[Eski] Farklı bir DAW Projesini Farklı bir DAW da çalışmak ?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

audiokoop

Yeni üye
Cubase de çalıştığım projelerime artık PreSonus Studio One üzerinden devam etmek istiyorum. Ve Studio One'ın açabileceği formatlar aşağıdaki gibidir.

Şimdi Cubase'deki projelerimi hangi formatta save edebileyimki Studio One da kullanabileyim? . Birde Cubasedeki projede kullandığım vst instrumentslarda aynen açılırmı Studio One içinden. Yani bunun bir yolu varmı ?
Teşekkür ederim.

Cubase, projenizi cpr formatından başka bir formatta kaydetmenize olanak vermiyor. Eğer bir programdan digerine geçmek istiyorsanız , ses dosyalarınızı başlangıç noktaları aynı olacak şekilde çıktı alırsınız , (studio one vsti desteklediğini varsayarak) midi kanallarınızı da midi olarak çıktı alır orda enstrumanlara yönlendirmeleri yapar ve projeyi kısa sürede tekrar oluşturabilirsiniz.

Miraç Atıcı' Alıntı:
Cubase, projenizi cpr formatından başka bir formatta kaydetmenize olanak vermiyor. Eğer bir programdan digerine geçmek istiyorsanız , ses dosyalarınızı başlangıç noktaları aynı olacak şekilde çıktı alırsınız , (studio one vsti desteklediğini varsayarak) midi kanallarınızı da midi olarak çıktı alır orda enstrumanlara yönlendirmeleri yapar ve projeyi kısa sürede tekrar oluşturabilirsiniz.

Yok öyle değil, Cubase'de export denen bir seçenek var cpr formatı haricinde çıktı almak için. Sanırım XML olarak export almamız ile alakalı çözümmüş gibi gözüküyor biraz daha araştırma yapıyorum sonuçlanınca yazarım burdan.

1. "Select All" to select all of the tracks.
Makes sure none are locked or their folders are closed, they won't get selected.

2. Menu: File | Export Selected Tracks
Choose "Reference" in the dialog to reference the tracks so they don't get copied.

Cubase will save an *.xml archive of all audio/midi tracks/parts. You can just drag and drop that file directly into S1 Start Page or any Song Page to open it. It works like OMF except it also includes midi. Drag/drop the xml file in from a finder or explorer window into S1 to load it.

Note: Be aware that loops from the Steinberg collections will not load into S1 so if you are using any of those render them to "ordinary" audio first.

http://oldforums.presonus.com/showthread.php?t=10394

Bir dene bakalım olacak mı?

@Nurkan , bunu zaten denemiştim ancak tam olarak sorumu yanlış sormuşum,

Şöyle olacaktı ki sanki bu biraz imkansız bir istek gibi,

1-XML olarak veya artık bir şekilde alacağımız Cubase çıktısını diğer DAW ın içinden açtığımda XML deki gibi sadece Midi datalarını ve Audioları görmesin. Tüm VSTİ instrumentslar ,mixer insertlerini bağladığım FX pluginleri ,otomasyonlar her biri direk projede bağlı açılsın istiyorum.

Diğer türlü XML deki açılan projede o her bir midi kanalı için teker teker ayar yapmam gerekiyor , presetleri bulmak, midi kanallarına vst instrumentları eklemek,mixerden insertlere fx leri bağlamak gibi bu da çok cazip durmuyor hali ile.

Bu şekilde bir yolu varmı ?

Sanırım yok bulamadım o zaman şöyle bir istekte bulunayım,

Cubase de projeyi export ederken batch export seçeneği varya istediğimiz kanalları tek tek seçip Wav olarak export ettiğimiz. Mesela ben istiyorumki bu şekilde şarkıyı export etmeden önce midilerimi proje içerisinde audioya çevirmek istiyorum yani export etmeden önce. Bunu bir audio kanal yaratıp play ve record ile audioya çevirebiliyoruz.Peki direk olarak böyle vakit kaybı yaşamadan istediğimiz midi kanallarını tek hamle ile bounce audio yapabilirmiyiz?

Bunu sormamdaki neden, XML olarak çıktısını aldığımız Cubase projesini diğer DAW da açtığımızda proje içindeki audioları aynı yerine koymuş olarak sağlıklı bir şekilde buluyorum ancak dediğim gibi midilerin bağlı olduğu vst instrumentlar kayıp hali ile. Teker tekerde Cubaseden midilerimi batch export yapmak istemiyorum. Proje içinde tüm midileri audio ya böyle record ettirmeden çevirme imkanımız varmı ? varsa tümünü XML olarak almak çok daha sağlam olur gibi geliyor.Diğer türlü kanalları batch export dediğimizde de olur yani sorun yok ancak 40 kanallı bir proje içinde 40 adet ayrı ayrı wav dosyası taşımak istemiyorum.XML içinden tek bir dosya ile halletmek istiyorum.

Bunu studio one da midi kanalına "bounce to audio" seçeneğine bastığımız anda 1 sn içinde midi kanalının altına audio olarak yaratıyor o açıdan soruyorum. Hemde record ettirmeden bekletmeden.

Sormuşsun ya nasıl oluyor diye ona cevap vermiş işte.

Bunu studio one da midi kanalına "bounce to audio" seçeneğine bastığımız anda 1 sn içinde midi kanalının altına audio olarak yaratıyor o açıdan soruyorum. Hemde record ettirmeden bekletmeden.

Şimdi senin için en temiz çözüm şudur. Tek tek ne kanalın varsa onları "export audio" diye "export" edeceksin. Sonra nerede istersen çalar o iş.

MIDI kanalların VSTi ile yazılmışsa export audio dediğinde olur. Harici bir cihaz kullandıysan kaydetmen lazım.

Budur.

Cubase ile yediğin naneyi Studio One ile hop diye açmak istemek iyi de olası değil.

Nurkan' Alıntı:

Benim sorduğumla bu cevabın ne alakası var onu anlamadım :) o işaretlediğimiz kutucuklar export ettiğimizde audio kanallarını proje klasörüne atmıyormuki ? ben onu sormadımki midi kanalını proje penceresi içerisinde bounce to audio yu kayıt ettirmeden nasıl yaparız demiştim.

Nurkan' Alıntı:
Şimdi senin için en temiz çözüm şudur. Tek tek ne kanalın varsa onları "export audio" diye "export" edeceksin. Sonra nerede istersen çalar o iş.

MIDI kanalların VSTi ile yazılmışsa export audio dediğinde olur. Harici bir cihaz kullandıysan kaydetmen lazım.

Budur.

Cubase ile yediğin naneyi Studio One ile hop diye açmak istemek iyi de olası değil.

Normalide o zaten senelerdir yaptığım şey.

Neyse farklı konulardan bahsediyoruz.

Presonus forumlarında burda sorduğum XML dosyasının çıktısının vstleride import ediyormu sorusuna cevap şöyle geldi ;.

"The Cubase XML format doesn't support information about VSTs"

audiokoop' Alıntı:
Nurkan' Alıntı:

Benim sorduğumla bu cevabın ne alakası var onu anlamadım :) o işaretlediğimiz kutucuklar export ettiğimizde audio kanallarını proje klasörüne atmıyormuki ? ben onu sormadımki midi kanalını proje penceresi içerisinde bounce to audio yu kayıt ettirmeden nasıl yaparız demiştim.

Arkadasim sana bahsettigim islemle midi kanalinin altina audio kanalini sak diye cikariyorsun.

Record etmeden!!!!

Yazdigina cevap veriyorum.

Daha fazla israr edemiyecegim :)

Ya valla anlamıyorum bak , sanırım kafam pek basmıyor bu günlerde :)

Rica etsem sırası ile yapılacak işlemi yazabilirmisin ?

O resimdeki Pool ve audio track i tikledim. Peki daha sonra ne yapmam gerekir ?

Anlamayıp bilip bilmeden cevap verdiğim içinde kusura bakma :)

Önce ana sayfada transport cubugundaki Locator ile export etmek istedigin ölcüler arasini sec.

Atiyorum,L:1.1.1.1.
R:157.1.1.1

Sonra export etmek istedigin kanalda solo tusuna bas,böylece öbürleri mute durumuna gececek.

Sonra;Datei--exportieren---Audio mixdown zinciriyle bahsettigim bölüme ulas.(Almanca Cubase kullaniyorum baska dilde biraz farkli olabilir)

Kanalin ismini,export formatini falan belirle.

Alttaki sol iki kutucugu aktive et.

Ok dediginde islem baslayacak ve senin midi kanali, duyman gerektigi gibi audio'ya dönmüs olarak Cubase'in ana sayfasinda gözükecek.

Kutulari aktive etmezsin baska bir hedef adres verirsin,o zaman oraya gider.Artik o senin zevkine kalmis.

Teşekkür ederim halloldu. :)

Birde şu olsa tam süper olacak ama işte , bilgisayarımda kurulu olan Vst pluginler belli e bunlarıda Vst desteği olan bütün DAW'lar ile kullanabiliyorsam, neden bir DAW'da yazdığım projemi farklı bir DAW'a taşıyamıyorum, neden mixerinde, insert kanallarında ve kullanılan Vst'ler diğer DAW'da açılmaz anlamıyorum . Çok mu zor böyle bir kodlama yapılması sonuçta büyük kolaylık olur bence herkes istediği gibi farklı DAW'lar arasında geçiş yapabilir,test edebilir vs vs.

Çok mu zor böyle bir kodlama yapılması sonuçta büyük kolaylık olur

Evet, çok zor.
Reverse engineering ile bile çok çok zor.
AAF ve OMF diye proje formatları var ama onlar da sadece ses/track bilgisi aktarır.

Geri