[Eski] Digi002R'yi pc'ye install bile edemedim :((

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

daedalus

Yeni üye
İkinci el bir Digi002R almıştım bir süre önce. Evdeki pc'me bağlamayayım müzik için ayrı bir pc yapayım diyerekten bir ay önce de yeni bir pc aldım. Konfigürasyonu şöyle :

Amd 64 3000+
Asus a8n-sli anakart
2x512mb 400mhz kingmax ram
2x120gb seagate sata hdd
sony cdrw/dvd combo
standart bileşenler.

Ancak bu yeni pc'ye Digi002R'yi bir türlü tanıtamadım. Şöyle ki, ne zaman Protools'u yüklemeye kalksam ( veya sadece Asio driver'ı ) pc kilitleniyor ve reset düğmesinden tekrar açmak zorunda kalıyorum. Önce Digi002'de bir problem var diye düşünerek, Compel'e götürdüm. Bir süre orada kaldı, içindeki power kablosu değişti. Sonuçta artık Compel de gördüğü için Digi002R'de bir problem yok diye düşünüyorum.

Bu sorunu Digidesign'ın forumuna da yazdım. Bir yetkiliden gelen cevapta, raid özelliklerinin tamamen kapatılması gerektiği, herhangi bir raid konfigürasyonunun aktif olmaması gerektiği, driver yükleme sırasındaki kilitlenmelerin genelde bu tür çakışmalardan kaynaklandığı yazıyordu. Ama ben zaten BIOS'tan bu özellikleri kapatmıştım. Yani bir çözüm olamadı.

Gelen cevaba göre bir çakışma var gibi görünüyor ama bunun raidle alakalı olamayacağını biliyorum. Sizce problem nerden kaynaklanabilir? SATA diskler yüzünden olabilir mi? Bir aydır işin içinden çıkamadım, sonunda Mac alacağım gibi görünüyor. Ama bunun için de şimdilik para harcamak istemiyorum.

probleminin ne olduğunu bilemiyorum ama benim konfigurasyonumda sata ile digi002R problemsiz çalışıyor,bilgin olsun..

Wİndows XP SP2 kurulu ise kullanacağınız yazılım en az Pro Tools LE 6.4cs9 olmalı. Bundan daha düşük versiyonlar maalesef çalışmaz SP2 ile.

Eğer sorun halolmaz ise aşağıdaki linkte belirtilen ayarları yapmanız gerekebilir:

http://www.digidesign.com/compato/xp/os.cfm#dep

Linktekilerin özeti:
To disable DEP (Data Execution Prevention) for Windows XP Service Pack 2, follow these instructions:

1. Open "System" control panel
2. Click "Advanced"
3. In the "Startup and Recovery" section, click "Settings"
4. In the "System Startup" section, you will see "To edit the startup options file manually, click Edit" - click the "Edit" button
5. A text file will open in Notepad, looking like this:
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect /NoExecute=OptIn
6. Note the last item:
NoExecute=OptIn
Change this to
NoExecute=AlwaysOff
Be sure to observe spacing and case, and do not change anything else.
7. Save the changes and close Notepad, and the other control panels
8. Reboot

Cevap için teşekkür ederim. Bu ayarı daha önceden yapmıştım.
Sorun başta söylediğiniz versiyon problemi diye düşünüyorum şu anda.

İkinci el almıştım digi002r'yi ve gelen cd'lerdeki versiyon 6.1.1 . Yeni versiyonları sizden satın alabiliyor muyuz? İkinci el aldığım için kayıt yaptıramıyorum, ücretsiz update'leri alamıyorum sanırım.

Şimdi düşününce, versiyon problemi olsa, sadece ASIO driver'i yüklerken kilitlenme olmaması gerekmez mi?

tekrar teşekkürler.

6.1.1 tarih oldu, 6.4 versiyonu ve bütün CS (customer support) güncellemelerini Digidesign web sitesinden indirebilirsin http://www.digidesign.com

6.4'ün üzerine çıkabilmen için 6.7 güncellemesini satın alman gerekiyor. 6.7'den sonra 6.9 da çıktı şimdi ama 6.4'ten 6.9'a doğrudan yükselemiyorsun. 6.7 istiyor.

daedalus' Alıntı:
İkinci el aldığım için kayıt yaptıramıyorum, ücretsiz update'leri alamıyorum sanırım.

Bu bilgi gazoz ağacı. Pro Tools'un kayıdını devredebiliyorsun, devralabiliyorsun. Digidesign web sitesinde transfer of ownership form diye bir PDF dosyası var, eski sahibi onu alıp doldurup fakslasın iş biter, kayıt senin üzerine geçer.

Bülent cevap için teşekkürler, İskender bey'e de yazdığım gibi bunu zaten yaptım. Problem protools'u açınca gelen mavi ekran değil, protools'u ve digi002'nin driverlarını yükleyemiyorum bile.

Şu anda görünen, bendeki versiyonun çok eski olması. İlk önce güncel versiyonu bir bulup bu şekilde deneyeyim. Aldığım digi'nin ilk sahibi Nezih Ünen'miş. Kendisine ulaşıp kayıt işlemlerini halletmeye çalışayım.

Mahcem, digidesign sitesindeki "transfer of ownership" formumu görmüştüm ama ben digi'yi Nezih Ünen'den direk olarak almadım. O, Emre Irmak'a satmış ben de ondan almıştım. Compel seri numarasından Nezih Ünen'e ait olduğunu buldu sağolsun.

Güncel versiyonları ile deneyip yine başınızı ağrıtabilirim.

Driver Cd sininden exe dosyasini, calistiramaman cok ilginc. bence sorununa, en ust basamaktan cozmeye calismak biraz hata :?

Senin yerinde olsam, yeni fresh olarak basliyorsun PT ortamina, her seyi formatliyip, yeni bir XP kurardim sadece SP1 li.
daha sonra update lere gecerdim, bu esnada olusabilcek sorunlar, senin daha kolay cozum bulmani saglicaktir.( mobo, video card, RAM, firewire card uyumsuzluklari gibi.. etc)

kolay gelsin

berk

daedalus' Alıntı:
Mahcem, digidesign sitesindeki "transfer of ownership" formumu görmüştüm ama ben digi'yi Nezih Ünen'den direk olarak almadım. O, Emre Irmak'a satmış ben de ondan almıştım. Compel seri numarasından Nezih Ünen'e ait olduğunu buldu sağolsun.

Emre'nin aklı ermez öyle registration'lara update'lere ondandır. Nezih'e ulaşamazsan söyle ben seni ulaştırırım. Her ikisi de eski dosttur, gerçi Emre'yi tanıdığımda ve en son gördüğümde 15-16 yaşında aklı havalarda bir veletti ama tabii 11-12 sene geçmiş aradan, şimdi görse kafa atar herhalde. Ama anlamadığım birşey var, cihazla birlikte gelen dokümanlardaki kayıt formunda kaydolanın ismi yazmıyorsa (Compel'e sormadan bu bilgilere ulaşamadığını göz önüne alarak bunu çıkarıyorum) demek ki ürün henüz Digidesign'a register edilmemiş, o yüzden senin transfer formuyla işin olmaz. Digi cihazın sahibinin kim olduğunu bilmiyor henüz. Doldur cihazla gelen kayıt formunu faksla arkasındaki numaraya bitti işte. Nezih'i Emre'yi bunaltmana gerek yok.

Bende PTLE 6.7cs9 yüklü ve sorunsuz çalışıyor. 6.9'u yüklemeye fırsat olmadı henüz, bir süre de olmayacak herhalde. Hele şu cs numarası bir 8-9'a varsın da ondan sonra.

Sonunda başardım!!

Çözüm gözümün önündeymiş aslında...

İlk iş Compel'den Protools 6.7 alıp, gerekli kayıt işlemlerini yapmak oldu ama problem versiyon değilmiş.

Bugün, problem çıkaran ADSL modemimi servise götürmeye karar verdim. Hazır gidiyorken, anakartımı da çıkarayım, değiştireyim diyordum. Çünkü problemin nforce4 chipsetinden kaynaklandığından emindim. Değiştirmediğim bir tek anakart kalmıştı ( ekran kartı, ramler, ethernet kartı, faks modem hepsini değiştirmeyi denedim ne olur ne olmaz diye, elimdeki fazla parçalardan hanıma da bi bilgisayar yapmış olduk :lol: )

Son bir kez daha deneyeyim dedim. "BIOS'ta SATA Controller olarak görünen Silicon SATA Controller'ı da kapatsam ne olur acaba?" dedim ve kapattım. Aslında bilgisayarın SATA disklerimi tanımayıp açılmayacağından çok emindim. Ama bilgisayarım açıldı. Hiç bir problem olmadan PTLE 6.7 'yi yükleyebildim ve çalıştırdım.

Ollllleeeeeeyyyyy!!!!!

Şimdi aynı sorunu yaşayabilecek olanlar veya yaşayanlar için :

- BIOS'a girin.
- önce, "Advanced " sekmesinin içinden " NVRaid Configuration" seçeneğini "Disabled" olarak ayarlayın.
- ikinci olarak yine "Advanced" sekmesinin içinden " Onboard Device Configuration" bölümüne girin. "Silicon SATA Controller"ı " Disabled" olarak ayarlayın.

BIOS ayarlarını kaydedin ve bilgisayarı başlatın. Tekrar Protools'u yüklediğinizde bir problem olmaması lazım. Bende olmadı en azından.

Anakartım : Asus A8N-SLI Deluxe nforce4 SLI chipsetli
2 adet SATA diskim var ve şu anda Digi002 rack'im çalışıyor.

Sonunda 8)

Su anki anakartlarda genelde 2 adet sata controller bulunuyor. Soylediklerine gore sendeki diskler nvidia sata controller a bağlı.Aynı zamandada silicon image sata controller da acıkmış bilgisayarında, vede raid seçeneğini acık bırakmışsın. Bunlar yuzunden bir karmaşa olmus sanırım... Neyse sorunu cözmüşsün, sorun yok yani :)

Raid seçeneğini daha önceden kapatmıştım zaten. Silicon SATA Controller'ı açık bırakmıştım. DUC'ta sadece raidden bahsetmişlerdi çünkü. Silicon SATA'yı tamamen tesadüf eseri o gün kapattım... Sorun çözüldü :)

Aynı anakart ve chipset ile yaşadığım sorun şu ki... daha install edemeden new hardware wizard çıkmıyor nedense.. ve doğal olarak 002 ile comunication olmadığından install yarım kalıyor..

Hertürlü configurarsyon yapıldı... uyumsuz birşey yok...

Aynı firewire port a hard disk takınca okuyor..002 yi takınca new hardware found ibaresi açılmıyor..

bios a girip PNP yi ON yapıyorum.

Acaba kendiliğinden mi OFF oluyor..

Çözemedim gitti...

Ayrıca, aynı anakartımız olmasına rağmen, BIOS settings de

"Advanced " sekmesinin içinden " NVRaid Configuration" seçeneği Y O K !!

" Onboard Device Configuration" bölümünde ise "Silicon SATA Controller " yerine Silicon Image Controller var... onu disable ediyorum..

Ancak Found New Hardware ibaresi çıkmadığı için.... install yapamıyorum.

Geri