[Eski] firewire solo yardım

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

cosmic

Yeni üye
arkadaslar firewire solo ses kartım var.Ön paneldeki mic girişine mikrofonumu taktım.Ancak mikrofonu açıyorum ne cubase nede başka bir programda kayıt alamıyorum.Birde ses denetiminde önceden mikrofon seçeneği vardı.Fİrewire ses kartı driverini kurduktan sonra bu ses efektleri ve ses aygıtları kısmında gelişmiş seçeneği filanda aktif değil ancak zaten o kısmın geçersiz olması gerekir diye düşünüyorum.Çünkü firewire ses kartımın driverini kurduktan sonra m audio firewire control panel diye bir bölüm var,ordada mic ile ilgili hiç bi şey yok.Microfonu actığımda o kısımda ana 1/2 in kısmında sinyal yükseliyor ses verdiğimde ama sesi ben hoparlörümden duyamıyorum.mikrofonum c.m, herhangi bir kayıt yazılımıyla kayıt alamıyorum.Yanlış yaptığım bir seymi var acaba? bu kartı kullanan yada bilen arkadaşların yardımını bekliyorum.

Eğer yanlış anlamadıysam,firewire solo için işletim sistemine çıkışları göstermen gerek...denetim masasındaki ses aygıtlarına gel aşağıdaki resimde hem monitörünü hemde mic girişlerini 1/1,1/2 şeklinde gözükecektir seçmen yeterli...umarım doğru anlamışımdır.bu arada cubase de kanallar için add to bus demeyi unutma..
adsz2tk.jpg

Dipnot;Bu arada digitus problemini çözmene sevindim..

noyan dediğin gibi ses ayarlarında ses kartım seçili ancak ses ayarı kısmındaki menu pasif durumda yani o kısımı kullanamıyorum bilmem anlatabildim mi?m audio firewire conrol panelde ise mixer kısmında sw 1/2 rtn ,spdif sw rtn,ana 1/2 in,spdif in şeklinde 3 ayar var.mikrofon ayarı diye bir şey göremiyorum.Ben mikrofonu açtıgımda ses verdiğimde sesi duyamıyorum hoparlörümden ancak sesi algıladığını anlıyabiliyorum çünkü ana 1/2 in kısmındaki frekans yeşil bir renk olarak yükseliyor ama ses yok.Birde sadece left kısmındaki frekans yükseliyor left right olarak olması gerekmezmi sinyalin.Gerçekten çözemedim bu durumu.Ne yapmalıyım?[/img]

baþlýðý görünce "nasýl yani?" dedim içimden? ama yarmýþsýn sahiden de :?

o kýsmýn aktif olmamasý normal. mic giriþi diye birþey olmamasý da normal. 1/2 in kýsmý varmýþ zaten. solo/mute seçenekleri iþaretli mi? stereo kayýt yapmýyorsan, tek kanal kullanýyorsan, fader'ýn altýndaki pan kontrolü ortada mý? hatta input fader sonuna kadar kýsýlmýþ da olsa sinyali görüp ses alamayabilirsin. kaç çýkýþ var firewire soloda bilmiyorum ama patchbay/router bölümü var mý m-audio kontrol panelinde? ayarlarý doðru mu? cubase'de vst connections(F4) ayarlarý doðru mu inputs outputs vs?

olcay anar' Alıntı:
başlığı görünce "nasıl yani?" dedim içimden? ama yarmışsın sahiden de :?

o kısmın aktif olmaması normal. mic girişi diye birşey olmaması da normal. 1/2 in kısmı varmış zaten. solo/mute seçenekleri işaretli mi? stereo kayıt yapmıyorsan, tek kanal kullanıyorsan, fader'ın altındaki pan kontrolü ortada mı? hatta input fader sonuna kadar kısılmış da olsa sinyali görüp ses alamayabilirsin. kaç çıkış var firewire soloda bilmiyorum ama patchbay/router bölümü var mı m-audio kontrol panelinde? ayarları doğru mu? cubase'de vst connections(F4) ayarları doğru mu inputs outputs vs?
dediklerini yaptım Olcay sağolasın ama şimdide sorun başka,mikrofonu açtığımda ses verdiğimde hoparlörden duyuyorum ama firewire control panelde ana 1/2 in kısmında sadece pan L frekensı yükseliyor yani pan R frekansıda yükselmesi gerekmiyormu.Kayıtta alamıyorum cubasede denedim olmadı,sonra nero waw editörde denedim ondada olmadı.Örneğin nero waw editörde kayıta basıyorum sesimi kaydediyorum
daha sonra ekranda sesimi kaydettiği görülüyor ama yine sol tarafın frekansı yükseliyor, ancak play dediğimde hiç bir sesi kaydetmemiş olduğunu görüyorum.Birde sesi sadece left olarak kaydetmiş,tabi duyamadığım sesi yani bunu nasıl çözebilirim yardım ederseniz sevinirim.

Ses denetimi üzerindeki panlamalarıda flat yaptın mı onları istersen gözden geçir derim,aynı şekilde cubase'de de((alt kısımda senin seskartının aktif olduğundan emin ol))

bu arada bir iki kişide rastlamıştım lisansız cubase'lerde play sorunu olabiliyormuş..bir kısmında..play yapıyor bazen hiç yapmıyor gibi..ama tabi bu yoruma açık başka bilmediğimiz sebeplerde olabilir..hardware vs gibi.
adsz6fy1.jpg

noyan' Alıntı:
Ses denetimi üzerindeki panlamalarıda flat yaptın mı onları istersen gözden geçir derim,aynı şekilde cubase'de de((alt kısımda senin seskartının aktif olduğundan emin ol))

bu arada bir iki kişide rastlamıştım lisansız cubase'lerde play sorunu olabiliyormuş..bir kısmında..play yapıyor bazen hiç yapmıyor gibi..ama tabi bu yoruma açık başka bilmediğimiz sebeplerde olabilir..hardware vs gibi.
adsz6fy1.jpg
noyan senin gösterdiğin resimdeki gibi bende yok artık onlar, ses ayarı denetiminde çalma kısmında dalga,sw birleştirici,cd çalar var sadece, diğer ayarlar yok, kaydetme kısmında ise hiçbir şey yok mikrofon seçeneği filan yani yok anlayamadım gerçekten nasıl olacak yardım edin lütfen.

Aynı yerden secenekler kısmına tıkla"""sol üst köşe""" oradan ""özellikler"" sekmesine tıkla mic vs. herşeyi klikle nasıl yok..bu nasıl sorundur :!: :evil: :?:

Cosmic bende firewire kullanıyorum, Cubase konusunda yardımcı olamıyorum, çünkü cubase'de bende ses alamamaktayım, ama normal ses kartının bağlantısı ile ses almayı başardım, hatta Guitar Rig'den vocallere efekt bile verdim... öncelikle kullandığın mikrofon phantom power'a ihtiyaç duyuyorsa ses kartının üzerinden phantom power'ı aktif etmen lazım, cubase'den ses alabilmek içinde (henüz bulamadığım bir ayar) programın ayarlarından bir değişiklik yapman gerekiyor mutlaka.. bak benim mixer ayarlarım şöyle..

Firewire1.jpg

Firewire2.jpg

noyan, konunun bahsettiðin bölümle hiç alakasý yok. m-audio'nun kontrol paneli ve cubase vst connections'la alakalý durum..

cosmic' Alıntı:
olcay anar' Alıntı:
baþlýðý görünce "nasýl yani?" dedim içimden? ama yarmýþsýn sahiden de :?

o kýsmýn aktif olmamasý normal. mic giriþi diye birþey olmamasý da normal. 1/2 in kýsmý varmýþ zaten. solo/mute seçenekleri iþaretli mi? stereo kayýt yapmýyorsan, tek kanal kullanýyorsan, fader'ýn altýndaki pan kontrolü ortada mý? hatta input fader sonuna kadar kýsýlmýþ da olsa sinyali görüp ses alamayabilirsin. kaç çýkýþ var firewire soloda bilmiyorum ama patchbay/router bölümü var mý m-audio kontrol panelinde? ayarlarý doðru mu? cubase'de vst connections(F4) ayarlarý doðru mu inputs outputs vs?
dediklerini yaptým Olcay saðolasýn ama þimdide sorun baþka,mikrofonu açtýðýmda ses verdiðimde hoparlörden duyuyorum ama firewire control panelde ana 1/2 in kýsmýnda sadece pan L frekensý yükseliyor yani pan R frekansýda yükselmesi gerekmiyormu.Kayýtta alamýyorum cubasede denedim olmadý,sonra nero waw editörde denedim ondada olmadý.Örneðin nero waw editörde kayýta basýyorum sesimi kaydediyorum
daha sonra ekranda sesimi kaydettiði görülüyor ama yine sol tarafýn frekansý yükseliyor, ancak play dediðimde hiç bir sesi kaydetmemiþ olduðunu görüyorum.Birde sesi sadece left olarak kaydetmiþ,tabi duyamadýðým sesi yani bunu nasýl çözebilirim yardým ederseniz sevinirim.

dediklerimi yaptýysan bir sorun olmamasý lazým, eðer kablonda büyü filan yoksa. okuttur onu bi hocaya :?

sen mikrofonu 1'e giriyorsan 1. giriþin, 2'ye giriyorsan 2. giriþin sinyalini görürsün.. ben bilmiyorum firewire'ýn kontrol panelini. ama inputlardaki pan kontrolü ortaya getir. L R filan olmasýn "C" olsun :) o þu anda iki input'u gösteriyor stereo kayýt modunda takýlýyor, ama sen birine giriyorsun. yani birine girip mono kayýt alýcaksýn. 2. inputla alakan yok. o yüzden pan L olayýný kaldýr ordan, faderlarý da aç elini korkak alýþtýrma :D "nero waw editor" diye birþey bilmiyorum ben. cubase'de de F4'e basýnca ortaya çýkan inputs ve outputs'u doðru olarak gösterdiysen mono kanal açýp, sol taraftaki inspector'da hangi inputa girdiysen o input'u seçip kayýt yapabilirsin.. ayný þeyleri yazdým aslýnda..

þu baþlýða da bak;

http://www.muziktek.com/turkce_site/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=6164

guardinal sen de dikkatli oku yazdýklarýmý, linke de bak. o görünümü de deðiþtir. hem yakýþmamýþ ergenlik çaðý görünümü veriyor, hem de sabit baþlýklar ve makaleler kýsmýndaki xp optimizasyonu'nu da oku. forum kurallarýný da oku. (burasý edit sonradan) 1750€ verip nuendo 3 alabiliyorsan cubase'e niye para verdin? çok mu zenginsin? :twisted:

bu arada bu baþlýðýn bilgisayar teknik destek forumuyla bir alakasý yok, "müzik kayýt teknik ve teknolojileri" ve "cubase/nuendo/wavelab vs" forumuyla alakalý. yanlýþ adres, "new topics" den baktýðým için farketmemiþim :)

Hala yapabilmis degilim.Siteye firewire solo control panelimin resimlerini koymam gerekiyor ama nasıl koyuluyor resim onu beceremedim.

Mikrofon olayı ile uğrasırken şimdide ses kartımın driverini yeniden yüklüyeyim dedim durduk yerde başka sorun cıkardım.firewire solo driver cd sini taktım yeniden driver kurayım dedim ancak install yaparken m audio firewire driver disk üzerindeki deltafw.sys adlı bir dosyayı göstermemi istiyor ancak driver cdsinde o dosya yok:( aygıt yöneticisinde AV/c subunit kısmında ünlem var bu dosyayı nasıl göstereceğim.Şu an ses yok pc de off amma uğraştırdı bunaldım yardım edermisiniz.:(

Program ekle kaldırdan komple uninstall et program files ta kendisine ait klasörü kalmış ise onuda sil...

Sürücü ve donanımı tekrar kaldırdıktan sonra bilgisayarı kapa ve fireware den alet bağlı iken bilgisayarı aç bakalım ve alete elektrik gittiğinden,acık konumda olduğundan emin ol ve tekrar sil baştan yap..Çözülür kanısındayım...

iyi bak kendine

Cosmic firewire'ın driver'larını alet bilgisayara takılı değilken yüklemen gerekiyor, Noyan'ın dediği gibi firewire ile ilgili yüklediğin herşeyi kaldırdıktan sonra.. sürücüleri bi kez daha yükle.. compel'in sitesinden son sürücülerini indir firewire'ın.. mümkünse BIOS ayarlarından ses kartını devre dışı bırak (ownboard ise), sonra ses kartı takılı değilken sürücüleri yükleyip ses kartını tekrar bilgisayara bağlaman gerekecek.. kolay gelsin...

[URL=http://imageshack.us][img]http://img181.imageshack.us/img181/689/ses1pr.jpg[/img]
[/url]

[URL=http://imageshack.us][img]http://img167.imageshack.us/img167/1594/adsz3mo.jpg[/img]
Noyan sağol driver işini başardım.Ancak şöyle bir sorun var.Mesela sound forge 8 de ses kaydı alıyorum fotoda görüldüğü gibi sadece left olarak kayıt alıyor,birde ben kayıt aldığım sesi ilginç hoparlörümden dinleyemiyorum kulaklıktan ise aldığım ses kaydı duyuluyor.Normalde müzik çalarken böyle bir sorun yok firewire panelinde ayarları doğru yaptığımı sanıyorum ama bir yerde yanlış yapıyorum muhakkak anlayamadım.Birde acaba hoparlörlere yanlısmı bağlantı yaptım onu düşündüm.Bağlantım şu şekilde ses kartımın arkasındaki balanced line output olan 2 yuvanın birinden çıkan soketim, hoparlörümün arkasındaki audio inputun left ve right bölümüne bağlı. Yardım bekliyorum.[/url]

Bende M-audio ürünü olmadığı için mantık yürütsem bile ezbere olur o zaman yanıltmış olurum ama anladığım kadarıyla bu senin ilk foruma geldiğin zamanlardaki sorunu hatırlatıyor bana..Firewire solo'nun Software ayarları ile oyna diyebilirim çünkü windows o kadar derin hadiseler barındırmıyor..

Dediğim gibi firewire solo software'nin ayarlarına bak hiç olmadı defaults gibi bir şey varsa,fabrika ayarına döndürmesini sağla...

İyi çalışmalar..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri