[Eski] fbt - modus -mitus

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

erhan

Yeni üye
slm arkadaşlar yeni üye oldum ve sizlere sormak istiyorum fbt speaker nasıl buluyorsunuz.. modus ve mitus serileri hakkındaki görüşlerinizi bekliyorum lütfen..:)

Hoşgeldin.
Üzerinde bu kadar konuşulacak bir marka değil Fbt. Amatör seri. Eskiden daha fena idi ama gelişen teknoloji ile daha doğru düzgün yapmaya başladılar.
Fiyatı uygunsa tercih edebilirsin tabi. Her şeyden önce amaca yöneliktir her şey. Mesela ben Hummer jipleri çok beğeniyorum. Ama alsam-ki bu ekonomide zor; ne işime yarayacak? Evimin önünde şu anki arabamı bile park edecek yeri zor buluyorum, onunla sokağa bile çıkamam.....
Senin sorduğunda ona benziyor, ne yapacaksın, nerede kullanacaksın? Açık havamı, deniz kenarı mı? Canlı müzik mi? Kullanacağın yer sabit mekan mı; kiralama da mı kullanacaksın?

Kesinlikle kalitesiz bir ürün değil fbt. Tam olarak amatör olmasa bile nereye koyacağımı bilmediğim bir marka. Tam olarak iyi yaptığı birşey yok. Ama önyargı ile de yaklaşmak doğru değil. Piyasada bilinen markalar birazda reklam ile buralara geldiler. İsmini Türkiye'de fazla duymadığımız ama çok iyi olan firmalarda var. Fbt ise yıllarca sf firması tarafından getirildi ama jbl ile yanyana olduğundan fazla tercih edilmedi. Bir kere aktif hoparlörünü dinlemiştim. Yamaha msr400 den iyi olduğu kesin ama klasmanı aynı. Yamaha alacağıma fbt tercih ederim mesela. Ama yurdumuzda işler öyle yürümüyor maalesef. Firmaların satış politikaları ve güçleri satışları yönlendiriyor. Yoksa msr400 e 1 dolar verilmez. Özgür çakıcı'nın da dediği gibi neden ve nerde kullanmak için soruyorsun. Çünkü şartlar çok önemli.

öncelikle bu serileri 2 -3 bin kişinin katılacağı açık hava konserlerinde kullanmak isteniyor araştırma içindeyim ... speaker özelliklerini inceleyip yorumlarınızı bekliyorum ..teşekkürler..

Hoparlör kesinlikle özeliklerine bakıp yorum yapılacak birşey değildir. Kullanan kişilerle konuşmanız lazım. Rakiplerini de incelemeniz lazım. Bir de özellikle neden bu markayı almak istediğinizi söylemeniz lazım. Belki aradığınız detaylar başka bir marka da olabilir.

Erhan Bey slm;

Mitus'u genelde konferans ve ufak çaplı konserlerde kullanabilirsin.
Modus ise cok daha güçlüdür. En zor rock konserlerinde dahi rahatlıkla kullanabilirsin. Özelllikle 8 X 8" olması orta frekanslarda (midlerde) oldukça doyurucudur.

sana tavsiyem Fbt Qube laarı incelemen. Uzak atımı daha iyidir. Özellikle qsa112a beter böcektir. Eskişehir Hayalde dinleyebilirsin.

Kolay gelsin.

2 sene önce gloria otel de iskelede ve kapalı alanda ve bahçede kullanmıştım,hafiftir taşıması kolaydır.Sesi mükemmel diyemeyeceğim ama doyurucuydu,1 bas,1 davul,1 klavye,1 ritm gitar ve vokal ile kullanmıştım ,sesi yumuşak olduğu için jbl den daha iyi olduğunu düşünüyorum (ben sert sesi sevmem uzak mesafede sert ses iyi oluyor ama)hafifliğine rağmen bayağı iyi ses veriyordu .Genelde hafif hoparlörler e fazla yüklenmem ama buna yüklenmeme rağmen ne ses te bozulma olmuştu nede tonda kayma,büyük işler için birşey diyemeyeceğim ama özellikle kapalı alan da ve yakın mesafede kulak tırmalamıyordu ,açık alanda ise az kişi için doyurucu bir güç alabiliyorduk (tabii 4 kafa 4 alt bas vardı).Fiyat olarakta diğerlerin den uygun olduğunu biliyorum.Hangi modelini kullandığımızı hatırlamıyorum.Biz beğenerek kullanmıştık ,o seneki müzisyen abilerimiz JBL ile yeterince kıllık yapmalarına rağmen FBT ile herhangi bir sorun çıkarmamışlardı. :D

Geri