[Eski] firewire solo yardım

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
cosmic, baþta yazdýðým þeyi tekrar hatýrlatýyorum. yazýlanlarý dikkatli okursan iyi olur. senin ses efekti ve ses aygýtlarý, ses ayarý denetimi, özellikleri vs vs ile iþin yok. olsa da zaten özelliklerden kaydetme seçeneðini týkladýktan sonra olur :) yemin mi edeyim yani seni buna ikna etmek için? þerefsizim alakasý varsa :D

hatta anladýðým kadarýyla input 1'e ne giriyorsan giriyorsun, ve bilgisayarýn tek kolonundan deðil, ikisinden de duyuyorsun. ama yine bu baþlýkta belirtmiþtim, dikkatli okumamýþsýn. ses kartýnýn iki giriþiyle birþeyler kaydediyorsan (mesela gitar prosesörün var stereo efektler kullandýn, çift çýkýþ alýp iki kanal girip) stereo kaydedebilirsin. stereo track iki kanaldan oluþuyor. sað sol panlanmýþ olmasý tercih edilebilir o zaman. demiþtim ki, tek kanal kaydediyorsan pan ayarýný ortaya getir (ki þu an resimde gördüðüm tamamdýr) ve mono track açýp input'u belirttikten sonra kayýt yapabilirsin..

iþin özü þu; tek kanalla stereo kayýt yapmaya çalýþýyorsun. yani tek kanala girip iki kanal kayýt yapmaya çalýþýyorsun.. ikinci kanalda birþey olmadýðý için de boþ görüyorsun orayý.. mono kaydet..

edit; benim geç farkettiðim, anlamadýðým; o kadar programa para vermiþsin, sound forge 8, FL Studio 6, Reason, sound studio 2, dance ejay miijey, msn messenger 7.5, cubase sx filan. belli ki birini almýþsýn yetersiz bulmuþsun, sonra diðerini, sonra diðerini þeklinde almýþ yürümüþsün. ama yeni track eklediðinde sana mono/stereo diye sorduðunda ne olduðunu öðrenmeye yeltenmemiþsin :?:

olcay anar' Alıntı:
edit; benim geç farkettiğim, anlamadığım; o kadar programa para vermişsin, sound forge 8, FL Studio 6, Reason, sound studio 2, dance ejay miijey, msn messenger 7.5, cubase sx filan. belli ki birini almışsın yetersiz bulmuşsun, sonra diğerini, sonra diğerini şeklinde almış yürümüşsün. ama yeni track eklediğinde sana mono/stereo diye sorduğunda ne olduğunu öğrenmeye yeltenmemişsin :?:

Yok bence hepsi demodur.... :wink:

Cubase lisanslıdır.. :?

sorun ne oldu halledebildin mi??cosmic :?:

olcay anar' Alıntı:
cosmic, başta yazdığım şeyi tekrar hatırlatıyorum. yazılanları dikkatli okursan iyi olur. senin ses efekti ve ses aygıtları, ses ayarı denetimi, özellikleri vs vs ile işin yok. olsa da zaten özelliklerden kaydetme seçeneğini tıkladıktan sonra olur :) yemin mi edeyim yani seni buna ikna etmek için? şerefsizim alakası varsa :D

hatta anladığım kadarıyla input 1'e ne giriyorsan giriyorsun, ve bilgisayarın tek kolonundan değil, ikisinden de duyuyorsun. ama yine bu başlıkta belirtmiştim, dikkatli okumamışsın. ses kartının iki girişiyle birşeyler kaydediyorsan (mesela gitar prosesörün var stereo efektler kullandın, çift çıkış alıp iki kanal girip) stereo kaydedebilirsin. stereo track iki kanaldan oluşuyor. sağ sol panlanmış olması tercih edilebilir o zaman. demiştim ki, tek kanal kaydediyorsan pan ayarını ortaya getir (ki şu an resimde gördüğüm tamamdır) ve mono track açıp input'u belirttikten sonra kayıt yapabilirsin..

işin özü şu; tek kanalla stereo kayıt yapmaya çalışıyorsun. yani tek kanala girip iki kanal kayıt yapmaya çalışıyorsun.. ikinci kanalda birşey olmadığı için de boş görüyorsun orayı.. mono kaydet..

edit; benim geç farkettiğim, anlamadığım; o kadar programa para vermişsin, sound forge 8, FL Studio 6, Reason, sound studio 2, dance ejay miijey, msn messenger 7.5, cubase sx filan. belli ki birini almışsın yetersiz bulmuşsun, sonra diğerini, sonra diğerini şeklinde almış yürümüşsün. ama yeni track eklediğinde sana mono/stereo diye sorduğunda ne olduğunu öğrenmeye yeltenmemişsin :?:

Olcay teşekkürler dediklerini yaptım noyan sende sağol kayıt almayı başardım.Aslında ben daha öncede kayıt alıyormuşum:) ama dediğin gibi mono ve stereo ile alakalı birşeymiş, daha önce öğrenmeliymişim.Birde cubasede yada sound forge programında stereo track kayıt aldığım zaman mixer bölümünde stereo out kısmında left right seçeneğinden right seçtiğimde hoparlörlerimden(4+1 var )eşit şekilde sesi duyabiliyorum ancak kulaklıkla dineldiğimde sadece sağ kısımdan ses geliyor left seçtiğimde ses yok dediğin gibi çift giriş olmadıği için diye düşünüyorum.Ses kartımda input 2 guitar girişini kullanmıyorum sadece mikrofon bağlı yani ses kaydedediceğim zaman mono kayıt alacağım herhalde peki stereo kayıt ile mono kayıt arasında kalite farkı yokmu?biraz saçma soruyorum belki ama sizlerin sayesinde çok yararlı bilgiler öğreniyorum.Yani mono kayıtmı alacağım stereo kayıtmı anlayamadım açıkçası kafam karıştı? bu konuda sizin kafanızıda çok ağrıttım kusura bakmayın.Ayrıca bu forum benim için bir okul gibi çok faydalı.Ama öğrenmem gerekiyor gerçekten şimdiden teşekkürler.

cosmic' Alıntı:
Birde cubasede yada sound forge programýnda stereo track kayýt aldýðým zaman mixer bölümünde stereo out kýsmýnda left right seçeneðinden right seçtiðimde hoparlörlerimden(4+1 var )eþit þekilde sesi duyabiliyorum ancak kulaklýkla dineldiðimde sadece sað kýsýmdan ses geliyor left seçtiðimde ses yok dediðin gibi çift giriþ olmadýði için diye düþünüyorum.

saðol hallettim diyorsun ama "stereo track kayýt aldýðýmda" þeklinde devam edyorsun ben anlamadým bu iþi, stereo track'le iþin yok senin. mixer bölümünde stereo out kýsmýndan right'ý seçtiðinde zaten çýkýþý saðdan istemiþ oluyorsun. bu durumda kulaklýkta öyle duyuyorsan kulaklýk doðru. ama 4+1'de hepsinden geliyorsa...........(bu nokta noktalar zamanýnda senin koyduðun resimde kontrol panele ve kartýn giriþ çýkýþlarýna filan baktým. sonra da o mesajdaki yazýn gözüme çarptý;

cosmic' Alıntı:
þöyle bir sorun var.Mesela sound forge 8 de ses kaydý alýyorum fotoda görüldüðü gibi sadece left olarak kayýt alýyor,birde ben kayýt aldýðým sesi ilginç hoparlörümden dinleyemiyorum kulaklýktan ise aldýðým ses kaydý duyuluyor.Normalde müzik çalarken böyle bir sorun yok firewire panelinde ayarlarý doðru yaptýðýmý sanýyorum ama bir yerde yanlýþ yapýyorum muhakkak anlayamadým.Birde acaba hoparlörlere yanlýsmý baðlantý yaptým onu düþündüm.Baðlantým þu þekilde ses kartýmýn arkasýndaki balanced line output olan 2 yuvanýn birinden çýkan soketim, hoparlörümün arkasýndaki audio inputun left ve right bölümüne baðlý. Yardým bekliyorum.[/url]

burda da oluþan þey þu; stereo kayýt aldýðýnda stereo kanalýn bir tarafýna kayýt yapmýþ oluyorsun, diðeri boþ. kartýn da çýkýþlarýndan bir tanesini hoparlöre baðladýðýn için, bu çýkýþ da senin giriþ yaptýðýn kanala isabet etmediði için hoparlörden duymuyorsun. kulaklýk çýkýþý da direk kartýn üzerinde ve onun bir tarafýndan duyuyorsun doðru bir þekilde. niye bu kadar uzattýðýmý sorma, detaylý anlatýyorum ayný þeyleri sorup durma (bak kafiyeli de oldu :D). normalde müzik çalarken sorun yok dediðin de; sorun var, tek tarafý dinliyor ama farketmiyorsun :D kýsacasý o çýkýþlarýn ikisini de kullanman lazým. biri hoparlarün arkasýndaki audio input'un left'ine, diðeri de right'ýna. rastgele yapma, erdem sökmen'in gitarlarýný ters duyarsýn, en sevmediði þeydir. hele þu anki halini hiç duymasýn :lol:

cosmic' Alıntı:
Ses kartýmda input 2 guitar giriþini kullanmýyorum sadece mikrofon baðlý yani ses kaydedediceðim zaman mono kayýt alacaðým herhalde peki stereo kayýt ile mono kayýt arasýnda kalite farký yokmu?biraz saçma soruyorum belki ama sizlerin sayesinde çok yararlý bilgiler öðreniyorum.Yani mono kayýtmý alacaðým stereo kayýtmý anlayamadým açýkçasý kafam karýþtý?

input 2 gitar giriþi deðil o, bildiðin input 2 :D bu sorunun da cevabýný bir önceki mesajýmda vermiþtim. kalite farký yok. ben hep mono kaydediyorum. mesela bir processor kullanýyorsun, solo çalýcaksýn ve ordan stereo delay kullanmak istiyorsun (ben bunu hiç istemiyorum mesela, daha sonra vazgeçme veya üzerinde oynamalar yapabilme þansým olmasý için plug-inlerle hallediyorum). o zaman çift çýkýþ alýrsýn profesörden daha iyi olur. bunun dýþýnda gerek yok..

Olcay çok teşekkür ederim çok güzel açıklamışsın.Anladığım kadarıyla ben line output 1-2 den birini kullanıyorum su an yani arka kısımdaki balanced line output 1-2 kısmının ikisindende çıkmak gerekiyor anladığım kadarıyla doğru mu?Nasıl bir soket veya kablo almam gerekiyor peki onun için,en azından ne aradığımı bileyim alacağımı sorarken.
http://img101.imageshack.us/my.php?image=firewiresolodiagram9yh.jpg

ses kartımla birlikte adaptörde var onu kulanmam gerekiyormu şu an adaptör takılı olmadan calışıyor bişey olurmu arkadaşlar.

Laptop kullansaydın gerek olurdu ancak masaüstü bilgisayar için gerekmiyor..bilgisayardan alıyor elektriği..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri