[Eski] Elektro Klasik gitar için Equalizer &eşik altı önerisi..

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Hellscreams

Yeni üye
Merhabalar..

Forum açıklamasında "Ses ve ışık tesisatları, **canlı performanslarda karşılaşılan sorunlar**, ekipman, bakım/onarım, elektrik/elektronik... " yazısını görünce doğru başlığın burası olduğuna karar verdim sanıyorum burası..

Sahnede Mingde SDG210CE marka bir elektro klasik gitar kullanıyorum ,ağaç özelliklerini az önce epey aradım ama gitarın kendisinden bile eser yok sitelerde :) Zaten yaklaşık 13 14 senelik bir gitar , ama ön kapak akça ağaç sadece onu biliyorum ağaç olaylarından pek anlamam açıkçası...

Gitarın ses karakteri tiz ve parlak , aşırı tiz ve parlak tonları var sahnede balanssız ve bas teller çok volumesüz ve sustainsiz gitar üzerindeki equalizer mingde marka 4 band kötü bir equalizer..

Sizden öğrenmek istediğim ise beni iyi bir gitar alana kadar hangi equalizer idare edebilir ve yukarıda bahsettiğim sorunlardan biraz olsun kurtarabilir..

http://www.solomusicankara.com/ARTEC-HT ... _n_613.htm

Birde şu ürün için önerilerinizi bekliyorum..

İyi sabahlar..

Gitarınızın akustiği nasıl? Biliyorsunuz akustik olarak kaliteli bir sesi yoksa, elektronik olarak ne yaparsan yap, bir şey değişmez..
Eğer iyi bir akustiği varsa, o zaman fisherman, takamine, ibanez gibi kaliteli pre-amp lere ihtiyacın olur.

Akustiği çok kötü değil.. Equalizer kötü... Şimdilik idareten beni sahnede sıkıntıya sokmayacak bir cihaz arıyorum linktekini önerirse bu işten anlayan abiler çok sevinirim..

Valla EQ senin işini çözmez. Gitarın üzerinde ki Pre-ampliyi değiştirmen lazım. Sana yukarıda tavsiye ettiğimiz markalara bir bak derim.

önemli olan ,gitarın eşik altı manyetiğin gitarla uyumlu bir şekilde,uğultu yapmayacak derecede monte edilmesidir.kalite bir preampli+ekolayzırla da ince ayar yapılır. ..... manyetiğin iyi yerleştirilmesi....

Preamp zaten hocam bu "Artec HT MC 6 Band Equalizer Preamfi Eşik Altı Dahil"....

ve sağdaki equalizer resminin altındaki küçük resme tıklarsanız aksamları görebilirsiniz...

Bu cihaz hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum..

Teşekkürler..

Geri