[Eski] firewire yardım lütfen

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

cosmic

Yeni üye
Arkadaşlar compelden firewire solo ses kartı aldım fakat bilgisayarımda firewire girişi yok sanırım. Yanılmıyorsam firewire pcı kartı almam lazım.Biraz inceleme yaptım ama kullanan arkadaslar varsa yardım edebilirmi? nasıl bir kart almalıyım?Alacağım kart sorun çıkarır mı? bana sorun cıkarmayacak, ses kartımı saglıklı biçimde kullanabilecegim bir marka yada bir önerisi olan varmı bu konuda bilgim olmadıgı için yardıma ihtiyacım var.Şimdiden teşekkür ederim.

selam..bilgisayarında firewire girişi olmadığını bilmiyormuydun ? performans açısından pcı kartlar en verimli kartlardır..kartını henüz yeni aldıysan benim tavsiyem Compel'e gidip bütçene uygun bir pcı kartla değiştirmen..gereken yardımı yapacaklardır..bu konu hakkında forumda oldukça fazla başlık var..incelemenide tavsiye ederim..kolay gelsin

bilgisayarımda firewire giris olup olmadıgını bilmiyordum istanbulda oturmuyorum.Sonucta ses kartını aldım baska önerisi olan varmı arkadaslar.

kyd' Alıntı:
performans açısından pcı kartlar en verimli kartlardır..kartını henüz yeni aldıysan benim tavsiyem Compel'e gidip bütçene uygun bir pcı kartla değiştirmen..

Bence bu cümleyi dikkate almalısın..eğer kullandığın dizüstü ise external bir kapı için bilgisayarın modelini,özelliklerini yazman iyi olacaktır..eğer firewire'de ısrarcıysan roni aran arkadaşımızın dediği gibi Compel pci kartlar((masaüstü bilgisayar)) için digitus önermekte linke bir göz at derim iyi bak kendine.. http://www.compel.com.tr/forum/viewforum.php?f=3&sid=3b51594f0998fe6c26c3c2890ce64ea5

tesekkürler bilgisayarımın özellikleri p4 3.0 ghz anakart p5gd2 x asus digitus alırsam sorun olmaz herhalde arkadaslar dediklerinize göre.

Digitus firewire kartını compel sana temin edebiliyordu sanırım..güvenilir site olurmu bilemem ancak verdiğim linke bir göz at derim..iyi bak kendinehttp://shop.data.com.tr/data_dapartman_sub_obbase.asp?basesubdept_id=85

cont_digitus1394.jpg

Digitus da olur Flexy de olur, hatırladığım kadarı ile ikisi de Via 6306 cipsetini kullanıyor, ben Flexy kullanıyorum, aynı anda Yamaha i88x ve Tc Powercore bağlı ve kardeş kardeş hiç sorunsuz çalışıyorlar. Ancak doğru çalışan kartı bulmak için bir çoğunu denedim, ayrıca sadece 1394 desteklemesini tavsiye ederim, yani usb desteği de olan combo kartlardan uzak durun.

tesekkür

Önerileriniz için teşekkür ederim.Noyan arkadasım verdiğin linkten digitus ısmarladım bakalım kargoda henüz gelmedi.ilginiz için sağolun.

"Data"gibi bir firma hakkında bilgim yok..zaten onlarda heralde compel'den alıyorlardır büyük ihtimalle..eline geldiğinde sonuçları buraya yazmayı unutma.

noyan' Alıntı:
"Data"gibi bir firma hakkında bilgim yok..zaten onlarda heralde compel'den alıyorlardır büyük ihtimalle..eline geldiğinde sonuçları buraya yazmayı unutma.
digitus u bimel getiriyor.data niye compel den alsın ki? :D

yok ben eminde değilim zaten..data yı tanımıyorum heralde oradan alır dedim..yoksa distirübitör hakkında bilgim yoktu ama öğrendim==bimel :wink:

sorun

arkadaslar data.com dan firewire solo ses kartımı baglamak için önerileriniz ışığında digitus IEEE 1394 PCI kart siparişi vermiştim geldi.Ancak kutusunun içinden kurulum cdsi cıkmadı.Kartı taktım ve ses kartımı bağladım ancak şu an aygıt yöneticisinde ag bagdaştırıcıları kısmında 1394 olarak gözüküyor ancak ünlem işareti var üzerinde ve sürücüsü yüklenmemiş durumda gözüküyor.XP işletim sisteminde usb gibi görmesi gerekmiyor mu? yoksa driver cdsi illede gerekiyor mu?Nette araştırmalarım sonucu bu kartın driverinida bulamadım.bu kartı kullanan arkadaş varsa yardımcı olabilir mi?yada bilgisi olanlar birde firewire ses kartımla birlikte gelen adaptörü ses kartıma takmam gerekir mi? lütfen cevap bekliyorum arkadaşlar...

Sürücü için telefon aç istersen data'ya

Bu arada bu linke bak derim tam modelini bilmediğim için sürücüsü bunlardan biri kesinlikle..dikkat et iki sayfa halinde bulamazsan,linkteki sayfa içerisinde 1.sayfaya dön..

DIGITUS DRIVERS

Sürücü sorununu hallettikten sonra diğerleri ile kafa yorarız..sıkma canını..iyi günlerde kullan..

ok saol bakıorum şimdi.birde driver yüklenmedigi için yapıyordur degilmi bu böyle noyan yani ses kartı saglamdır.birde ses kartının adaptörünü takmak gerekirmi noyan arkadasım.

Hayır sp2 kurulu degil bilgisayarımda.Ama bilgisayarım görmüyor ses kartımı bende firewire kartın driverinin yüklenmediginden dolayı oldugunu düsünüyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri