noyan, konunun bahsettiðin bölümle hiç alakasý yok. m-audio'nun kontrol paneli ve cubase vst connections'la alakalý durum..
cosmic' Alıntı:
olcay anar' Alıntı:
baþlýðý görünce "nasýl yani?" dedim içimden? ama yarmýþsýn sahiden de :?
o kýsmýn aktif olmamasý normal. mic giriþi diye birþey olmamasý da normal. 1/2 in kýsmý varmýþ zaten. solo/mute seçenekleri iþaretli mi? stereo kayýt yapmýyorsan, tek kanal kullanýyorsan, fader'ýn altýndaki pan kontrolü ortada mý? hatta input fader sonuna kadar kýsýlmýþ da olsa sinyali görüp ses alamayabilirsin. kaç çýkýþ var firewire soloda bilmiyorum ama patchbay/router bölümü var mý m-audio kontrol panelinde? ayarlarý doðru mu? cubase'de vst connections(F4) ayarlarý doðru mu inputs outputs vs?
dediklerini yaptým Olcay saðolasýn ama þimdide sorun baþka,mikrofonu açtýðýmda ses verdiðimde hoparlörden duyuyorum ama firewire control panelde ana 1/2 in kýsmýnda sadece pan L frekensý yükseliyor yani pan R frekansýda yükselmesi gerekmiyormu.Kayýtta alamýyorum cubasede denedim olmadý,sonra nero waw editörde denedim ondada olmadý.Örneðin nero waw editörde kayýta basýyorum sesimi kaydediyorum
daha sonra ekranda sesimi kaydettiði görülüyor ama yine sol tarafýn frekansý yükseliyor, ancak play dediðimde hiç bir sesi kaydetmemiþ olduðunu görüyorum.Birde sesi sadece left olarak kaydetmiþ,tabi duyamadýðým sesi yani bunu nasýl çözebilirim yardým ederseniz sevinirim.
dediklerimi yaptýysan bir sorun olmamasý lazým, eðer kablonda büyü filan yoksa. okuttur onu bi hocaya :?
sen mikrofonu 1'e giriyorsan 1. giriþin, 2'ye giriyorsan 2. giriþin sinyalini görürsün.. ben bilmiyorum firewire'ýn kontrol panelini. ama inputlardaki pan kontrolü ortaya getir. L R filan olmasýn "C" olsun

o þu anda iki input'u gösteriyor stereo kayýt modunda takýlýyor, ama sen birine giriyorsun. yani birine girip mono kayýt alýcaksýn. 2. inputla alakan yok. o yüzden pan L olayýný kaldýr ordan, faderlarý da aç elini korkak alýþtýrma

"nero waw editor" diye birþey bilmiyorum ben. cubase'de de F4'e basýnca ortaya çýkan inputs ve outputs'u doðru olarak gösterdiysen mono kanal açýp, sol taraftaki inspector'da hangi inputa girdiysen o input'u seçip kayýt yapabilirsin.. ayný þeyleri yazdým aslýnda..
þu baþlýða da bak;
http://www.muziktek.com/turkce_site/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=6164
guardinal sen de dikkatli oku yazdýklarýmý, linke de bak. o görünümü de deðiþtir. hem yakýþmamýþ ergenlik çaðý görünümü veriyor, hem de sabit baþlýklar ve makaleler kýsmýndaki xp optimizasyonu'nu da oku. forum kurallarýný da oku.
(burasý edit sonradan) 1750€ verip nuendo 3 alabiliyorsan cubase'e niye para verdin? çok mu zenginsin? :twisted:
bu arada bu baþlýðýn bilgisayar teknik destek forumuyla bir alakasý yok, "müzik kayýt teknik ve teknolojileri" ve "cubase/nuendo/wavelab vs" forumuyla alakalý. yanlýþ adres, "new topics" den baktýðým için farketmemiþim