[Eski] DVI-HDMI ÇEVİRİ

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Harun

Yeni üye
mac pro dan LCD TV ye çıkış yapıp LCD yi monitör olarak kullanmak istiyorum. 1920-1080 çözünürlüğü alma şansım varmı. tvnin özelliklerinde pc sinyal alğılama 1366-768 diyor.. acaba alabileceğim en yüksek değer bu mudur.. bu konuda tecrübesi olan varmı acaba..

Tecrubem yok ama biraz arastirdim daha once, macbook kullandigim icin.. kablolari nasil cozdun? ben ebay de uygun fiyata mini dvi i dvi a ceviren adaptor buldum... yine ebay den veya dealextreme den dvi to hdmi cevirici kablo da var..

kablo buldum piyasada var. DVI HDMI çevirici kabloda var ara adaptörde var.. hatta 20 ytl gibi bi fiyat.. ama sorun şu ki tv de pc sinyali 1366-780 ibaresi var.. bazı forumlarda 1920-1080 destekler diyorlar.. bide ati ve nvidia chipsetlerin arasında farklar var deniyor. yani ndivia daha uyumluymuş böyle işlemler için. çok karışık bi iş.. ciddi bir teknik bilgi gerektiriyor sanırım. yada denemişl olması lazım.. yani birinin tek tek denemiş olması lazım lii buda imkansız sanki..

Full HD mi, TV'nin marka/model ne?

Ben Sony 40D3550 sahibiyim ve DVI-HDMI kablo ile 1920 x 1080 görüntü alıyorum. ATI X1950XT ekran kartı var. Kabloyu yurt dışından getirtmiştim; HD cable diye bir marka ve 7 mt'lik. Sorunsuz görüntü aktarıyorum. Hiç bir şekilde parazit, dalgalanma vs. yok.

teşekkürler SONY BRAVIA KDL-32E4000 benim alacak olduğum.. istanbul bilişim in sitesinde hemen bütün teknik detaylar var. aslında full hd tv. ama bi özellik dikkatimi çekti işte.. pc sinyal algılama diyor. bi bakarsan sevinirim. senin tvnin teknik detayları bulamadım. yani modeli bulamadım.
tunca kablo her yerde var hemen hemen.. ben mecidiyeköyden aldım. firma adını yazıcam faturayı arıyorum. :) google dan gir DVI-HDMI ÇEVİRİCİ DE bi sürü çıkıyo tunca

senin tv nin teknik özellikleri buldum.. 1920-1080 pc sinyal algılaması var sanırım bende ondan alıcam.. yardımın için teşekkürler. görüntü kalitesi nasıl dedin iyi mi. yani yakın mesafeden kullanımı iyi mi acaba..

Çok daha iyileri vardır elbet TV'nin ancak şu anda gayet memnunum. Ancak hali hazırda artık satışta değil bildiğim kadarı ile. Ya stoklarda kalanlardan bulacaksın, ya da başka modele. Ayrıca istanbul bil. e dikkat; getirdikleri ürünleri diğer Sony Teknik servisleri desteklemiyor olabilir. O yüzden araştır, arıza durumunda elinde şişmesin.

Kontrast farkı öyle büyük farklar yaratmaz herhalde; herhalde diyorum çünkü ben bir eksiklik ya da bozukluk göremedim şu ana dek. Yakın mesafeden bozulma yaşamıyorum. İzlemem mesafam 2.5 - 3 mt'dir.

ewet istanbul bilişimde buldum başka yerde kalmamış.. bide 40'' olması pek iyi değil benim için. çünkü editing de kullanıcam.. çok yakın mesafeden kullanıcam.. monitör gibi. yani en fazla 32'' olmalı. ve 32 lerde pc algılaması 1920-1080 olan model bulamadım.. çok garip.. yarın firmalar iş başı yapınca ayrıntılı bilgi bulurum sanıyorum.. contras olarak renk geçişlerinde dalgalanma olabiliyormus tek fark o.. çok teşekkkürler.

Geri