[Eski] Dizüstü Bilgisayarda CD sürücü Problemi

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

_deliturko_

Yeni üye
Merhaba,

Yaklaşık olarak iki gündür daha önce başıma gelmemiş bir problem ile karşı karşıyayım.Ne olduysa dizüstü bilgisayarım DVD leri okuyabilirken CD leri okuyamıyor.

Farklı bir DVD ve CD takarak denemeler yaptım.DVD ler çalışıyor Cd lerde değişen bir şey yok.

Bu olay başladığından beri ve öncesinde, 5 gün kadar oldu ki PC'yi formatlamıştım aynı zamanda, bolca mavi ekran görmeye başladım.

Bilgisayarım Fujitsu Siemens Amilo Pro V2045.

Sorun ne olabilir ?

Sorun icin 5 gun onceye gitmen lazim

ihtiyacin olan;
saglikli bir format ,basarili isletim sistemi ve eksiksiz driver kurulumu.

O zaman tekrardan bir format atıp yükleme yapmayı deneyeyim.Format sonrası Windowsun bitmek bilmeyen güncellemeleri beni yine deli edecek ama çare yok başka...

_deliturko_' Alıntı:
O zaman tekrardan bir format atıp yükleme yapmayı deneyeyim.Format sonrası Windowsun bitmek bilmeyen güncellemeleri beni yine deli edecek ama çare yok başka...

yani windows xp boot kurulum cd'sini okuyor??

Tavsiyem laptobunun driverlarını ve sp3 gömdüğün bir boot cd hazırla.Ve kurulumunu bundan yap.Böylece hiç bir şeyle uğraşmazsın.

Bu cd yi hazırlamak için bkz.google nlite unattended windows

Bana sonra çok dua edeceğinden eminim. :D

bu durumun software ile yani XP veya vistayla ilgili olduğunu sanmıyorum, cd-rom sürücünde arıza var sanırım, zira boot ekranında cd okmuyorsa yapacak fazla birşey yoktur.

Henüz bir şey yapmış değilim sınavlar yüzünden daha vaktim olmadı. Bu arada bilgisayarıda kullanmadım zaten.

Yarın bir el atacağım bilgisayara sonuçları aktarırım.

Hepinize teşekkür ederim.

Acaba CD-DVD sürücünüz default olarak bir video programı mı çalıştırıyor da, audio CD'lerini bu video programıyla mı okumaya çalışıyor? Format atmadan önce bunu bir kontrol edin derim:
CD/DVD properties'inden Autoplay kısmına girin bakın bakalım orada hareket olarak ne seçilmiş.

Önyükleme yapılabilir bir Cd tak makineye ve bir bak bakalım bios ekranında cd'yi okuyor mu? Eğer okursa sistemden, okumaz ise donanımdan kaynaklanıyordur.

Dün akşam format atmak üzere kurulum DVD mi sürücüye taktım, malesef okumadı.Başka bir DVD takıp denedim sonuç yine aynı.EN son olarak driverların olduğu dvd yi denedim bilin bakalım ne oldu ? :lol: Bunu okuyor.

Üreticinin web sitesinden system diagnostic programını indirip uyguladım, "herşey olması gerektiği gibi çalışıyor" sonucuna vardı.

Kurulum DVD sini takıp yeniden başlattığımda ise okumadı yine ve ben şu an cd sürücümü kullanamıyorum hiç bir şekilde, ayrıca düzgün çalışıyor :twisted:

Bu durumda önerileriniz neler ? Değişim gerekirse nerden yeni bir sürücü temin edebilirm.Garantiside sona ermişti...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri