[Eski] Fan değiştirmek

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hayalperest

Yeni üye
Selam,

Aopen bir kasa var ve icinde 3gz intel ht bir islemci var.
Bu pc calisirken cok fan gürültüsü oluyor (Gold'dan kutusuz
intel cpu dahil almıştım) fakat daha içini açmış değilim. Belki de 2 fan vardır.

Ne yapayım?

Sessiz bir fan alıp takayım mı ne önerirsiniz? Kendim
takabilir miyim? Ekran kartı fansız.

Tesşekkürler

Kesinlikle öneririm, www.firebal.com gibi hızaşırtma üzerine ürünler barındıran yerlerde genelde sessiz fanlar falan da bolca bulunabiliyor. Kasanın üzerindekinin fanın boyutunu bilemiyorum ama yerine taktığın fanın 12 cm olması iyi olur keza o sinir bozucu tiz ses fan küçüldükçe artıyor.

İşlemci için sessiz fan, büyük soğutma bloğu ya da her ikisi birden düşünülebilir, ürünler sitelerdeki yorumları okumanı tavsiye ederim.

Sabit disklerin sayısının artması kasadaki ısınma ve titreşim yüzünden zangırdama diye tabir edebileceğim bir gürültü üretiyor, bundan da kaçınmak faydalı olabilir.

Hayalperest' Alıntı:
http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=K0181

Mesela yukarıdaki fanı ben takabilir miyim? Pastası var diyor.
Tak-çıkar bir operasyon değil gibi.

Teşekkürler

Ben işlemci değil ama kasa fanlarını arctic cooling marka aldım, cok da memnunum. Stok fanı cıkardıktan sonra, yenisini takmadan önce, önceki pastayı değiştirmekte ısının bloga iletilmesi acısından cok fayda var tabi. Genel olarak oldukca kolay bir operasyon ama daha önce yapmadıysan sogutucu bloğu oturtmak bazen sinir bozucu olabiliyor, yapan birisinin göstermesi daha iyi olur. (Firebal u da önceden alışveriş yaptığım için örnek olarak verdim, reklamını yapıyo gibi olmıyım)

Hayalperest' Alıntı:
Bu pc calisirken cok fan gürültüsü oluyor (Gold'dan kutusuz intel cpu dahil almıştım) fakat daha içini açmış değilim.
Ne yapayım?
PC' nin, yeni aldığın zaman gürültüsü nasıldı, şimdi nasıl ? Yeniyken azdı dersen, fanlar kirlenmiş derim. Yeni fan almadan önce fanları temizlemeyi dene. Kirli fan hem gürültü yapar hemde soğutma verimi düşer.

Yapacağın bir boya fırçası bir de elektrik süpürgesi bulmak. Fanları arkalı önlü fırçala süpürgeyle çek bir yandan, CPU nun üstündeki sökülebiliyorsa sök, metal soğutucusunun altında da birikmiştir orayıda ve kasanın her tarafınıda temizle, fırçala, süpür... Temizlik candır. :)

İçini açmış değilim.
:shock: :shock:

PC yanacak, naptın sen ? :D

Çok özel bir not: Türkçe yazım kurallarına lütfen dikkat. 8)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri