire veya üretici firmaya yolluyorlar!? Yahu ben tamir edilsin istemiyorum ki, yeni sıfır mal almışım, çalışan orijinal bir alet istiyorum, sen bunu tamire yolluyorsun. Zaten bunun bile yasal olduğunu sanmıyorum. Üreticiye falan yollamadan sana yeni bir aleti kutusunda vermek zorundalar diye düşünüyorum. Biraz araştır, veya bir bilen vardır elbet. Herkesin başına gelebilecek bir şey, gelişmeleri anlatırsan iyi olur.
Sevgiler

Malı aldıktan sonra 1 hafta içinde malda bir arıza çıkarsa yenisi ile değiştiriliyor. Ama 1 haftayı aşarsa, distribütöre yolluyorlar. En azından benim her zaman alışveriş yaptığım bilgisayar firması bunu böyle yapıyor. Ben herkes aynı yapıyor sanıyordum. Gerçekten yazık. Geçmiş olsun Alpy. Umarım sikayetvar.com sorununa çözüm olur..

Batuhan site için teþekkürler.. Sanada Barýþ.

Pazartesi günü satýcý firma ile konuþmaya gidecem bir sonuç çýkmazsa siteye üye oldum oraya da yazýcam olmazsa tüketici koruma derneði ile bir görüþecem. Sitede Eksa ile 4 5 tane yazý gördüm hatta birinin baþýna ayný benim olaya benzer biþi gelmiþ onun harddisk i de bozulmuþ götürmüþ servise yan tarafý çizik diye garanti dýþý saymýþlar sanýrým...

Ve beklediðim gibi oldu suçu benim üstüme yýkmaya çalýþtýlar rezilliðin bu kadarý bu yazýnýn aynýsýný öbür siteyede yazdým.

Satýcý firmanýn ismi Datagate. Yerlerine gittiðimde öðrendim ki hardýmý deðiþtirmemiþler güya tamirde edemedikleri için testten geçirmiþler ve çalýþýyor diye geri yollamýþlar. Eksa da deðiþti diye bana veriyor. Peki sorun ne diye sorduðumda Datagate e Harddisk in Motoru bozuk diye bir cevap alýyorum. 2. kez aldýðým hardý daha ilk taktýðýmda çalýþmadý bile ki bu hard yaptýklarý testi nasýl oluyorda geçiyor???? Açýkcasý hem iþ hem maddi hem de zaman kaybým çok oldu.

Datagate suçu Eksa ya Eksa da bana atýyor. Ýnanýlýr gibi deðil rezilliðin önde gideni. 5$ ucuza mal satmak için kurumsallaþamamýþ bir þirkettir Eksa, yani kýnamak ne fayda daha önceki þikayeleri bile býrak cevap yazmayý okumamýþlardýr bile. Bu siteyi biliyorlarsa tabi!!!

Napýcam bilmiyorum, tanýdýk bir avukat bulup neler yapýlabileceðine bakýcam.

Alpy iş Seagate Türkiye'de bitiyor. Eksa bir bayi, hiç bir söz hakkı yok, Datagate bir distribitör, Seagate ne derse onu yapar. Eksa'yla iletişimi koparma ve onlarla kötü olma tam tersine desteklerini al, senin işini halledebilecek olanlar onlar. Eksa aracılığıyla Datagate'e baskı yapın, Datagate de bu baskıyı Seagate'e iletsin. Hatta yoğun bilgisayar alımı yapan bir şirkette tanıdık birileri varsa, alım yaptıkları bayi aracılığıyla " Ya bizim yeğenin bir harddisk işi varmış bi hallediverin" şeklinde bi telefon açsın ( şaka değil ciddiyim ).

Satıcı firmanın ismi Datagate. Yerlerine gittiğimde öğrendim ki hardımı değiştirmemişler güya tamirde edemedikleri için testten geçirmişler ve çalışıyor diye geri yollamışlar. Eksa da değişti diye bana veriyor.

Bu böyle olmamıştır. Gerçekten test edilmiştir ve çalıştığı için geri gönderilmiştir. Bu yüzden değişmemiştir. Eksa'da sana iyi görünmek için değişti demiştir. Datagate veya Eksa diskin değişmesi nedeniyle herhangi bir kayba uğramazlar çünkü. Aklıma birkaç ihtimal geliyor : birincisi diskler Datagate'te karışmış olabilir. Eksa eğer seri no takibi yapıyorsa, gönderdikleri diskle, gelen diskin aynı olup olmadığını kontrol etsinler. İkincisi Eksa'da diskler karışmış olabilir. Eğer seri no takibi varsa sana ilk verdikleri diskle, elindeki diskin seri nolarını karşılaştırabilirsiniz.

Aklımı kurcalayan bir konu da 3 hafta tamir için fazla uzun bir süre. Üç hafta da sipariş versen yurtdışından yenisi gelir. Zaten motoru bozuksa bunu iki günde anlarlar, garanti dahilinde değilse geri gönderirler ( Datagate'in sistemi farklı olabilir ). Bu süreci de bir deşebilirsin.

Yine de çok ümitli olma. Harddiski geri aldığında ya orada denetmek, ya da sağını solunu iyice kontrol etmek gerekiyordu.

Zaten Seagate Türkiye diye birþey olmadýðýndan bu iþ orada bitmiyor. Aldýðým tavsiyelerden biride 1 2 sene :shock: :lol: beklersem Seagate Türkiye açýldýmý tamiri olsun deðiþmesi olsun daha kolay olacakmýþ...

daedalus' Alıntı:
Yine de çok ümitli olma. Harddiski geri aldýðýnda ya orada denetmek, ya da saðýný solunu iyice kontrol etmek gerekiyordu.

Tek haksýz olduðum nokta o.

daedalus' Alıntı:
Eksa'yla iletiþimi koparma ve onlarla kötü olma tam tersine desteklerini al, senin iþini halledebilecek olanlar onlar. Eksa aracýlýðýyla Datagate'e baský yapýn, Datagate de bu baskýyý Seagate'e iletsin. Hatta yoðun bilgisayar alýmý yapan bir þirkette tanýdýk birileri varsa, alým yaptýklarý bayi aracýlýðýyla " Ya bizim yeðenin bir harddisk iþi varmýþ bi hallediverin" þeklinde bi telefon açsýn ( þaka deðil ciddiyim ).

Diyorsun da www.sikayetvar.com da ki eksa þikayetlerine bak derim. Benden daha kötü durumda olan var. Ve malesef ki göbekli sözü geçen iyi bir dayým da yok. Öte yandan avukatmýþ mahkememiþ biraz araþtýrdým ve baþka bir konu hakkýnda Mahcem ile Cemal abinin baþlarýna gelenleri, tecrubelerini okuyunca olayýn sonuçta bana patlýyacaðýný büyük bir yüzdeyle tahmin edebiliyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri