[Eski] Fiyat/Performans/Ağırlık üçlüsüne uygun klavye tavsiyesi

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Vangelis

Yeni üye
Arkadaşlar,

benim elimde ilk zamanlarda "keşke almasaydım" dediğim ama zamanla beni daha çok memnun eden bir PSR-3000 var.

Uzun uzadıya klavyemi anlatmama gerek yok sanırım.Ama, standart(piyasada sık kullanılan - özellikle de sesleri modifiye ettiğim)seslerde başarılı sayabileceğimiz fakat synth, pad vb. seslerde zayıf bir alet sevgili PSR-3000 :)

Benim sorunum ve sorum şu:

1- PSRciğimde, registerlar arasında gezinirken, seste kısa süreli bir kesilme(gecikme de diyebiliriz)oluyor.Araştırdığım kadarıyla bu bir çok 3000 kullanıcısının şikayet ettiği olumsuz özelliklerden biri.

2- Çalınanları notaya dökebilen, nota okuyan, aşmış olmasa da genel anlamda tatminkâr bir sequencer/arranger modülünün hatta internete bağlanabilme özelliğinin bulunduğu bu alet, key split konusunda - sadece 2+1(1.ses, 2.ses+Left) - yetersiz olduğu için beni zaman zaman zor durumda bırakıyor.

3- Maalesef herhangi bir aracım olmadığı için, özellikle uzak mesafelerde ağırlığından dolayı taşımakta zorlanıyorum.Resmen büyük bir işkence :(

Şimdi,

ben seslerin çok ahım şahım olmasa da,
alternatif/pop rock tarzı parçaların çalınacağı bir sahne için yeterli olduğu,
foot controller çıkışının veya kolay erişilebilir register tuşlarının olduğu,
key split özelliğinin en az 3 bölüm olduğu ve de ağırlığının 7-8 kiloyu geçmediği,

2.el piyasası olup da satış fiyatı 500$ ve altı olan bir klavye/synth(bu fiyata anca synth'çik olur zaten :D)

arıyorum.

Bu konuda bilgi ve deneyimlerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum :)

Şimdiden teşekkürler hepinize :)

NOT: Çok şey istiyor olabilirim, ama lütfen fırçalamayın bunun için beni :D

Ege'ye katılıyorum. Bahsettiğin özelliklerde ve max. 500$ olan bir bütçede X5D alınabilir. Zaten hafifliği ile ünlü bir alet, 4.5 kg hatırladığım kadarıyla. Fakat X50 senin bahsettiğin bütçeyi oldukça aşıyor. 750-800 Euro civarındaydı sıfırı.. Aradaki farkı düşünürsen X50 her ne kadar X5D'nin devamı gibi gözüksede hafiflik ve dış görüntü benzerliği dışında bence alakasız 2 alet. X50 triton ile aynı tone generator'u kullanıyor. Yani hemen hemen Triton ile aynı soundu alıyorsun. Hatta bazı tonlar yenilenmiş rhodes, piyano gibi. Kullananlar bilirler, triton'un piyanoları tek başına pek tatmin edici değildir. Fakat bu alette (sanırım TR modeli de öyle) farklı ve klasik triton piyanolarına göre iyi bir piyano tonu var, çok güzel rhosedler ile birlikte. Özetle X5D işini görür ama X50'de çok daha fazla şey bulursun.

Geçenlerde Yamaha S03'ü de deneme fırsatını yakalamıştım.O da gayet güzel bir alet, zaten X5 ile yakın birbirine fiyatları.

Bir çok arkadaşım da X5ten daha iyi demişti S03 için.Tabi X5in başına bile geçmedim hiç.

Yazıyı yazmadan önce s03 aklımdaydı benimde. X5D ile iyi yada kötü kıyaslaması yapmak yerine sadece farklı diyebilirim. Ama s03'ün çok kötü bir tuşesi vardı çaldığımda, oyuncak resmen.. X5D'nin tuşesi onun yanında Steinway gibi kalıyor :)

Hmm, güzel bir alet.

Bunu tünelde görmüştüm ama kesinlikle benim işime yaramayacak bir alet birçok açıdan.Çünkü bana sahne tipi bir alet lazım.Yine de kayıt için oldukça güzel bir alet MicroX.

Zaten PSRyi de satmaktan vazgeçtim.İşime yarıyor kerata :)

x5d'yi aynı müzik tarzları için sahnede kullanıyorum, yamaha s03'ün ben de tuşesinden memnun kalmamıştım.
X5d'yi bahsettiğin bütün özellikleri de karşıladığı için tavsiye ederim

Yamaha'nın çok kısa zamanda, ağırlığı 5 kg olan, sesleri motif serisinden gelen ve cok ciddi control özelliklerine sahip MM6 isimli bir synthesizer'ı çıkıyor. ve fiyatı tahminen 500-600 € arasında olacak (sıfır) beklemenizi tavsiye ederim.

MM6 ' DA benim en begendiğim özelliklerden biri Synthesizer'larda genelde edit ve menu içinde bulunan split ve dual işlemini, üstündeki 1 buton ile ritmli klavyelerdeki gibi pratik yapabilmesi.

http://www.yamahasynth.com/products/mm6/specifications.html teknik özellikleri

http://www.yamahasynth.com/products/mm6/demosong.html demoları

visual_front_mm6_l.jpg

Evet, hatta çıktı bile :)

Taksim-Senkop'ta görmüştüm.Gerçekten çok sağlam sesleri var.Ama maalesef o da tam bir synthesizer ve kayıt özellikleri, sahne özelliklerinden daha baskın.

O yüzden o da işimi görmez :(

Anlkaşılan X5D alacağım, gerçi S03'ün ikinci elleri daha uygun ama, yine de araştıracağım.

Teeşekkürler katkılarınız için :)

Geri