[Eski] firewire 410 tanitma sorunu

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

dottie

Yeni üye
merhaba

bugün firewire410 edindim kendime. uyarilarin hepsini dikkate alarak önce installation cd'sini kullandim, sonra bilgisayar kapaliyken bilgisayarimin üzerindeki 6pin firewire bağlanti noktasina takip bilgisayari çaliştirdim. bu arada uyarilardan bir tanesi de "do NOT use the included power supply if you will be connecting your FireWire audio interface to a bus-powered 6-pin firewire port on your computer" idi, dolayisiyla ben de adaptörü kullanmadan çaliştirdm. ancak güç gelmiyor gibiydi herhangibi işik filan yanmadi, bilgisayar da herhangibi donanim bulamadi, restarttan sonra.

acaba dedim, benim bilgisayardaki 6-pin firewire güç sağlamayan cinsten mi (öyle bir cins var mi bilmiyorum gerçi). ve bir de tabi ki adaptörle denedim, ancak bu sefer ses kartinin açma kapama tuşunun yaninda mavi işik sürekli yanip sönmesine rağmen (açma kapama tuşuna basmam da bu işiği kesmek için yeterli olmadi) bilgisayar yine görmedi karti.

aklima üç olanak geldi, birincisi bilgisayarimin firewire portu çalişmiyor (1.5 senedir ilk defa kullanacağim kendisini), ikincisi firewire portum doğru bir port değil (eski olabilir örneğin?), üçüncüsü ise ses karti paketi açilmamiş olmasina rağmen bozuk (titreyen mavi işik meselesinden dolayi böyle düşündüm aslinda). bu arada bilgisayarimin firewire portunu "sistem"in "aygit yöneticisi" kisminda bulamadim, hani ismi nedir ne değildir diye.. tanitilip çalişir vaziyetteyse orada gözükmesi gerekmez mi ? veya hangi bölümde olmasi lazim ?

herneyse yarin kasayi arabayla satin aldiğim yere götüreceğim firewire bozuk sattiniz diye, gitmeden evvel hem kendim hem dükkandakiler açisindan deneyebileceğim herşeyi denemek isterim, dolayisiyla yardim edebilirseniz çok çok sevinirim, teşekkürler

Dottie bende bir ara 410 la ilgili sorunlar yaşamıştım.
öncelikle sana o dönem Compel den iskender beyin bana yolladığı bir mesajı aktarıyım bir dene bunları.
1. Herşey kapalı iken F410'u sök.
2. Bilgisayarı açıp F410 sürücülerini uninstall et.
3. Bilgisayarı kapat.
4. Bilgisayarı açıp F410'un son sürücülerini kur (F410 halen takılı değilken)
5. Bilgisayarı kapat.
6. Bilgisayar kapalı iken F410'un firewire kablosunu bilgisayara tak. (Power düğmesi off durumunda)
7. Bilgisayarı aç.
8. F410'un power düğmesini ON durumuna getir
Bu aşamada yeni donanım bulundu mesajı gelmeli ve sürücüleri yüklemelidir.

Birde eklemeler yapalım :
1.onboard ses kartı varsa bios tan disable et
2.onboard firewire yerine digitus firewire kartı dene 4 pin kullan tabi adaptörsüz
3.Benim bildiğim 6 pinler adaptörle kullanılıyor.
4.onboard firewire ile ethernet çakışma yaratabiliyor.Adsl bağlıysa ethernetden kabloyu çıkarıp dene.
5.firewire kablonu değiştir.

Aklıma gelen ve bulabildiklerim bunlar umarım hallolur iyi çalışmalar.

F410

Dottie,

Status'un dediklerini yaparsan kesinlikle cihazını düzgün bir şekilde kurmuş ve kullanıma hazırlamış olursun. Ben de F410 kullanıyorum ve maalesef kurulumu bu şekilde.

Benim eklemek istediğim bir şey daha var. İşletim sistemi belirtmemişsin, ama Windows kullandığını varsayarsam ve eğer SP2 yüklü ise Türkçe sürüm için WindowsXP-KB885222-v2-x86-TRK.exe, İngilizce sürüm için ise WindowsXP-KB885222-v2-x86.exe yamalarını mutlaka kurmalısın. Yoksa tam kurulu olarak görmene rağmen cihazınla ilgili bir yığın problem yaşarsın ve cihazdan olduğunu düşünüp yine türlü gereksiz işlemle vakit kaybedersin.

status' Alıntı:
.onboard firewire yerine digitus firewire kartı dene 4 pin kullan tabi adaptörsüz
3.Benim bildiğim 6 pinler adaptörle kullanılıyor.

Tam tersi, 6 pin baglantida elektrik de kablodan gittigi icin adaptor gerekmez, 4 pin olanda gerekir..

sorun tamamen bilgisayarımın firewire'ındanmış, laptop için bugün pcmcia kartı aldım, adaptörle beraber kullanmak gerekiyor ve şu anda bilgisayar kartı görmüş durumda, sonra heyecandan control panel'den ses kartını seçmeyi unutmuşum, onu da yaptım canavar gibi çalışıyor artık, çok teşekkür ederim destekleriniz için!

merhaba
bir kaç gündür uzak kaldığım bilgisayarıma geri döndüm ve heyecanlanıp 410'a gerekli bağlantıları yapıp çalışmaya koyulmak istedim. Ancak üstesinden yine gelemediğim bir sorunla bir kez daha karşılaştım. Arka panelde line input'a klavyenin output'undan giriş yaptım, ancak firewire 410'dan ses gelmiyor. Acaba jakta mi problem var diye ses kartından çıkartıp başka bir amfiye taktım ancak ses normal geliyordu. Sanırım henüz bilgisayar firewire 410'un inputlarını tanımıyor. Onun dışında bilgisayarda müzik çalınca gayet güzel ses kartının üzerindeki phones'dan dinleyebiliyorum. Maudio control panel'den kontrol ettim input volume seviyeleri normal gözüküyor. Denetim masasındaki "sounds and audio devices"da da audio kisminda sound recording kisminda sound playback ve sound recording bölümlerinde "maudio multi" seçili durumda. diğer seçenekleri de denedim ancak yararı yok. ne yapmak gerekiyor ?

dottie, biz bu durumlarda RTFM diyoruz :lol:

1. On tarafta Mic / line switch var ilgili kanal icin, orada dugme basili degilse ona basmak gerek line secmek icin
2. Eger zaten switch line olarak secili ise, M Audio mixerini ac, mixer sekmesinde sagdaki 'ana 1/2 in' kolonunda out kisminda hangi kanallardan cikacagini belirtmen lazim. 1/2 kullaniyorsan 1/2 , 3/4 kullaniyorsan 3/4, vs...
3. hic biri olmazsa bir resetle (mixer menusunden) , bazen sacmalayabiliyor :roll:

maudio 410 ile yaşadığım bazı sorunları çözmek adına araştırma yaparken rastladığım şu bilgileri vakit ayırıp tercüme edebilecek arkadaşa çok minnettar kalırım.İngilizcem biraz zayıf.(Gerçi türkçede zayıf utandım ya :oops: )

Many people will have noticed the long delay between M Audio announcing the Firewire 410 and it finally becoming available, and the rumours are that this was in order to check the 410 for compatibility with all the available Firewire chipsets. Admirable though this is, it doesn't mean that the 410 will now work with everything, but simply that there are fewer unknowns for potential users.
The M Audio web site provides all the details, and in essence the 410 will work with most of the newer 1394A 'second-generation' products, but not with the older first-generation 1394 ones. A list of compatible 1394A PCI adaptor cards is posted, while Firewire host controllers based on the NEC1394 chip set are not recommended, although you can work round the problems if you're prepared to use the supplied AC adaptor instead of powering the 410 via the Firewire buss (see Powering The 410 box for more details). Apple Macs that meet the minimum spec will all work.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri