[Eski] digi002 için önerilen firewire card?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Ghelida

Yeni üye
uygun hesaplı ve sorun çıkarmayacak pc için önerdiğiniz firewire card lar hangileridir?

teşekkürler.

Firewire Card

Firewire 410. Compel'in sitesinden veya internette arama yaptırarak gelen sonuçlardan inceleyebilirsiniz.

Digidesign web sitesinde test edilip onaylanan kartların listesi mevcut. Ben bizimkine SIIG Firewire 800 -64 koydum, zımba gibi çalışıyor.

digidesignin sayfasında recomend edilenleri istanbulda bulamıyorum korkarım....herhangi başka bir pci kart alsam sorun olur mu dersin?

Ceyda, üzerindeki firewire chipset'i TI (Texas Instruments) olduğu sürece hemen hepsi sorunsuz çalışır, için rahat olsun.

Re: Firewire Card

besteci' Alıntı:
Firewire 410. Compel'in sitesinden veya internette arama yaptırarak gelen sonuçlardan inceleyebilirsiniz.

Benim önerdiğim bu kart zaten Digidesign'ın satın aldığı M-Audio'ya ait ve yeni oluşumla M-Audio kartlarından uyumlu olanlarla çalışması için yazılmış Protools M-Powered yazılımı ile uyumlu kartlar arasında yer alıyor.

Re: Firewire Card

besteci' Alıntı:
besteci' Alıntı:

Benim önerdiğim bu kart zaten Digidesign'ın satın aldığı M-Audio'ya ait ve yeni oluşumla M-Audio kartlarından uyumlu olanlarla çalışması için yazılmış Protools M-Powered yazılımı ile uyumlu kartlar arasında yer alıyor.

konu o degil ama firewire port icin kart gerekli.. zaten digi002 firewire calisiyor ve bence firewire 410 dan kat kat iyi :)

öneriler icin teşekkürler.

tabi ki maudionun mpower olayından bahsetmiyorum . O ayrı bi olay ses kartı..

ben bilgisayarıma takıcağım bir firewire port arıyorum

Asil mesele TI chipsetli ve/veya digidesign sayfasında tavsiye edilen bu firewire cardlari Türkiye'de nereden bulabileceğim..
Sorduğum bilgisayarcılardan çoğu TI chipsetten bile bi haber...işin daha da enteresanı firewire yerine firewall diyorlar

neyse nerede Türkiye'de .....aksi taktirde rastgele bir card alsam taksam...sonunda öyle olacak muhtemelen :)

merhaba
Bende via çipsetli bir kart var digi002 ile kullanıyordum eski kasada s,orun yaşatmamıştı .Yeni bilgisayrımın anakartıında T.I. çipsetli firewire port u olduğu için Digi002 nin yerine gelen Motu828km2 ile onu kullanıyorum..İstersen firewire kartı satabilirim (alır dener sorun çıkarmazsa alırsın) ama T.I çipsetli bir kart istiyorsan Abit marka anakart ları incele derim.Stabil ve kaliteli kartlardır ,piyasadaki diğer anakart markalarına göre daha az seçenek sunan modelleri benzer kartlardan oldukca pahalıdır.

selam denismenis, senin firewire kartı işine yaramıyosa alabilirim.
uyum sağlamazsa geri verebilmek işime gelir tabi ki.
ne kadara satarsın?
istanbulda mısın?

ben istanbuldayım kart daişime yaramıyor..satılık bölümüne 15YTL yazmıştım daha önce birisi istemişti ancak izmirdeydi o yüzden satmamıştım...deneyebilirsin deme amacımda oydu zaten kartın markası flexy via çipsetli kaliteli bişey değil bende 002ile sorun çıkarmamıştı ancak donanıma göre deişebilir o yüzden alırsın sorun çıkartırsa bir hafta içinde geri alırım bende ok?
ps:kontak bilgilerimi akşam pm atarım..

Ben yapmıştım onu :) Gayet güzel de çalışmıştı :)

Size bir Yazıcıoğlu hikayesi anlatim.

Compelden gelmişim kolumda Digi002 rack ile Kadıköye. Garip bir heyecan var içimde, kız arkadaşımı bile ekmişim.

Pasaja girdim. Eli yüzü düzgün bir dükkana girdim.

-İyi günler firewire interface card varmı elinizde
-Var buyur.
-Mümkünse Texas Instruments chipsetli olursa iyi olur
-Ne çalıştıracaksın
-Ses kartı
-Ses kartlarının üstünde oluyo firewire çıkış (!?!) Ne o kutudaki ?
-Ses kartı bu abi
-Ne gerek var daha küçükleri var teknoloji ilerledi
-Bu müzik yapımı için abi
-Bak audigy 2 external verseydik sana, laptopla flnda kullanırdın
-Yok abi bu professyonel

ve şimdi bomba gelir

-Oğlum, üstünde pro yazan hiçbirşey profisyonel değildir !!!

O anda terk ettim dükkanı, fazla darlandım :)

Arkadaşlar,

Macally'leri biz getiriyoruz. Şimdiye kadar Firewire Kartlarla ilgili bir problem yaşamadık. Digi002 ile denemedik ama firma özellikle MAC için üretim yaptığı ve sayılı kaliteli firmalardan olduğu için bir problem çıkacağını zannetmiyorum.

Arzu edenler olursa bizle temasa geçebilir.

Macally için www.macally-europe.com

Geri