[Eski] Firewire Solo'dan gelen ses...

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

shewchat

Yeni üye
Herkese merhabalar.

Bilgisayarımdaki uzun zamandır çözemediğim gürültü probleminden dolayı Creamware Luna II kartımı en sonunda söktüm. Elimde bi tane Firewire Solo vardı, external belki sorunu çözer diye onu bağladım. Tabi bunu bağlamak için bi PCI-Firewire kart aldım (VIA çipsetli). VIA dolaylı bahsedilen problemlerin hiçbirini yaşamıyorum. Fakat bu seferde ses kartından alttan alttan ıslık sesi gibi bir ses geliyor. Bu arada hala gürültü eskisi kadar olmasa da devam ediyor. Sonuç olarak 2 sorum var:

1. Bu ıslık gibi gelen sesin sebebi PCI-Firewire kart olabilir mi?
2. Gürültülerin sebebi için Power Supply'den şüpheleniyorum artık (Kaliteli bir kasanın içinde gelen power, 500w) Ne derece etkili olabilir?

Şimdiden teşekkürler...

Ama Macbook'umda çatır çatır çalışıyor... Gık yok. :)

Zaten bugüne kadar ne bilgisayarlar yaptım eşe dosta, bir benim yüzüm gülmedi...

Terzi kendi söküğünü dikemezmiş...

Balanslı kablo kullanarak gürültüyü tamamen çözdüm gibi...

Islık sesinin de çözümünü buldum ama tam çözüm sayılmaz;

Sync "internal" değil de "external" olunca gidiyor o iğrenç ıslık...

shewchat bende de firewire solo var ve mikrofon olarak da behringer c-1 var
geriden gelen ses ıslığın biraz ötesinde hatta sinir bozucu bir gürültü
kayıt yaparken herhangi bir ses olmadan sadece kayıda bastığımda ( cooledit pro kullanıyorum en basit ve anlaşılır bulduğum program malesef o, eğer programı değiştirmem gerekirse bi zahmet bunu da belirtin :) )
direk ığğğğğğğğğ diye bir gürültü kaydediyor
balanslı kablo nedir merak ettim
bende behringer c-1 phantom power istediği için bildiğin üç uçlu phantom power kablosu avr ve sanırım 5 metre kadar
bu gürültü sorununu çözmek için and içtim nolur yardım edin.

Bahsettiğin gürültü sadece kayıt esnasında geliyorsa mikrofon kablosunun kalitesiyle ilgili olabilir. Bende devamlı bir gürültü vardı (bir kısmı hala var). O yüzden ben stereo çıkışı balanslı kabloyla bağladım. Balanslı kablo da içinden 3 hat geçen kablo ve jaklarla yapılıyor. Yani XLR (mikrofon) ya da stereo (TRS) jaklar vs...

Bu arada yazım kurallarına dikkat edersen seviniriz, forum olarak bu konuya hassasiyet gösteriyoruz.

Kolay gelsin.

hmm

bende fw solo var. ıslık falan yok . voltaj yetmezliğinin buna sebep olacağını düşünmüyorum . sonuçta ses kartı external ve adaptorude var.

içinde iki tane kablo geliyo . firewire 4-6 / firewire 6-6 eğer senin ki 4-6 ise adaptör takman gerekli, bunun yanında bilgisayar configini yazarsan sana daha çok yardımcı olabilirim en azından voltajdan mı değilmi konusunda.

anakin, Eventleri bir al bakalım, duyacak mısın ıslık.

Bende logitechlerle bir sorun çıkmıyordu, HS-50'ler gelince duyulmaya başlandı.

Bir de adaptörsüz 4pin FW kullanırsan zaten kart çalışmaz değil mi? O zaman da ne ıslık duyarsın ne başka birşey.

Sorunun bilgisayarımdan kaynaklı olduğunu düşünmüyorum. shewchat macbook ile sorunsuz çalıştığını belirtmiş yukarıda.

olay yeni bir boyut kazandı demin. bir arkadaşımın gayet aklı selim vaziyette çalışan firewire solosu, driver update edince, kayıt esnasında araya gürültü koymaya başladı.

çözemedik .

shewchat' Alıntı:
Balanslı kablo kullanarak gürültüyü tamamen çözdüm gibi...

Islık sesinin de çözümünü buldum ama tam çözüm sayılmaz;

Sync "internal" değil de "external" olunca gidiyor o iğrenç ıslık...

Süpersin ya. Aynen bendede yüksek sese çıktığımda o ıslık sesi geliyordu. Dediğin şekilde yaptım sorun çözüldü teşekkürler.

krizalit' Alıntı:
shewchat bende de firewire solo var ve mikrofon olarak da behringer c-1 var
geriden gelen ses ıslığın biraz ötesinde hatta sinir bozucu bir gürültü
kayıt yaparken herhangi bir ses olmadan sadece kayıda bastığımda ( cooledit pro kullanıyorum en basit ve anlaşılır bulduğum program malesef o, eğer programı değiştirmem gerekirse bi zahmet bunu da belirtin :) )
direk ığğğğğğğğğ diye bir gürültü kaydediyor
balanslı kablo nedir merak ettim
bende behringer c-1 phantom power istediği için bildiğin üç uçlu phantom power kablosu avr ve sanırım 5 metre kadar
bu gürültü sorununu çözmek için and içtim nolur yardım edin.

Cool edit'ten , Cubase'e geçiş yapabilirsin kayıt için..Mix olayına daha iyi odaklanırsın ve düşüncelerini daha etkili uygularsın..Mix için de yeni vst software plug'lar eklersin kısıtlı kalmamak için..

İyi Müzikler...

Kullanan kullanıyor gayet verimli. Kendi adıma, forumdan experience ile kartlarımızı karşılaştırdık. Benim kartım sorunlu gözüküyor. Compel'e gideceğim. İşletim sistemi olarak Tiger, Leopard, Xp ve Vista üzerinde denedim. Değişen bir şey yok.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri