[Eski] DoS Attack

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Tunç Akın

Aktif üye
Aman durun hacker olmaya filan calismiyorum. Secmeli teknik ders olarak kablosuz aglar aliyorum ve projemde bunu gerceklestirmek. (inanmayanlar icin link verebilirim)

Internet arastirmalarim sonucunda, bunun bir kac gerceklestirim yolu oldugunu buldum.

1.si Visual Basic ile oluyormus. Denedim fakat sonucunda kendime ping benzeri bir sey atabildim ancak.

2.si terminal ile ping atilarak yapilabiliyor. Fakat olmadi onlada.

3. olarak perl yada c++ bilmek lazim ki hayatimda c ile 4 aylik bir hasir nesirligim oldu onun disinda sadece java ile ilgilendim o yuzden bir bilgim yok.

Bu konu hakkinda dokuman nereden bulabilirim acaba? Ugrasan birileri var midir?

Tesekkurler.

DoS ( Denial of Service) saldırıları ile ilgili internette çok fazla makale yazı doküman vs. var. Çoğu ingilizce tabii ki, muhtemel bir google araması fazlası ile yardımcı olur diye düşünüyorum.

Eğer sorun bunu gerçekleştirmek ise, hizmetin engellenmesi saldırıları her şekilde olabilir.

Sisteme aşırı paket göndermek, gönderilen paketin içindeki isteğin sistem CPU'suna aşırı yük bindirmesini sağlamak, veritabanından veri çeken bir kodda bulunabilecek bir açık ile sorguyu sonsuz döngüye sokarak hizmeti engellemek gibi genel başlıkları var.

Visual Basic ile oluyormuş dediğin, kendine atabildiğin ping paketinin içeriğini değiştirerek oluyor. Genelde bu tip kodlar C dilinde yazılır evet, hazır kodlar olabilir bazı sitelerde. Onları bir C builder'da derleyip kullanabilirsin ancak bunun için en sağlıklı ortam Linux ortamıdır.

Gerçi bunları zaten biliyor olduğunu düşünüyorum, DoS saldırısı için C dilinde nasıl bir kod yazıldığını anlatan bir kitap ben bilmiyorum açıkçası. Bunu tamamen programlama mantığı ile yazıyor yazan insanlar. Örnek kodlar olabilir oradan bakılabilir.

http://www.securityfocus.com/bid/

Bu sitede güncel güvenlik açıkları, exploit kodları, çözümleri ile ilgili çok iyi bir veritabanı bulunuyor. Belki işini görür.

http://www.astalavista.com/

Bir de buna bak tabii ancak bilgisayarında bir antivirüs felan bulunsun lütfen. Geçmişte pek tekin bir site değildi. Nihayetinde kuran adam zamanında Yahoo'yu hackleyen adam olarak tarihe geçmişti. Bu sitede "Exploits" menüsü altındaki " DoS" kısmında örnek Perl ve C kodları da bulabilirsin.

Umarım yardımı olur, kolay gelsin.

Gokmen tesekkur ederim, bende biliyorum elbet DoS attack nasil yapilir, nedir diye anlatan bir kitap olmadigini. Ama iste dedigim gibi C ile hasir nesir olmadigim icin, ve bu tur islerle ugrasmadigim icin -ve tabi okulda da bilinmis programlama derslerinde, bu tur seyler ile ugrasilmadigi icin- bilemiyorum nasil olacak.

Bugun gonderdigin iki site cok isime yarayacaktir. Umarim aradigima benzer bir seyler bulabilirim. Tekrardan cok tesekkur ederim.

alperz' Alıntı:
En lezzetlisi de DDoS'tur. :twisted:

Alper, bir bilgin varsa, yardimci olabilirsen sevinirim. Sabi-R'nin gonderdigi bir kac sey var, ilerleme kaydettim ama laptopumun bagdastiricisindan dolayi daha ilerleyemiyorum.

Sunumum Persembe :D Her turlu yardima acigim.

Projende bunu gerçekleştirmek için şöyle bir yöntem önerebilirim;

VMWare ile öncelikle bir "kurban bilgisayarı" aç. Daha sonra bununla aynı ağda bir de "hekır" bilgisayarı aç. :lol: Birinden diğerine artık allah ne verdiyse...

Böylelikle VMWare'ı kapattığında hiçbirşey olmamış gibi hayatına devam edebilirsin.

Neyse, internet'te örnek kodlar için "dos exploit" cümlesini aratabilirsin. Ancak bunları sadece eğitim amaçlı kullanmak gerekir. Yoksa cidden kötü sonuçları olabilir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri