[Eski] DSP Trigger

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

http://www.audiofront.net

Arkadaşlar buna rastladım internette,dayanamadım hemen gittim aldım bir piezoelektrik eleman ciddi ciddi iyi bir şekilde çalışıyor.Gerçekten de Drum Brain için ayrı olarak para harcayamayacak olanların işini görecek bir program.Free Edition bile yeter kimine :D (Bana en azından :mrgreen: )

Yalnız tek sorun ortalama 10 girişli bir ses kartına ihtiyaç var.Benim ki 2 girişli.Şimdi en fazla 2 kanal mı girebileceğim?Hadi stereo diyip 2 ile çarpalım oldu 4.Snare-KicK-Open Hat-Close Hat :mrgreen: Çok az..Bunu çoğaltmanın bir yolu yok mudur? Ya da nasıl alternatifler üretebiliriz?

10 girisli ses kartindan cok daha ucuza Alesis DM5 alip kullanabilirsin hocam. Ustelik 12 tane trigger inputun olur.

Sleepless' Alıntı:
10 girisli ses kartindan cok daha ucuza Alesis DM5 alip kullanabilirsin hocam. Ustelik 12 tane trigger inputun olur.

Valla bencede mantıklı ama bunun başka bir yolu olmalı sanki? Yani adamlar neden üretsin ki bunu? Madem senin programını kullanmak bana daha pahalıya mal olucak neden drum trigger almaktansa senin programın+ses kartına para vereyim?

Bunun bir açıklaması olmalı :mrgreen:

Ses kalitesi olarak ne kadar gerçekçi acaba? ben roland td6 - superior drummer ikilisiyle gayet mutluyum. Gerçekçi tonlar çıkabiliyor ortaya.

Son olarak neden 10 girişli ses kartına ihtiyaç duyuyor burayı anlayamadım. Bu plugin midi üzerinden çalışmıyormu?

Usta aletin ses kalitesiyle ilgili bir sorunu yok.Zaten sese bir etkiside yok.Bir trigger bu ne de olsa.Gerçi iyi bir trigger ın yerini tutar mı bilemem ama benim denediğim kadarıyla gayet iyi.Sadece snare denedim,free edition dual zone a izin vermiyor.Bu bile beni tatmin etti.Bende BFD 2 kullanıcısıyım.Hit ve sidestick vuruşları iyi.Hassasiyet olarak da ben sadece iki sünger arasına koyduğum için pek birşey anlayamasamda ciddi bir hassasiyet özelliği olduğunu söyleyebilirim.

serkancinioglu' Alıntı:
Son olarak neden 10 girişli ses kartına ihtiyaç duyuyor burayı anlayamadım. Bu plugin midi üzerinden çalışmıyormu?

Olay da bu abi işte,midi değil ses sinyali üzerinden tetikliyor.E tabi en az 8 parça olduğunu düşünürsek o kadar mikrofon girişine ihtiyacımız var demektir.

Hali hazirda bol girisli bir ses kartin varsa yazilimi kullanmak avantajli olabilir. Tabii ne kadar sistem kaynagi yedigini bilmiyorum, bundan 10 tane acmak iskence de olabilir.

Mevcut ses kartinda ADAT opsiyonu varsa Behringer ADA800 gibi ucuz yollu bir cozumle +8 girise de kavusabilirsin.

Software trigger pesindeysen ucuz yollu ApTrigga veya Steven Slate'in cozumune de bakabilirsin. Ayrica bunlari drum replacing icin kullanman da mumkun.

Elinde hali hazirda bir elektronik davul kiti varsa ve tek ihtiyacin trigger ise, bence Alesis DM5 veya muadili bir urun kullanmak cok daha ekonomik ve avantajli olur ama.

Sleepless' Alıntı:
Mevcut ses kartinda ADAT opsiyonu varsa Behringer ADA800 gibi ucuz yollu bir cozumle +8 girise de kavusabilirsin.

Focusrite Saffire PRO 24 kullanıyorum ve ADAT var.Ama ADAT kullanı mı hakkında bilgim yok açıkcası.Nasıl kullanacağım hakkında biraz bilgi verir misn? Ne işe yarar ?

ADAT dijital bir arabirim. Uzerinden 8 kanal audio tasiyabilirsin. Senin Saffire 24'u atiyorum Behringer ADA800 gibi bir cihaza ADAT ile baglarsan +8 mic preampin olur. 2 de Saffire'de var, etti 10. Nasil olsa trigger icin kullanacagindan baglayacagin mic prenin ne oldugunun pek bir onemi yok.

Ama ben hala DM5 diyorum. ADA800'den pahali degildir zaten o da.

Bu arada elinde hazirda bir davul kiti var mi yoksa kendin yapmayi mi dusunuyorsun triggerlar ile?

Hazır bir kit yok ama eski bir akustik davul var tanıdığımda,alıp onu çevirebilirim.

Usta aslında ADAT almak daha cazip geliyor bana.Çünkü aynı anda mikrofon girişimde artmış olacak.Bu benim çok iyi olur..Ben bir araştırayım ADAT ları belki ucuz birşeyler düşürürüm.Yalnız sadece 8 kanal mı destekliyor ADAT lar?

En azindan senin Saffire 8 kanal destekliyor. Ancak genisletmek istersen ayrica kartlar var. Tabii asiri tuzlu olur.

Mikrofon girisin artmis olacak da, pek birsey bekleme en azindan adi gecen cihazdan. Davul mikrofonlama ve trigger isleri icin kullanilabilir. Ancak vokal veya gitar kayitlarinda Behringer kalitesi olur en fazla. :)

Bu arada, davulu cevirme isini yer sikintim olmasa ben de yapmak istiyorum. Ancak mevcut sartlarda pek mumkun degil. Ziller icin choke, dual zone gibi olaylar dusunuyorsan kanal hesabini iyi yap derim. Kac parca kullanacaksin bilmiyorum 10 adet giris ucu ucuna yetebilir belki.

Su sitede cok guzel bilgiler var e-davul yapimi ile ilgili: http://www.edrums.info/

Bu plugin' in tam olarak ne yaptığını anlayamadım. Beynim durdu galiba. Nedir yani olay? Drumagog tarzı birşey mi?

Usta piezzodan gelen sinyali midi trigger mantığıyla senin atadığın sesi çıkartmasını sağlıyor.Misal 38 snare diyelim.Piezzonun aldığı her sinyali 38 olarak iletiyor davul programına.böylece o çalınmış oluyor.Bir nevi ses sinyali ile midi tetikleme gibi birşey.

Yalnız ben bunu Samplitude ile yapamadım.Reaper kullanan arkadaşıma gittim onda yapabildik.Samplitude ile neden olmuyor anlamış değilim.

head_beach_arab' Alıntı:
Usta aletin ses kalitesiyle ilgili bir sorunu yok.Zaten sese bir etkiside yok.Bir trigger bu ne de olsa.Gerçi iyi bir trigger ın yerini tutar mı bilemem ama benim denediğim kadarıyla gayet iyi.Sadece snare denedim,free edition dual zone a izin vermiyor.Bu bile beni tatmin etti.Bende BFD 2 kullanıcısıyım.Hit ve sidestick vuruşları iyi.Hassasiyet olarak da ben sadece iki sünger arasına koyduğum için pek birşey anlayamasamda ciddi bir hassasiyet özelliği olduğunu söyleyebilirim.

serkancinioglu' Alıntı:

Olay da bu abi işte,midi değil ses sinyali üzerinden tetikliyor.E tabi en az 8 parça olduğunu düşünürsek o kadar mikrofon girişine ihtiyacımız var demektir.

Çok iyi. Böylece midinin 1-127 arası velocity sınırlamasıma karşın daha gerçekçi tepkime verebilir. Midi düşük tuşede çekilmiyor, trampette ghost note lar yalan oluyor.

serkancinioglu' Alıntı:
head_beach_arab' Alıntı:

serkancinioglu' Alıntı:

Çok iyi. Böylece midinin 1-127 arası velocity sınırlamasıma karşın daha gerçekçi tepkime verebilir. Midi düşük tuşede çekilmiyor, trampette ghost note lar yalan oluyor.

Aslına bakarsan sese duyarlı olduğu için çok daha iyi sonuçlar çıkardı.Kıyasladım bir midi trigger ile ve sonuç iyiydi.Daha hassas ve daha iyi tepkiler veriyordu.Yalnız tek sorun davul kurulumunun sorunsuz olması lazım.Mesela piezolar basıncada duyarlı olduğu için kicke vurduğunda snare a sızıntı olabiliyor.Bizzat yaşadım :mrgreen: Ama tabi programda bu da düşünülmüş ve hangi seviyede ki sesleri algılayacağını ayarlayabiliyorsun.Ya da kendin öncesine bi gate koyarak da bu işi hallledebiliyorsun. :wink:

Geri