[Eski] Disk is too slow or system Overload :(

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

ardajnr

Yeni üye
Şu anda çalıştığım projenin ortalarına geldim sayılırım , ama bu sürekli karşıma çıkan uyarı(disk is too slow or system overload) baya canımı ssıktı ve düzgün çalışamaz hale getirdi beni :(
Aslında projede çok kanal yok henüz.10 tane audio kanalı desek ,4 tane de midi den vst plugin okuma var o kadar. cpu ve hd göstergeleri normal görünürken audio da bir ülçüyü revers ettikten sonra önce HD hemen akabinden de cpu peak olmaya başladı ve bu uyarılarla karşılaştım.
Acil yardım :(
Sistemim şöyle
mac pro 2*2,26 Ghz Quad Core İntel Xeon
14 GB 1066 Mhz DDR3

Acaba aldığım bazı wav ları farklı disklerden okuma çalıştığı için mi bir sıkıntı oluyor acaba.
Bu arada makina da 4 HD slot u da dolu. 8TB toplamda disk var.

Anladığım kadarıyla harici disklerin üzerinden çalışıyorsun.

Pek iyi bu hardisklerin Mac'e USB ile mi yoksa Firewire ile mi bağlı. Eğer USB ise bu normal bir durumdur. Eğer Firewire ise bu durum normal değildir.

Eğer USB ise projeni Mac > Home'a kopyala. Ardından Track'lerden çok plugin olanların bazılarına (yarısını) Freeze et (Track üzerinde sağ klik, Freeze'i seç, ve ilgili track'lerin Freeze ikonuna tıkla)

Eğer Firewire ise tekrar yazışalım.

Huzur.

O zaman şunu kontrol edelim.
Dört adet diskin olduğuna göre set up'ın şu şekilde olmalı:

1nci HD System+ Logic+Applications

2nci HD Project HD'in olmalı

3ncü ise Sample

4ncü Back up.

Eğer ayrı ayrı HD'lerin bu şekilde configure değilse ve veya partition yaptıysan bu sorunla karşılaşman normaldir.

Huzur.

Abi sanırım bende öyle olmasına özen gösterdim kurarken.Lakin şu anda tabii disklerin sırasından emin değilim. Yoksa elbetde logic ana disk de ,projeler 2.diskde ,sample lar 3.disk de ve backup lar 4.disk de diye biliyorum.

TG' Alıntı:
O zaman şunu kontrol edelim.
Dört adet diskin olduğuna göre set up'ın şu şekilde olmalı:

1nci HD System+ Logic+Applications

2nci HD Project HD'in olmalı

3ncü ise Sample

4ncü Back up.

Eğer ayrı ayrı HD'lerin bu şekilde configure değilse ve veya partition yaptıysan bu sorunla karşılaşman normaldir.

Huzur.
ardajnr' Alıntı:
yani hangi disk 1 hangi disk 2 bilemiyorum. Bu sıra nerde yazar ki.

Evet sırası nasıl? Bunu nasıl bilebiliriz.

Belki de sadece ayrı HD olması önemlidir.

Bence her fiziksel HD'i partition'lara bölmeden yazdığım şekilde ve ilk olarak Logic'i Home'a kur. Ardından diğerlerini ayrı ayrı diğer HD'lere kur, sorunun kalmaz diye düşünüyorum.

Yine de bu konuda daha tecrübeli olan kişilere danısabilirsin. Belki Noyan bu sorunun cevabını biliyordur.

Huzur.

Valla hepsi dediğiniz,önerdiğiniz gibi yapmış olduğumu sanıyorum.Acaba yapmam gereken başka bir optimizasyon varmıdır ki?

Ya çıldırmak üzereyim ielimi ayağımı bağladı bu sorun.Lütfen birileri yardımcı olsun :(

''Disk is too slow or System Overload.
(-10010)
The Sudden Motion Sensor may have parked the hard drive head, or the disk performance is not sufficient to read or write all audio tracks, or the system was not able to process all data in time.

Arda disk utility de sistem diskini verify yaptınmı bir hata gösteriyormu. Benzer sorunlardan sonra ben sistemin kurulu olduğu disk i değiştirmiştim düzelmişti. İstersen boot ederken tüm diskleri snow leo cd sini kullanarak disk utulity e girip verify - repair yapsana belki bir düzelme olur.

Sorunu çözmek yerine öncelikle projeni bir kurtaralım.

Şunu bir dene lütfen.

Logic dışında başka hiç bir program çalışmasın sorunlu projeyi kapat, restart

1. yeni bir proje aç ve

2. kanalları import et.

3. Sonra import ettiğin kanalları tek tek "bounce in place" et. (Her bir kanalı import ettikçe bounce et, hepsini import etmeyi bekleme)

Ayrıca Logic stock dışında kullandığın plug in var mı?

Bana Logic sürümünü ve detaylı konfigurasyonunu screenshot yapıp gönderir misin?

Sorunu çözmek yerine öncelikle projeni bir kurtaralım.

Şunu bir dene lütfen.

Logic dışında başka hiç bir program çalışmasın sorunlu projeyi kapat, restart

1. yeni bir proje aç ve

2. kanalları import et.

3. Sonra import ettiğin kanalları tek tek "bounce in place" et. (Her bir kanalı import ettikçe bounce et, hepsini import etmeyi bekleme)

Ayrıca Logic stock dışında kullandığın plug in var mı?

Bana Logic sürümünü ve detaylı konfigurasyonunu screenshot yapıp gönderir misin?

Bir de en baştan sormam gerekirdi ama yapmışsındır herhalde...Preferences'ten > Buffer size ayarlarını değiştirmişsindir değil mi?

TTNET gazabı yaşiyorum bir haftadır, Ne zaman gidiyor ne zaman geliyor belli değil internetimin. Hele bir mesaj yazıp gönder tuşuna bastığımda %99 bağlantım kopuyor. Bu yüzden kesik kesik haberleşiyorum üzgünüm.

Bir de araştırdım software track'in seçiliyse, Logic gelebilecek MIDI verilerini işlemek üzere kaynakların bir kısmını kullanıma hazır halde tutmaya çalışıyor.

Bu nedenle arrange area da audio track seçili olmasına da dikkat et.

Merhaba herkese,

Onceki mesajlara ek olarak sunlari onerebilirim:

(TG'nin de dedigi gibi once projeyi temizleyelim)
1) Projeni "Save As" komutu ile HDD'inde yeni bir klasore save et. Bunu yaparken "Assets" penceresi belirecek. Secenekleri "Copy" olarak ayarla.

2) Projende "Freeze" ettigin track var mi? Varsa un-freeze ederek "Bounce in Place" yapip yeni bir audio dosyasi yarat.

3) Kanallarda "Take Folder" lar var mi? Yine ayni sekilde "bip" yaptiktan sonra eskilerini sil.

4) Sag tarafta bulunan "Media Browser"i icinde "Audio Bin" var. Oradaki menuden Edit > Select unused 'u tikla. Sonra Edit > Delete.

5) Logic Pro menusunden Project > Consolidate dizgesini izle. Acilan penceredeki ayarlarin yine "Copy" mode da olduguna dikkat et.

6) Logic Pro menusunden Project > Clean-up 'i tikla. Kullanilmayan tim dosyalari cop kutusuna tasiyacak. Buradaki listenen dosyalari dikkatlice incele. Bounce aldiysan onlari da siler.

7) Logic Pro menusunden Options > Project Information > Reorganize Memory' i tikla.

8) 32bit mi 64bit mi calistiriyorsun Logic'i? 64'teysen plug-in' lerin hepsi uyumlu degilse onlar "Bridge" uzerinden calisacaktir. Ayarlarini kaydedip bu plug-in' leri gecici olarak kaldirip dene.

9) Native Instruments plug-in' lerinden herhangi birini kullaniyor musun? Ayarlarini kaydedip bu plug-in' leri de gecici olarak kaldirip dene.

Bu secenekleri yazdim ama sorunun bir plug-in'den kaynaklandigini dusunuyorum. Yine de adim adim bunlari bir dene bakalim ne olacak..

Sevgiler,

N.

O halde önce bir projeni sağlama almalısın.

Sonra bu başlığın bilgilerine göz gezdirip ve sistemini ve projeni yeniden yapılandırırsan sorunun hal olacaktır diye düşünüyorum.

Tüm bunları yapmadan önce yedek almayı unutma lütfen, hatta mümkünse yedeğin de yedeğini al.

Ardından sorunun devam ediyorsa veya etmiyorsa buradan bilgi paylaşırsan sonraki adımlar için destek olmaya çalışırız.

Geri