[Eski] Hangi Virüs Programı?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Norton kadar sistemi kasan, sistemin her şeyine karışan, uninstall'u problemli, neredeyse Cubase'in bile yakalayacağı virüsleri görmezden gelen ve sistemin içine sokan, ama buna rağmen haketmediği bir üne sahip başka bir anti-virüs programı yok. Kullanan niye kullanır gerçekten hiç anlamam.

Kaspersky en iyi anti-virüs programı. Alternatif olarak da McAfee düşünülebilir.

kaspersky nin 6.0 versiyonu gerçekten başarılı. virüs tarama hızı, bulmadaki kabiliyeti, bilgisayarı yormaması ve üstüne bir de spam filtresi getirmeleriyle mükemmelleşmiş gibi. 4 senedir kullanıyorum kaspersky ı. 4 versiyonun dan beri henüz herhangi bir sorunla karşılaşmadım. biraz da kişinin kendi istekleriyle alakalı bu durum. bence sen burda adı geçenleri dene belirli sürelerle. çünkü hepsi (nortonu ayırıyorum) iyi anti virüs programları. hangisi içine sinerse artık. :D

hepsini denedim makinem pentium 3 500mhz hepsini denedim yeni çıkan yazılımlar karşısında bilgisayarımın varlığını sürdürebilmesi için aşama aşama daha az kasan virüs programlarını aradım aynı zamanda denedim ve en son antivir de karar kıldım gerçekten mükemmel hiç kasmaz ve virüslü dosya girdiği an çat yakalar.Ayrıca Bedavadır. www.free-av.com

bende kaspersky var benim bilgisayarım p4 3,2 ve 1 gb ram var beni hiç zorlamıyor açıkçası ben memnunnum güzel güzel geçiniyoruz hiç virüs bulaşmadı şu ana kadar.Bi arkadaş söylemiş burdan geç tarıyor diye hakkatten öyle 2-3 saatte bilgisayarımı taratıyorum ve bu aralar yine taratmam gerekicek inan canım istemiyor.

junnior_rapper sana bi soru sorayım madem araştırmışsın karşılaştırmışsın.Sd kullanımına göre mi yaptın bu kararı?Biraz açabilir misin konuyu bizde geçelim bu programa.Hani ben memnundum daha iyisi varsa neden kullanmayalım ki?

kaperskyi hiç denemedim.Sadece bilgisayarım yeni çıkan programlara karşı giderek ağırlaştığı için gittikçe daha az kasan programların arayışına girdim açıkçası sd kullanımına göre değerlendirmedim ama bundan önce avast ı kullanıyordum ara ara kitleniyordu bile pc ama antivirin bu pc de sürekli altta çalışmasına rağmen kasmaması şu anlık beni memnun kılıyor.

NOD32 kullaniyorum, benim denediklerim arasinda sistem yuku/virus yakalama ortalamasina gore en iyisi. Ama Norton virusu yer, bir de dover. Bilgisayardan cok guc beklentisi var, tabii en kotu tarafi bu.

Denediklerim:
Norton 2003, Kaspersky, AVG

Kaspersky, sadece virus temizliginde degil, spyware ve malware temizliginde de iyi.
Ama interneti nasil kullandigin da onemli. Siradan surfcu isen, malware/spyware'lerle basinin derde girmiyor olmasi lazim.
Benim basim su ana kadar spyware ile derde girmedi.

Eset NOD32, Windows isletim sistemi virus temizliginde epey iyi orana sahip. En iyisi degil, ama system resources ile bu istatistigi karsilastirirsan en iyisi. Bence. Program cok hafif. Hizli da tariyor.

Subat ayindaki bir karsilastirmada Norton en iyisi idi, durum degismis gibi gorunuyor, asagidaki karsilastirmaya gore (ne kadar objektif, cok emin degilim):
http://www.av-comparatives.org/seiten/e ... 006_05.php (Link direkt olarak calismayabilir, yeni browser/pencere acip, copy/paste ile ulasabilirsiniz sayfaya.
Ya da http://www.av-comparatives.org/ adresine gidip, "Comparatives" sayfasina gidebilirsiniz.

Karsilastirma sayfasindaki onemli not, "Lutfen yuzdelere degil, antivirus paketlerindeki ulasilan sertifika siniflarina dikkat edin" der.
Bence, interneti nasil kullandiginizi dusunun, hangi isletim sistemini kullanacaginizi ve nasil bir makinada (Is, ev, internet, oyun) kullanacaginizi iyice tartin, oyle karar verin.
Eger sadece internet icin kullaniyorsaniz, alinabilecek en iyi yazilimi alin. Ama internete -soyle ya da boyle- bagli bir makinayla onemli is yapiyorsaniz, hafif bir antivirus yazilimi secin. Ve firewall'unuz hep acik ve calisir olsun.
Firewall secimi de onemli.

Not. Simdi farkettim, basligi acan secimini yapmis bile :) Tuh, o kadar da yazdik bosu bosuna.. :roll: :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri