basligi actim ama geresini getirmedim
simdi TV ye geldim rahat rahat yazabilirim
Bulent
yani bence o bahsettigin 20Mbox la bir TDM karsilasmasi coktan gecti bence. Digidisign, LE ile belki hayal bile edemiyecekleri yerlere ulastilar. Sikintida burdan basliyor aslinda
Ornekleri, buyuk analog firmalar, buyuk studyolar yavas yavas kapilarini kapamaya basladilar, niye cunku LE ile muzik yapma isi Basement e inmis durumda.
En iyi ornek, simdi ismini hatirlayamadim(Domino taslarindan klibi olan rock grubu yenilerden) onlarin butun albumu basementta yapilmis ve aynen piyasaya suruldu cok ufak bir kac degisiklikle vede ustune The Killers la ilgili bir dedikodu patlatip, satislar o bicim artti.
Boyle olunca, basement ta oturan cocuk/grup ben niye yapamiyorum anasini satayim dusuncesine giriyor.
Orda da bahsedilen, byuk kuslarin korkusu esasinda, hemen kendimden ornek vereyim, eger LE de surround olursa, bu sefer bir yonetmen veya producer buyuk DOLBY tescilli bir house saati 500cad$=500YTl aldigi ucret karsisinda, ya o basement ta olan cocuk ta surround yapiyor saati 75cad$.
tabi niye olmiyacagini anlatmak icin saatler alir ve coguda iplemez cunku at the end of the day, cebten cikan paradir onemli olan.
Durum boyle olunca, ne kadar cok direnselerde artik basement taki cocuga isi kaybedecek. Butun islerin kalitesi dusucek ve dusmeyede basladi. tahminim bu boyle 5 sene gidicek.
Yani olay oyle bir hal aldiki, digital ortam evdeki kullaniciya sagladigi olanakla yapilmiyacak akilin alamacagi sey kalmadi. Internet cildirmis durumda. Telif haklari hak getire. CNN ni seyrettinizmi bilmiyorum ilk hafta Star WARS 850 bin kisi tarafindan download edilmis. rakama bakarmisiniz? :? yani durum boyle olunca, pasta kuculuyor, bu isten para kazananlarin payi iyice daraliyor.
ve orda yazan buyuk post house sahipleri, bunyelerine LE almak ve ona adapte olmayi hakaret olarak goruyor.
Durumun ucu kacti bence Basement tan gelen cocugu durdurulcak gibi degil. urunleri kalitesi cok dusucek, cerez niyetine 5-10 yil arasi boyle gidicek hem film sektoru olsun hem muzik, sonra bir Devulasyon tabi ki bekliyorum bir silkelenis olmasi kacinilmaz.
artik stduyolar edit roomlar inanilmaz compakt kucuk bir hale geldi ki, bunu gormeyen veya adapte olmayan bu 5-10 sene icinde cok aci cekicek.
en guzel ornegi Elephant filmi allah askina bir ses e bakin
berk