[Eski] Free Pultec Based Vst

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Güzelmiş, sadece 1 khz ile beraber 4 khz civarınıda düşürebilme opsiyonu sunsa güzel olurdu diye düşündüm onun haricinde ciddi bir eksik görmedim.

Sonimus'la yeni psp'nin demo'usunu değerlendiriyorum bu aralar, uygulamalar için pek renk arayışımın olmadığını farkettim biraz deneme-yanılma yapmam lazım ama çok beğensemde belki psp noble eq'yu satın almıycam.

Sonimus kullanıyorum ben de bir süredir.Pultec tarzı pluginleri genelde davul ve basslarda kullanıyorum.Sonimus şuana kadar gördüğüm en iyi ücretsiz Pultec tarzı plugindi.Şimdi ise bu paylaştığım plugin daha çok hoşuma gittim.Bugün baya kurcaladım.Çok hoşuma gitti.Özellikle çok transparam geldi bana.

Bu arada Nomad Factory Pultec versiyonu da hiç fena değil.Birara demosunu kurcaladım.Gerçi analiz ettiğimde Antress Black Dragon ve Sonimus ile arasında uçurumlar kadar fark yoktu.Ama harmonic distortion biraz daha fazlaydı ve bana biraz daha tatlı geldi.

Ben daha çok mastering için kurcalıyorum ama aklımda mixbuss'ta var. Re-mastering haricinde mastering için pultec tasarımına geniş bir mid bell opsiyonu yerleştirmek (özellikle plug-in ile) hala bana pek mantıklı gelmiyor ama mixbuss için aklıma yatmaya başladı (normalde pek birşeyler eklemem mixbuss'a).

Sonimus'un alt frekans opsiyonları hoşuma gidiyor, "woow" efekti vurgu arttırması ile harika ama bununla beraber alt frekanslarda sanırım bir expander devreye giriyor (drive ile ayarlanan) ve onu ileride umarım devredışı bırakma opsiyonu verirler.

Orta ve üst frekanslarda ise exciter tarzı plug-inleride sayarsak opsiyonum hala bol plug-in olarak, demoları kurcalıyorum ama plug-in folderı gereksiz doldurup cüzdanı boşaltmak istemiyorum :lol:

Geri