[Eski] eMule kullanan varsa yardım etsin!

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

KARANTİNA

Yeni üye
Adsl bağlantım var ama emule da low id veriyo bana dosyaları çok yavaş indiriyo makine.Modemim Datron RTA230.Denedim ama olmadı.Ayrıca dinamik ip var ondan mı acaba? Nasıl Hi id yapabilirim...

Önce spyware araştırması yaptır PC ne. Ondan dolayı yavaşlamış olma ihtimali çok yüksek. Google'dan spyware remover dersen birçok program çıkar. Genelde spywareler ilk akla gelen sorundur PCde. Binlerce spyware görebilirsin PCde ve onlar tüm CPU power ve Ramleri işgal ederler. Onun dışında Antivirus taraması da gerekebilir ama asıl yavaşlama bundan kaynaklanmaz. ADSL ler çok rahat o yüzden genel bir ADSL server problemi yok .

Modemin router olduğundan dolayı low id alıyorsun. Bunun için port açıp tanıtman falan lazım ben beceremedim ve vazgeçtim ama virus hikayesiyle pek alakası yok. NAT bulunan modemler de birbirinden dosya paylaşımı yapamıyorlar bu nedenle modemlere bu tarz programlar için ince ayar çekmek gerekiyor.

Ayrıca bu başlığı bilgisayar teknik destek forumuna taşıyorum.

İşletim sistemin Windows XP ise, firewall' ı emule' un kullandıgı portları kapalı tutuyor olabilir(tcp:4662, udp:4672 deafult). Bunun için "tercihler" seceneginden "baglantı" başlığı altında "dahili winxp güvenlik duvarında bu baglantı noktalarını ac" diye kocaman bir buton var. Buna basıp o portları acabilirsin. Genelde sorun buradan kaynaklanır.

Ayrıca programın FAQ kısmından alıntı:

Why do I get a low ID?
eMule will only work fully if following ports are open for connection
• 4662 TCP (Server low ID)
• 4672 UDP (Kademlia firewalled)
• 4711 TCP (no Webinterface accessible)
There are several reason why these ports may be blocked:
• Firewalls - also the built in of Windows XP. (WinXP SP2 enables it by default!)
• Routers
• Dail-In software of some ISPs
• Connection sharing software / Software routers
• Networks with any form of NATed connection
• Ports blockes by the Internet Service Provider
Check your used software and hardware for any firewall or routing functions and configure it properly to allow incoming connections to the mentioned ports. Also you can try to use different clients ports like 6666, 80 or 20.
More information in the chapters on Firewalls and Routers.

emule

Yok ya ben bu işi beceremicem. eMule nin arşivi baya geniş ama download ı yavaş. Ares lite ve imesh kazaa dan başka iyi program varsa onu indireyim bari.Yada şu işi adım adım yaptıracak birine ihtiyacım var İMDAT YARDIM EDİN...

SpY

Hay allah razı olsun ya emule u hızlandıramadım ama makineden 87 tane spy çıktı onları sildim en azından... Ya bide şey sorcam internetten indirdim şu bps spyware remover ı yalnız 25 günlük ömrü kaldı. Register falan istiyo. Register kodunu nerden bulabilirim?

Buradan bulamayacagın kesin.

15) Sakın ha, ama SAKIN HA... bu forumda Korsan kayıt, yazılım, CD satışı, paylaşımı, değiştokuşu ve hatta önerisi ve savunması yapmaya kalkmayınız. Sebebi ne olursa olsun, hırsızlığa göz yumamayız, sempati de duyamayız. Ne zaman ki bakkaldan aldığımız ekmek peynir domates konserve bedava olur, belki o zaman müziğin yazılımın bedava olması fikrini kabul edebiliriz. O zamana kadar da korsan bizim için korsan olarak kalacaktır ve biz korsanların yanında olmak istemiyoruz. Bitti.
... şeklinde belirtmişiz o kadar kurallar kısmında.

Dosya paylaşım programlarının kullanımını korsan kopya edinmekten öte çeşitli yararlarından dolayı(mesela tanıtıma yönelik) savunan insanlar var, bu konu tartısılabilir, netlik kazanmamıs ve görüş ayrılıklarının yaşandıgı bir mevzu. Ama ürününü register etmeni senden talep eden, baska türlü kullanımına onay vermeyen bir programın crack' ini burada sorman bizim sınırlarımızı aşıyor.

Adam senden register istiyorsa, adamakıllı register edeceksin. Ya da burada sormayacaksın. Korsana destek vermiyoruz. Bu konuda ısrarcı davranmayacagına güvenerek konuyu acık bırakıyorum.

Haklısın

Çok Özür... Haklısın forumda bundan bahsetmek saçmaydı...Neyse daha dikkatli olurum. Görüşmek üzere :)

Arkadaşım 4662 Tcp ve 4672 udp portlarını açman gerekiyor.

Ethernet ile bağlıysan modemin ayarlarından ya NAPT ayarlarından bunu sağlayacaksın. ya da routing yaparak .

Usb ile bağlıysan windowsun firewallu açık olabilir bunu kapatmak içinde. Ağ ayarlarından Güvenlik duvarını kaldıracaksın.

router de ne?

evet ethernet ile bağlanıyorum. tcp udp olayını da az çok biliyorum. Portları açmam gerektiğinide ancak OLMUYOR! Modemim Datron RTA230 şöle modemlere göre anlatan bi site yokmu bakiim? Bu arada router olayı tam olarak ne? bildiin adsl modem bendeki o neyin nesi oluyor? (Bu konuları pek bilmem de)

Yapman gereken iþin ismi "port forwarding". Ve bu iþlem her modem için ayrý bir prosedür ile iþliyor u yüzden modeminin aynýsýný kullanmayan birinin sana "þöyle böyle yap, ordan þuraya bas" demesi pek mümkün deðil. Þüphesiz ki google en büyük dostundur. "port forwarding" ile ilgili bilgileri ara, ve kendi modeminin control panelinden uygulamaya çalýþ.

Modeminin control paneli internet explorer ile açýlýyor, ve büyük ihtimalle "192.168.1.1" gibi bir adresi vardýr(sisteminde modeminin ip numarasý neyse o) senden bir þifre isteyecek, oradaki bölgeden port forwarding yapacaksýn(her modemde bunun yapýlýp yapýlamadýðýný bilmiyorum, ama yapýlamýyorsa þansýna küs diyebilirim).

Forward etmen gereken portlar, emule'ýn servers kýsmýnda gözüken(ve sanýrým varsayýlan olarak 4661 olarak duran) port deðil, "Preferences" --> "Connections" altýnda bulunan Clientport altýndaki portlar. Varsayýlan olarak TCP:1000 UDP:1100 oluyorlar sanýrým, bu portlarý, bilgisayarýnýn "NETWORKTE" bulunan ipsine forward etmelisin. Yani internet ip adrsine deðil, local olan ip numarana(192.168 ile baþlar). Benim networküm bile yok deme, modemin router olduðu için bir networkte sayýlýrsýn.

Dediðim gibi bu iki portu bilgisayarýnýn networkteki ipsine nasýl forward edeceðin, bunun iþlemi, her modem için farklý. Hatýrladýðým kadarýyla Robotics modemler için "virtual servers" altýndaydý(modemin control panelinde). Belki sende de öyledir. Bende adsl ve adsl modem olmadýðý için kendiminkine bakamýyorum.

Windows firewalldan açman gereken port ise sanýrým sadece "Servers" ekranýnda gözüken 4662(ya da her neyse oraya bak) nolu port.

Herneyse, google ile seviþmen gerekecek biraz, ama sorun çözülebiliyor sonunda.
Kolay gelsin.

Port açmak

Dur ya aklıma bişi geldi kopyalıcam?
Şimdi modeme explorer dan 192.168.1.1 yazıp giriyom Virtual Server/port forwardin e girdim şunlar çıkıyor.

External Packet Internal Host Delete
Application Name Protocol Port IP Address Port
Add

Burada add dedim sonra

Add New Port Forwarding Rule

Application Name:

Pre-defined: FTP Server

User defined:

Forwarded to Internet Host IP Address:

Add

Bunlar var şimdi Pre-defined da bir sürü server var doom3 kazaa half life... falan ama emule yok! Şimdi buralara neler yazcam? Kafayı yicem ya!

Daha önce dediðim gibi, bilgisayarýnýn networkteki ipsine forwardlayacaksýn, predefined leri boþver user defined bir tane oluþtur, ismi ahmt olsun karantina olsun emule olsun farketmez.

Emule a gir, preferences connections altýndaki clientportlarý (tcp ve udp) bir yere not et.

Sonra demin girdiðin yerde user defined olarak TCP olarak not aldýðýn tcp port için ve UDP olarak not aldýðýn udp port için birer rule ekleyeceksin. ikisi de bilgisayarýnýn networkteki ip numarasýna yollanacak(muhtemelen 192.168.1.2 ama, sað alttaki baðlantýna çift týklayp kontrol et oralarda bir yerde yazar).

Yapman gereken bu. User defined olarak, istediðin ismi ver onlara.

Windows firewallda ise emule a izin vermen lazým. sp2 kullanýyorsan emule ý açtýðýnda sana soracaktýr, izin ver de. yoksa da firewallun için servers penceresinde gözüken portu açman gerek. bunu da Windows firewalldan yapýyorsun.

emule

tamam çok saol olayı çözdüm. ohh be! Bumuydu yani... hi id aldık da download hızımız yükselmedi hal ne iş! Bide bişi sorcam ben download ederken başkalarının upload etmesini nasıl engelleyebilirim. Sakın bu programda yapamazsın demeyin...

Ehhh.. Arkadaþým sen de þeyim olsun donuma deymesin derdindesin. Emule hemen bir þey indireyim istiyorsan kullanmaman gereken bir programdýr. Hiç bir yerde bulamayacaðýn þeylerin çoðu ordadýr, sýraya girersin, günler haftalar sürer, ama yine o gelir. Baþka bir yerden bulacaðýn þeyi oradan indirmek zaman kaybýdýr.

Ayrýca emule yazýlýmýnda download kesme gibi bir özellik yoktur. hýz limitleri vardýr. Uploada koyduðun hýz limitinin 3 katý otomatik olarak download limitin olur. (yani uploadý 1 ile sýnýrlarsan, downladýn max 3kb/s olur vs.)

Bunlarý kýrmanýn yollarý var ama inan yazasým yok. Kolay gelsin.

gökhan modu ne?

256 adsl internetim var emule da birşey indirmek için 1 gün 6 saat beklemem gerekiyor.Bu nasıl teknolaji bu nasıl adsl ya... Başunamı aldım bunu. 56k dan farkı olmalı.Bide gökhan modu diyonuz o ne öle anlatın baride emule ile daha fazla kafayı yemeyim...

emule

Bu ne şimdi şakamı? emule u dün gece açık bıraktım 300MB lik bir dosya indiriyordum. 170MB indirmiş. Şimdi daha ilerlemiyor. Tüm kullanıcıların Status bölümünde: No Needed Parts yazıyor. Bunun anlamı ne? Yani bu dosya internette sadece bu kadar mı geri kalan 130 MB nolcak. Bu arada gökhan modunu indirdim hız değişmedi hep aynı hep aynı...

Gokhan modu, dosya alımını hızlandıran değil, sizden yapılan upload' ları 1 kbps(sanırım) ile sınırlandıran bir patch. Ben kullanmadım hic.

Emule' ün işleyişi rating sistemine dayanıyor, paylastıgınız kadar indirmenize olanak veriyor, tam mantıgını bilmiyorum ama genelde bir dosyayı hemen indirmiyor. Emule' u acık bırakıyorsunuz, belli bir süre yeterli upload yaptıysanız(baskası sizden yeterince almıssa), birden indirmeye baslıyor ve hızlı indiriyor. Özellikle az bulunan video' larda(benim bulunmayan konser video kayıtlarını bulmamda işime yaramıstır genelde) vs iş goruyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri