[Eski] Firewire midi sorunu

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Guardinal

Yeni üye
Selamlar herkese, arkadaşlar bende M Audio firewire 410 kullananlardanım, genel olarak kart sorunsuz çalışıyor, fakat bazen özellikle midi klavye ile birlikte bişeyler çalarken.. ses kartı açılıp kapanıyor ve bilgisayarı baştan başlatmadan toparlayamıyor kendini bi daha.. böyle bi sorun yaşayan oldumu acaba aranızda ? kart'ta donanımsal bi sorun olmasından korkuyorum..

korsan programlarda düzgün çalýþmama, virüs bulaþma gibi ihtimaller her zaman mevcut olduðu gibi, diðer baþlýkta* gördüðüm desktop'ýna bakýnca hiç þaþýrtýcý bir durum olmadýðýný görüyorum. ben olsam o tarz bir sistemde sorun yaþasaydým burada hiç çözüm beklemezdim. yanlýþ anlama senle alakasý yok windows'la alakalý :)

kartta donanýmsal bir sorun olmasýndan da korkma, korkacaðýn en son þey olmasý lazým. çalýntý ya da kaçak maçak deðilse garantilidir çünki..

http://www.muziktek.com/turkce_site/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=6251

Guardinal , konfigürasyonun hakkında hiç fikrim yok ama benzer bi durum bende de vardı.Laptopımda pcmci slotuna giren firewire kartını değiştirdim sorun çözüldü.Digitus marka kart laptopımda da desktopımda da sorunsuz çalışıyor.Seninki ile ne kadar alakalı bilmiyorum ama benim firewire solom da çalarken bir anda gidiyor ve sonra restart etmem gerekiyodu.Aradaki kartı değiştirdim sorun çözüldü.

CCE sanırım aynı sorundan bahsediyoruz, önerin için teşekkürler...

Olcay benimle ilgili yaptığın yorumları okudum.. sonra dönüp forum kurallarını bi daha okudum.. orda "Korsan yazılım kullanamazsınız" şeklinde bi ibare göremedim.. evet korsan yazılım kullanıyorum, seni bilmem ama benim bu yazılımlara harcayacak kadar param yok, şunuda belirtmek isterim eğer kullanmasını bilirsen virüs yemeden sistemini gayet düzgün kullanmaya devam edebilirsin, tabi senin bu konuda bir kaç kötü anın olmuş olabilir orası ayrı mesele.. kullandığım masaüstü temasınada gelirsek, kullandığın "olgun" adam temanı çok merak ettim şahsen, "ergenlik"le alakalı problemlerinide hiç karıştırmayalım işin içine. Herşeyi bıraktım.. sanırım bilgisayarımı nasıl kullanacağımı sana sormam gerekmiyor.

Bu mesajdan sonra banlanma olasılığım yüksek olduğu için sana son bir öneride bulunayım, bi problemden bahsederken iğnelemek yerine biraz daha yapıcı olmanı öneririm.. tabi "ergen" masaüstü temalı korsan yazılım kullanan bir genç seni bağlayamaz.

Guardinal, gordugum masa ustu screenshot'i benim icin de korkunc.

Sistemini temizlemeni ve temiz kullanmani oneririm.

Oyle bir sistemde herhangi bir ses kartinin sasirmamasi mumkun degil. Teknik sorununun nerde oldugunu bulman icin gerekli bu yazdiklarim, bilgisayarinla ve hayatinla ne yapacagini bulman icin gerekli degil.

Bilgisayarda temizlik yapmam gerektiği doğru, tepkimin sebebi üsluptandır zaten.. ses kartının açılıp kapanması teknik bi sorun olabilirmi diye düşündürdü beni o kadar..

Guardinal' Alıntı:
CCE sanýrým ayný sorundan bahsediyoruz, önerin için teþekkürler...

Olcay benimle ilgili yaptýðýn yorumlarý okudum.. sonra dönüp forum kurallarýný bi daha okudum.. orda "Korsan yazýlým kullanamazsýnýz" þeklinde bi ibare göremedim.. evet korsan yazýlým kullanýyorum, seni bilmem ama benim bu yazýlýmlara harcayacak kadar param yok, þunu da belirtmek isterim eðer kullanmasýný bilirsen virüs yemeden sistemini gayet düzgün kullanmaya devam edebilirsin, tabi senin bu konuda bir kaç kötü anýn olmuþ olabilir orasý ayrý mesele.. kullandýðým masaüstü temasýnada gelirsek, kullandýðýn "olgun" adam temaný çok merak ettim þahsen, "ergenlik"le alakalý problemlerinide hiç karýþtýrmayalým iþin içine. Herþeyi býraktým.. sanýrým bilgisayarýmý nasýl kullanacaðýmý sana sormam gerekmiyor.

Bu mesajdan sonra banlanma olasýlýðým yüksek olduðu için sana son bir öneride bulunayým, bi problemden bahsederken iðnelemek yerine biraz daha yapýcý olmaný öneririm.. tabi "ergen" masaüstü temalý korsan yazýlým kullanan bir genç seni baðlayamaz.

o benim üslubum, ve ben bir baþlýk açýp "üslubum böyle ve sorun yaþýyorum yardýmcý olur musunuz?" þeklinde bir soru sorarsam bu konuda yazarsýn yorumunu. onun dýþýnda pek bir önemi yok. bu forumu biraz dolaþýp araþtýrýrsan, sana karþý üslubumun ne kadar yapýcý olduðunu da görebilirsin. burasý bir forum ve kurallara aykýrý olmadýðý sürece istediðimi yazabilirim. yazýlan mesajlardaki smile'lar yazýþma dilinde ifade anlaþýlmadýðý için var. ergenlik mevzusunun bir ciddiyeti olmadýðýný okuyan herkes anlayabilir. þu an ergenlik çaðýmda olsaydým da bundan utanmaz, mutlu olurdum emin ol. böyle kaygýlarým hiç olmadý.

forum kurallarýnda korsan yazýlým kullanamazsýnýz þeklinde bir ibare yok ama "Sebebi ne olursa olsun, hýrsýzlýða göz yumamayýz, sempati de duyamayýz." þeklinde bir ibare var. yazýlanlarý dikkatli okumaný öneririm..

"bilgisayarýmý nasýl kullanman gerektiðini sana sormam gerekmiyor" cümlesi de; sorduðun soruya cevap veren adama yazmak için pek uygun bir cümle deðil. ben "ses kartýnýn driver'ýný kurarken þýunlarý yapman lazým" deseydim; "kart benim bilgisayar benim sana mý sorcam nasýl kuracaðýmý" mý diyecektin?

sorduðun sorunun bir sürü cevabý olabilir ama bu sebepler öncelikle bu söylediklerim tamamsa ve sen hala sorun yaþýyorsan düþünülebilecek þeyler zaten, üslupla alakasý yok ki bunun..

ne yazdýðýný kendin bile bilmiyorsun. bir üstteki mesajýnda bilgisayarý doðru kullandýktan sonra her türlü temz tutabilirsin demiþsin, son mesajýnda da kabul ediyorsun. kaygýn ne?

sana ne kadar yapýcý yaklaþtýðýmý bu forumda örneði yaþanmýþ onlarca hadiseden anlayabilirsin. mesela;

http://muziktek.com/turkce_site/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=4184

:wink:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri