[Eski] Gemiyle Muzik Aleti Tasinmasi Konusu

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

ercingokce

Yeni üye
Selamlar,

Basligi dogru yerde actigimdan emin degilim bu yuzden kusura bakmayin.

Onumuzdeki 1-2 ay icerisinde Turkiye'ye kesin donus yapacagim, ev esyalarimizi da getirecegiz. Gemi sirketlerinden az cok bilgi aldim ama aklima takilan birkac sey kaldi. Daha dogrusu bana soylenenlere pek guvenemedim.

Konunun forumla alakasi getirecegim muzik aletlerinin okyanus gecerken ugrayacagi hasar. Malum cok fazla nem olacak. Gemi sirketi yetkilisinin bana soyledigi davul ve gitarlarin eger kendi "case"leri varsa bir sorunun olmayacagi.

Ama sizce ben bunlari caselerinin icinde naylon torbalarami sarmaliyim? Yoksa caselerin icine silica gel doldurmak yeterli olacak midir? Yahut da hem naylon torbalayip hemde icine silica gel mi atmaliyim? Bu sekilde de aletleri acikcasi bogmaktan korkuyorum.

Amfiler icin ise havali torbalara sarip yerlestirmek sizce yeterli midir?

Tecrubeli arkadaslar bu konuda yardimci olurlarsa cok sevinirim.

Simdiden tesekkurler.

Gemi ile geleceğine göre bu yazacaklarımın aksini iddia edenlere kulak asma ve dediklerimi aynen uygula.

1. Öncelikle gitarlarının tellerini gevşet. Case'lerinin içine yerleştirirken naylona sarmana gerek yok. Ancak içlerine bir kaç silika gel koymayı unutma. Caseleri bir kaç tur kalın naylon ile sar ve paketleme bantı ile tamamen hava ile irtibatı kesilecek şekilde bantla. Yani dikkat et hiç bir boşluk olmasın. Ondan sonra da bunları yine karton kutu içine yerleştir ve tekrar çevrelerine silika gel koy. Ondan sonra tekrardan karton kutuyu naylon ile sar ve bantla.

2. Klavyelerin case'leri varsa aynı işlemi tekrar et. Yoksa her birini yine bir kaç tur kalın naylona sar ve bantla. Yine içlerine bir kaç silika gel koy. Ondan sonra tekrardan aynı karton kutu işlemini uygula.

3. Davul için de aynı işlemleri uygula.

4. Amplifikatör için de aynı işlemleri uygula.

5. Elektronik cihazların için de aynı işlemi uygula.

Tuz ve nem cihazların en büyük düşmanı.

Geri