[Eski] Ev yapımı bedava Vst isteyen?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

the whoa

Yeni üye
Selam arkadaşlar bu foruma yeni üye oldum.Üye olmamda ki en büyük etken korsana olan karşı duruşunuz.Ben de tamamen bedava DAW ve VST ler kullanmaktayım.DAW olarak Podium Free,VST olarak ise Antress Modern Series ve Nasty Series kullanıyorum.Benim gibi amatörler için hiçde yadırganmayacak programlar.

Ve işte bunların yanı sıra bir süredir kendi VST lerimi yapıyorum.Burda ilk yaptığım 7 VST yi ücretsiz olarak dağıtıyorum.Ben kendi çapımda beğendim ama bir de sizin yorumlarınızı istiyorum.Umarım iyi birşeyler yapmışımdır.

İçindekiler;

Blue 512 Preamp (API 512 baz alınarak yapıldı)
Classic Compressor 1 (Basit compressor mantığı ile yapıldı)
Classic Compressor 2 (Pultec CL1B baz alınarak yapıldı)
Newbie 1272 Preamp (Neve 1272 baz alınarak yapıldı)
PassiveAgressive EQ (SSL Console Eq baz alınarak yapıldı)Görüntüsü Pultec i andırabilir :lol:
ReValver Preamp (Klasic 12AX7 lambası baz alınarak tek ve çift lambalı olmak üzere yapıldı)
TapeWorm Tape Saturation & Warmth (Studer A800 baz alınarak yapıldı.Tape warmth ve tube saturation bir bağımsız katlarda birleştirildi)

https://rapidshare.com/files/3283063669 ... Series.rar

Bu arada dosya eklemeye çalıştım uzun bir uğraş sonucu 4-5 defa hata verdi.Rapide yüklemek zorunda kaldım.

Saygılar...

Merhaba, öncelikle paylaşım için çok teşekkürler dosyayı indirdim ancak henüz değerlendirme fırsatım olmadı.

VST'leri nasıl yaptığınız konusunda bilgi paylaşırmısınız? hep merak ettim ancak fazla araştırma şansım olmadı şu an'a kadar.

Selam Mertay.

VST'leri oluşturmak için Synthmaker Free kullanıyorum.Yaklaşık 3 aydır kullanıyorum.Resmi sitesinin forumunda çok iyi bilgilendirmeler yapıyorlar.Orda ki hazır modulleri,projeleri indirip kurcaladım biraz.Neyse ki liseden kalma az çok bir assembler yazma bilgisine sahibim.Bu sayede neyin ne olduğunu daha çabuk anladım.Assembler dili ile kodlar yazarak istediğiniz efekti üretebiliyorsunuz.Ben daha önce yapılmış projelerin değerlerini ve bağlantılarını değiştirerek başladım.Sonra pekiştirmek için arkadaşlarımdan assembler dili üzerine kitaplar aldım.3 ayda bu VST'leri yapacak kadar ilerleyebildim.Kısacası daha yolun başındayım ve zaten herhangi bir ticari amaç güdmüyorum.Maksat gelişim ve benim gibi amator arkadaşları korsan yerine bedava VST'lere yöneltmek.

Merak ediyorsan Antress DIY kit veriyor sitesinde.EQ,Comp ve Limiter örnekleri var içinde.Onlar da gayet başarılı bence.Ordan öğrenebilirsin.Bu arada onlar OSM dosyası oluyor.Onları da açmak için Synthmaker Free indirmen yeterli.Forumada bir göz atarsan daha iyi bilgi edinirsin.Kurcalayarak çözen biri olarak en iyi yönetim incik cincik etmek olduğunu söyleyebilirim. :mrgreen:

Benim de Synthmaker ile yaptığım acayip VST'lerim var, :aynen: ama FL Studio haricinde çalışmıyorlar.

Synthmaker ile çalışmak zevkli gerçekten, emeğine sağlık...

Güzel çalışma, tebrik ederim.
Yalnız bir şey sormak istiyorum. (merak)
Compressor ve preampları baz alırken nasıl bir yol izledin?

Metin' Alıntı:
Benim de Synthmaker ile yaptığım acayip VST'lerim var, :aynen: ama FL Studio haricinde çalışmıyorlar.

Synthmaker ile çalışmak zevkli gerçekten, emeğine sağlık...

Pardon sizin yaptıklarınız mı FL dışında çalışmıyor?Yani normalde hepsinde çalışıyorda,o yüzden anlayamadım :?

hasandelen' Alıntı:
Güzel çalışma, tebrik ederim.
Yalnız bir şey sormak istiyorum. (merak)
Compressor ve preampları baz alırken nasıl bir yol izledin?

Baz alma konusunda frequancy response,harmonic response,harmonic distortion,wave shaper değerlerine göre hareket ediyorum Eq ve preamplarda.Eğer işi çözemezsem impulse response larını bulup ordan yola çıkıyorum.(Tabi çok sağlıklı olduğunu iddaa etmiyorum.)

Compressor de ise static character,attack/release time ve rms/peak çizelgesinden yola çıkıp o değerlere yaklaşmaya çalışıyorum.Bazen UAD ve Waves kullanan arkadaşlarımdan VST Analyser programından analiz edip grafikleri göndermelerini istiyorum.

Yine tekrarlıyorum,bunlar tabi ki orjinallerine yaklaşamaz,ki zaten ünlü firmaların VST leri bile birebir olamıyor.Sadece deneme ve paylaşma amaçlı yapıyorum bunları.

Yakında Manley Voxbox,Vox AC30 ve Teletronix La2a pluginlerini de bitirip asıcam.Umarım onlar da iyi olur.

Bu arada hiç deneme şansınız oldu mu arkadaşlar?Yorumları baya merak ediyorumda.... :mrgreen:

the whoa' Alıntı:
Pardon sizin yaptıklarınız mı FL dışında çalışmıyor?Yani normalde hepsinde çalışıyorda,o yüzden anlayamadım :?

Kullandığım Sythmaker, sadece FL Studio dahilinde çalışıyor. Synthmaker'ın diğer versiyonları (tüm ortamlarda çalışan VST yapanı) lisans istiyor veya kısıtlı bir prodüksiyon alanı var.

(Free versiyonu tam anımsamıyorum, ama ".dll" dosyasını vermiyordu sanırım ya da ben uğraşmadım.)

Metin' Alıntı:
the whoa' Alıntı:

Kullandığım Sythmaker, sadece FL Studio dahilinde çalışıyor. Synthmaker'ın diğer versiyonları (tüm ortamlarda çalışan VST yapanı) lisans istiyor veya kısıtlı bir prodüksiyon alanı var.

(Free versiyonu tam anımsamıyorum, ama ".dll" dosyasını vermiyordu sanırım ya da ben uğraşmadım.)

Metin,Free versiyonundan da VST ve Standalone olarak export edebiliyoruz projeyi.FL studyonun içinde olanı bilmiyordum.

Bir ara denemiştim de olmadığını anımsıyorum. Çok güzel bir Reverb yapmıştım da .dll dosyasını alamamıştım. :)

Bir daha denerim belki...

Metin' Alıntı:
Bir ara denemiştim de olmadığını anımsıyorum. Çok güzel bir Reverb yapmıştım da .dll dosyasını alamamıştım. :)

Bir daha denerim belki...

Reverb yaparsan as sen de foruma,iyi bir reverbe ihtiyacım var :mrgreen:

Arkadaşlar indirenlerden özür dilerim.Çünkü bazı bug lar buldum ve bunlarla birlikte tape pluginin çalışmadığımı çünkü ses çıkış bağlantılarını yapmadığımı farkettim.Bir de Blue 512 görüntü ayarını düzeltmemişim.Onların düzeltip yeniden asacağım.

Saygılarımla...

Ne güzel birşeyle uğraşıyorsun. Hiç bilgim yok ondan soruyorum.

Böyle bir yazılımı yapman ne kadar vaktini alıyor? Oturup kod falan mı yazıyorsun günlerce?

Valla kodlar ve işlemlerden istediğim sonucu çabuk çıkartırsam 1 saate falan compressor yapıbilirim.Compressor diğerlerine göre daha basit.EQ çok zorluyor mesela.Öyle günlerimi almıyor açıkcası.Eğer çıkmaza girersem forumdan istekte bulunuyorum onlar bana modülü yapıp gönderiyorlar,ben de ordan devam ediyorum.Tabi bunlar daha basit pluginler.Zorlaştıkça kodlar modüller falan hepsi karışıyor.Oraya gelemedim ben daha.

Şuan mesela mid-side encoder yapmaya çalışıyorum.Bir kaç prototipini inceledim,başladım yapmaya.Waves Center mantığında bir plugin olcak.

Ama şu write/read olayını halledersem Waves Vocal Rider tarzında bir plugin düşünüyorum.İhtiyacı olupta sırf otomasyon için bu plugine para veremeyecek kişiler vardır eminim(Benim gibi).Herkesin işine yarayacak böyle bir plugin yapabilirsem eminim herkesin (hele de benim :mrgreen: ) işine eminim yarayacaktır.

Geri