[Eski] fantom x6

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

shewchat

Yeni üye
Arkadaşlar ben triton studio almayı düşünürken bir anda fantom x6'yı aklıma soktu arkadaşlar.. Özellikleri arasında iyi olarak triton studio ile uçurum diyebileceğimiz özellikler var. (mesela ram kapasitesi) Sizce fantom x6 tercih sebebimidir? Birde bu uçurum fiyata ne kadar yansıyor? Yani fantom x6'nın ortalama piyasası nedir? (bu arada acil klavyeye ihtiyacım var haberiniz ola (triton classic tercihimdir) :)

Fantom X6 Yada Xa bence triton klasikten bin kat daha iyidir.Ama ne tür müzik yazdığını yada yapmayı planladığını söylersen daha kapsamlı birşey yazabirim.Sözünü ettiğin aletlerin ikisinide kullandım.Fantom serisi ile Triton klasik arasında dağlar kadar fark var bence.Fantom daha iyi.Seslerde gayet tatmin edici.

Bence Fantom X6 alma. Zira tuşlarına dokununca "aynı XP-50 bu ya" diyebilme şansın yüksek. :D

Fantom X7 al bence. Hem 76 tuşlu hemde daha iyi bir alet.. ;)

Barış mert kardeşim o 76 işe giderken yer beni :) Zaten uygun bir fiyata Fantom-S aldım... Hoşuma gitti, kurcaladım falan. Düşüncelerinizi beklerim.... :)

bende xa var sample ram 512+4 mb baya genis fiyati da 1250 euro civari yani cazip baya sahne kullanim icin zor bi alet ceyrek sesler pratik degil.birde yanlis olabilirim ama sanirim fantom 24 bit korg 16 bit.

BarisMert' Alıntı:
Bence Fantom X6 alma. Zira tuşlarına dokununca "aynı XP-50 bu ya" diyebilme şansın yüksek. :D

Fantom X7 al bence. Hem 76 tuşlu hemde daha iyi bir alet.. ;)

fantom x6 ile fantom x7 arasında sadece klavyedeki tuş sayısı ve buna baglı olarak daha uzun kasalı olma farkı vardır,başka bir fark yok, ve xp50den daha iyi bir tuşesi var

enver' Alıntı:
fantom x6 ile fantom x7 arasında sadece klavyedeki tuş sayısı ve buna baglı olarak daha uzun kasalı olma farkı vardır,başka bir fark yok, ve xp50den daha iyi bir tuşesi var
Hmm. Hayır bence XP-50'den çok fazla bir farkı yok. O kadar para istenilen bir cihaz için iyi değil. Çok daha iyi bir tuşesi olabilirdi. Özellikle Yamaha Motif XS6 ile karşılaştırınca hem ses hem de tuşe olarak iyi bir alet değil.

Hmm. Ben x6, x7 ve xp50 kıyaslamalarına şaşırarak yazı yazma ihtiyacı duydum.. Yamaha konu dışı geldi sanki; tercihler de zevk meselesi tabiki.. iyi günler

Roland Fantom'un ciddi bir imaj sorunu olduğunu düşünüyorum , malesef Roland Korg Trinity'yi çıkardığında , zamanında cevap veremedi , sonra Motif ve Triton'lar devreye girince , workstation pazarını korg ve yamaha domine etmiş oldu son yıllarda .

Motif ve Tritonların Fantom'a ( zamanında xp serisine ) attığı en büyük fark multi timbral fx . Roland bu konuda halen inat ediyor ; ve synth , squencer özelliklerine güveniyor . Ama sound design açısından bakarsanız xp ve takipçisi fantom 'ların expantion boardları ve sunduğu programlama derinlikleri çok üstün. Ayrıca sampling fantom'da çok gelişmiş ve kolay .

Roland malesef pazara sempatik gelmeyen belli şeylerde inat ediyor ve aslında oldukça sıkı olan fantom , xv5080, Vsynth gibi cihazların da güme gitmesine neden oluyor.

Geri