[Eski] dual ekran kartı

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

SOTHIS

Yeni üye
iki tane 17 inch lcd ekranım var ancak ekran kartımda tek DVI çıkışı olduğu için 1 tanesini kullanabiliyorum. önerebileceğiniz bir marka-model var mı? yada seçim yaparken nelere dikkat etmeliyim?

not: daha önce bu konuda konuşulmuş ama bulabildiğim en yeni önerinin üzerinden 2 yıl geçmiş.

teşekkürler

Matrox, NVidia... Üzerinde fan olmayan kartlara yönel ki bir de fan gürültüsü ile uğraşma.

Müzik programları için 3D kartlara ihtiyacın yok, 2D kartlar gayet güzel işini görür.

M.

teşekkür ederim. Matrox ve Nvidia bir özellik mi yoksa marka mı? çünkü bir çok markada model isimlerinde nvidia adı geçiyor ama marka olarak bulamadım. Bir de fansız bulmak zor galiba, baktığım tüm modellerin üzerinde birer fan var. İstanbul' da bulabileceğim bir yer önerebilir misiniz?

Linklere baktım teşekkürler. Orada kartlar var ama ben tr. de satanı bulamadım. Burada nvidia yada matrox markalı kart bulamadım yani. Marka olarak ise Asus, Sapphire, vs. markaların altında chip seti olarak nvidia görülüyor. :roll:

Tek ekranla gözleri şaşı olup da ben çift ekran kullanayım bari diyen ve benim gibi donanımdan hiç anlamayanlar için yaptığım araştırmalar sonucunda öğrendiklerimi aktarmak istedim. Yani 2. ekranı kapıp da PC’nin başına geçip ee şimdi bunu nereye takacağım diye şaşkın şebelek kıvranmadan önce şunlara dikkat etmek gerekiyormuş:

1- Mevcut ekran kartınızda çift giriş var mı ve girişlerin tipi nedir?
2- PC nizdeki Ana kartınızın slot tipi
3- Monitörlerinizin(ekran) çıkışları(kabloların uçları) VGA mı DVI mı?
4- Ekran kartı için chip seti seçimi (Nvidia önerildi bana)
5- Kartın fansız soğutmalı olması avantalı

VGA ve DVI şu şekilde- Şekil 1:

DVI ın da çeşitleri varmış ve girişi kablo uçları(konnektörler) farklı. Mesela DVI-I yukarıdaki gibi ve genelde piyasada bu var.

DVI dan VGA’ya konnektörler

Bu adaptörlerin bir ucu DVI diğer ucu VGA olur. Bunlar tipik olarak bir ekran kartından bir DVI sinyalini VGA girişli bir monitöre taşımak ya da tersi için kullanılırlar. Aşağıdaki resimdeki gibidirler- Şekil-2 :

Bu konuda eklenmesi gereken bir diğer nokta da tüm kablolar ve adaptörlerin gereksinime göre erkek ve dişi türlerinin bulunduğudur. Sinyal kaynağı(PC) tarafı genellikle dişi DVI veya VGA tarafı olur. O nedenle adaptör kablonun PC tarafı da monitor tarafı da erkek olur. Eğer DVI veya VGA portunu diğer standarda dönüştürmek vey tersi için kullanılacak bir adaptör ise genellikle girişi erkek çıkışı olur ki kablo adaptöre doğrudan bağlanabilsin.

İlgilenenler bu linke bakabilir, ben de bazı yerleri oradan alıntı yaptım zaten:

http://www.uydutvhaber.net/site/modules ... e&sid=7364

Slot: Ekran kartı gibi kartların anakart üzerindeki takılacakları yuvaya(boşluğa) verilen isim.

Slot tipi önemli ve 3 ana tip var :

AGP
PCI-Ekspresx16
PCI-Ekspres 2.0

Burada da ekran kartı hakkında teknik olarak epeyce açıklayıcı bilgi var:
http://www.bilgisayarogren.com/ekrankartlari.htm

Bana gelirsek, SONUÇ OLARAK:

Aramalarım sonucunda sanırım benim için bu modeller iyi(galiba) ne dersiniz:

http://www.hepsiburada.com/productDetai ... id=bd49801

http://www.hepsiburada.com/productDetai ... 312#tablnk

Şimdi sorularım şunlar: elimdeki monitörler VGA giriş çıkışlı. Hem fansız hem de çift VGA girişi olan kart bulamadım ben piyasada. Üstteki 2 linktekilerde de 1 VGA ve 2 DVI çıkış var. PC de takılı olan kartın slotu ise yukarıdaki Şekil-1 in aynısı yani 1 VGA, 1 DE DVI var.

1- Elimdeki kartın DVI girişine VGA adaptörü alıp 2. ekranı bağlasam bu şekilde çalışır mı?
2- Üstteki kartlardan birini alıp VGA girişinden 1. ekranı, 2. ekranı da DVI girişlerinden birine yine VGA adaptör alıp mı bağlamam gerekiyor?
3- Benim PC de takılı olan ekaran kartının üstünde 1 tane daha slot boşluğu var. Aynı karttan bir daha alsam 2 VGA girişim olur ama tabi çalışır mı çalışmaz mı orası meçhul!...

[/img][/url]

1.Evet
2.Evet
3.Hayir

3.sorun icin ozel ekran kartlari mevcut
PCI ve PCIe olarak fakat fiyatlari sanirim baya pahali

linklerini verdigin kartlar isini fazla fazla gorur.

İki ayrı ekran kartının bir arada çalışması için, ya tek slot kullanan ama içinde herşeyden ikişer tane barındıran kartlardan alman gerekiyor ya da Crossfire, SLI destekleyen anakartının olması gerekiyor.

Oy oy, tam artık anladım şu ekran kartı işini derken bir de Crossfire, SLI destekleyen anakart çıktı karşıma :shock: yaa en iyisi kasayı kapıp dükkan dükkan dolaşayım abi şu pc ye ve bana fansız nvidia lı filan 2 ekranı sorunsuz çalıştıracak bir kart ver diye. of içim bayıldı artık kaç gündür bu iş nasıl olacak diye aranıp durmaktan. anlamadığım bir alan olduğu için iyi bir şeyler yapayım derken bütün sistemi altüst etmek var, huyumdur merak edip kurcalayıp bozmakta üstüme yoktur:( yada 2. ekranı atayım gitsin en iyisi , böyle yola devam :x

İki ekran kullanman için, iki ekran kartı kullanman gerekmediğini de belirteyim madem. :)

Rahat ol, şimdiki ekran kartın ne yapıyor bilemiyorum ama, istediğin işi çözecek fansız bir kartı 100-150 dolar arası rahatça bulursun, belki daha ucuzları da vardır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri