[Eski] Grafik Tablet, ilginç driver sorunu

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Tunç Akın

Aktif üye
Selamlar, 2 ay kadar önce UC - Logic marka bir grafik tablet aldım. Beraberinde bir driver geldi bunu kurdum fakat daha sonra problem çıkardı (aleti taktım tanımadı) bende sitelerine gidip, güncel driver'i indirdim.

Sonra alet bir süre düzgün çalıştı. Bir akşam taktım bilgisayara yine tanımadı aleti. Driver'i sildim tekrar kurdum filan, ı-ıh yine olmadı. (bu arada aygıt mac pro'nun arkasındaki USB girişlerine bağlı ve onun haricinde ekrandan gelen port'a bağlı olarak external HDD takılı, ayrıca Cubase Dongle takılı)

Daha sonra bu porttan çıkartıp, klavyenin üstünde bulunan o dandik porta taktım, saniye takılmadan pıt diye algıladı aleti. Daha sonra alet ile işim olmadı.

Geçen hafta kablosuz klavye ve mouse aldım. Bunun üstünde USB girişi yok. Bu akşam o yüzden yine Mac Pro'nun arkasındaki USB girişlerine taktım, yine aynı şekilde aleti tanımadı. Tekrar denemek için eski klavye üzerinden bağladım yine pıt diye algıladı aleti..

O civardaki portlara takılı olan bluetooth vericisi, dongle ve HDD'yi çıkartıp tekrar denedim, yine algılamadı ama klavye üzerinden gayet güzel algılıyor. Cinema display üzerindeki portlardan da algılamadı.

Ne yapmam gerektiğini anlamadım, sorun garip geldi çünkü benim bildiğim klavye üzerindeki USB girişi hız olarak düşük bir giriş.

Ne yapmalıyım sizce? Alet bozuk değil gayette memnunum. Vatan aslında istesem değiştirir, paraya kıyıp wacom mu alsam bir adet? Veya nasıl bir çözüm önerirsiniz?

Sistemim 10.5.6. Driver en güncel olanı kendi sitelerinden indirdim.

Teşekkür ederim.

Kalemin içindeki pile dikkat et uzun süre içindde kalmasın.İki gün önce bir çizim yapayım dedim baktım çalışmıyor, pili değiştireyim düzelir dedim, elimde kaldı pil ömrünü yemiş ve şişmiş sıkışmış arka tarafıda açılmadı kalemin ön tarafı çıktı ve devre çatladı. Şimdi yeni kalem almak zorunda kalıcam. :)

Yok yahu malesef ki böyle saçma bir sorunu varmış. Driver ile ilgili bir sorun, verdiğim linki incelerseniz görürsünüz.

Distribütör olan firmanın yetkilisi görüşmüş esas firma ile, masaüstlerine klavyeden, laptoplara ise hub'dan bağlasın demişler. Yeni driver hazırlayayım diyen yok yani :D

Çok harcama yaptım, eğer öyle bir şey yapmasaydım direkt olarak wacom bamboo fun alacaktım ama artık geçti gibi.

Ayrıca evet o pil mekanizması zaten bir garip, demek ki içinde bırakmamak gerek.

:lol: Yok ben genel anlamda uyardım bendede aynı marka tablet var ilerde başına gelmesin aynı durum,pili gerçekten problem.Windowsta driver problemi yaşamadım, ama mac te başka bir modeli ses teknisyeni bir arkadaş kullanıyordu (daha hızlı ve pratik edit yapıyormuş) o hub tan bağlıyordu mac'e.

Bu arada 10 liraya bir hub aldım onun üstünden mis gibi çalışıyor.

Bu kadar saçma bir şey görmedim ben. Ayıp yani, bir de gelen cevap, laptop kullananlar gub üstünden, desktop kullananlar klavye üstünden bağlasın diye cevap yazmışlar.

Onun yerine keşke bir driver yazsalarmış.

Geri