[Eski] Digital mikser

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

xpascal84

Yeni üye
Digidesign,Soundcraft,Digico gibi markaların M7CL ayarında olan modellerinden fiyat ve kullanışlılık olarak iyi bulduğunuz modeller hangileri ? Riderlarıda göz önüne alırsak sizin tercihiniz ne olurdu ?

Digidesign SC 48, fiyat performansa göre bence en uygunlardan biri. Protools entegre, yanında gelen yazılımla da ses kartı almadan 16 kanal kayıt / playback yapabiliyorsun, gene yanında gelen bundle FX leri çok beğendim, focusrite ler filan çok güzel.
Üstelik SC 48 ile yaptığın ayarlarını USB belleğe atıp yarın öbür gün Venue yada Profile çıkarsa karşına onda da kullanabiliyorsun, çünkü küçükten büyüğe tüm masaların softwareleri aynı...

Digidesign Venue SC48 'e ben de katiliyorum, kalite acisindan, Plug in acisindan, Protools ve kayit acisindan cok iyi. Digital Mixerde en önemli sey ise bana göre, bir grup veya bir Sarkici ile turneye gittiginde tüm ayarlar kayitli kaliyor, bir daha gibi ayarlarla ugrasmaya gerek kalmiyor. Her Konserde ayni sesi verebilme imkani oluyor. Fiyat konusu hakkinda bilgiye sahip degilim.

Digidesign Venue SC48'i getiren distribütör firma kimdir? Fiyatı ortalama nedir?
Ayrıca Roland M-400 ile ilgili düşüncelerinizi de bekliyorum.Ve kıyaslamaya girebilecek bir mixer ise en yakın emsali olarak hangi mixeri gösterebilirsiniz?
Tşk ederim...

merhabalar özgür abı öncelıkle senın bılgılerını hep takıp edıyorum...bende ınnovasan sy48 modelınde dıjıtal mıkser var bu mıkserle ılgılı düşücelerini paylaşırmısın? teşekkürler...

hkm kursat' Alıntı:
merhabalar özgür abı öncelıkle senın bılgılerını hep takıp edıyorum...bende ınnovasan sy48 modelınde dıjıtal mıkser var bu mıkserle ılgılı düşücelerini paylaşırmısın? teşekkürler...

E maden sende var, o zaman sen benden daha iyi biliyorsundur :)
Ben bir kere Çeşme de Faithless konserinde gördüm mixeri, bir kere de Londra da. Hızlı bir mixer, sesi fena değil ama teknolojik olrak çok geri kaldı. Efekt, GEQ filan yok hala içinde. FX case yapmanız lazım yanında analog masalar gibi..

Eğer söz konusu kullanım alanı canlı performans ise ben soundcraft Si3 derim. Bir arkadasım Venue sistemi denedi.Kullanılabilirlik acısından diğer pa dijitalleri büyük oranla daha cok tercih ediliyor.

Sen hiç Si3 kullandın mı acaba? iPhone kadar ekranı var mixerin :) :) Venue, kullanımı en kolay masalardan biri. Hele Si3 ile karşılaştırınca... Vi6 ondan çok daha kolay. En azından 4 koca ekran var ve rahat rahat istediğini görebiliyorsun.

SC 48 kesinlikle harika bir masa...911 de bir adet olması lazım. Ben 3 kere Küçükçiftlik Parkta kullanmıştım:) Hatta Protools a aşina olduğumdan kendi mause um ve klavyem ile gitmiştim:) Herkese tavsiye ediyorum umarım ülkemizde dahada yaygınlaşır...

Geri