[Eski] Desktop Hd'i Mobil Yapmak

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hayalperest

Yeni üye
Merhaba,

Masaüstü PC'deki Windows ve programların kurulu olduğu
C harddisk'i çıkartıp onu taşınabilir yapıp herhangi bir
Laptop veya PC'ye FW veya USB ile takıp oradan açabilirmiyim?

Yani Laptop'a FW ile takıp sanki desktop'um
gibi açabilirmiyim Windows + Cubase vs.

Tabi Desktop taki FW ses kartımın ayarları ne olacak o da
var. O ses kartını da takayım çalışsın, mümkün müdür?

Yöntemi var ise rica ediyorum.

Teşekkürler.

Hayýr, iþletim sistmei kendini donanýma göre konfigüre ettiði için, ayný iþletim sistemini baþka bir bilgisayarda kullanamazsýn. Yani dýþardan bilgisayarý açma olayý teknik olarak mümkün ama böyle deðiþik konfigürasyonlarda kullanma olayý donaným ayný olmadýðý sürece zor(Zaten windows tek CPU ya lisanslandýðýndan farklý donanýmda tekrar aktivasyon isteyecektir, çalýþmayý baþarabilirse þayet)

Teşekkürler,

Peki, yeni laptop'a ait isletim sistemi uzerinden eski FW harddisk'ten cubase
calisir mi ve diger pluginler? (dongle'i da takacagiz tabi)

Rica ederim,
Soruyu tam anlamadým ama, eðer takacaðýn harddiskteki windows baþka bir makine üzerindeyken kuruldu ise, kendi içinde o donanýmý tanýmýþ ve sürücülerini yüklemiþtir. O windowsu baþka bir bilgisayar ile açamazsýnýz. Kesinlikle çalýþmaz demiyorum, ama bir ihtimal donaným denk gelip çalýsþa bile stabil olma ihtimali çok düþük.

Sadece harddiskin içindeki dosyalara eriþerek içerideki cubase gibi yazýlýmlarý da çalýþtýramazsýn çünkü bunlar dongle sürücüsü kuruyor sisteme, yani diðer windowsa yine yükleme yapmak gerekiyor.

Harddiski başka bir bilgisayara takıp Windowsu çalıştırbiliyorsun. Ben şahsen hdd mi alıp başka şehirdeki arkadaşımın makinesine bağlayıp FL i çalıştırdım ve projelerimi dinletebildim, hatta o zaman iternetim yoktu ve antivirus update'imi de yapmıştım :) Tek gereken yeni taktığın makinedeki ses kartını kurman lazım :)

Evet yapabilirsin, hatta windows 2000 öncesinde(NT çekirdeðinden önce) win98 bana mýsýn demeden çaýlýþýyordu(yeni donanýmý tanýyýp-tab isürücüsü olmayan þeyleri kendin tanýtman gerekiyor).

Hatta arkadaþým anakart ve iþlemci deðiþtirdiði birbilgisayarda bile sorunsuz çalýþtýrdý.

Fakat ben defalarca kere böyle windows çöktürdüðümü biliyorum(iþimden dolayý, yoksa bunu deneyp deneyip keyiflenen biri deðilim tabi eheh).

Sorun þu ki, iþletim sistemi bunun için dizayn edilmemiþ. Yani herkes stabilite arýyor fakat bu iþlem iþletim sisteminin çarkýna çomak sokmakla ayný. Konfigürason deðiþtikçe çomaðýn kalýnlýðý artýyor.
Ayrýca legal de deðil.

Windowsu mahfettiðinizi açýlýþta çýkan mavi fon üzerine ortada windows logosu çýkýnca anlayabilirsiniz(xp için).(bildiðimiz mavi ekran deðil bu)

Batuhan hocamın dediğine katılıyorum çünkü orda takır takır çalışan sistem tekrar Antalya'ya döndüğüm zaman bir hafta dolmadan klasik mavi ekran vermeye başladı :D Ama olsun burada soru zaten başka makinede çalışır mı diye sorulmuş, ben de çalışır diyorum... Stabil olacağının garantisini vermedim :lol:

emin değilim kesinlikle ama intel chip set li 2 farklı sistemde olabilir veya 2 ayrı via vs. gibi chip setli amd sistemlerde... ama ama bir sistem ; amd işlemci kullanan bir anakart via vb. chipseti, diğer sistem de intel se sorun kesindir.

Çok denenecek bir þey yok yani intel-amd arasý transfer ise be ndaha önce denedim ve baþarýsýz oldum. Ancak þans eseri çalýþmýþ olduðunu baþkasýndan duydum.

Windows yüklenirken kendini yüklendiði donanýma göre ayarlar. Stabilitesi ipin ucunda olan bri sistemle böyle bir þeye kalkýþmak, eðer bilgisayarý profesyonel bir amaçla kullanýyorsanýz büyük bir risktir ve tartýþýlmasý gereksizdir.

Bir de kullandýðýnýz pluginlerin hemen hepsinin donanýma kilitl ibr þekilde authorize edildiðini de göz önündeb ulundurmak lazým. Diyelim ki þans eseri windows çalýþtý, yeniden aktivasyonunuzu yaptýnýz(corporate edition kullanmýyorsanýz, bu arada her bilgisayar deðiþiminde çalýþsa bile yeniden telefon edip aktivasyon yapmanýz gerekebilir, en azýndan ayda 1 yapmanýz gerekir) bu sefer ayrý ayrý diðer pluginlerinizin aktivasyonunu da yenilemeniz gerekebilir, kendini donanýma kilitlemeyen çok az plugin var aslýnda bakarsanýz. Ilok kullanan pluginleri saymýyorum.

Taþýnabilir iþletim sistemi kullanma kisteyenlere linuxun USB sticklere yüklenebilen veya CD den boot edilip ayarlarý USB sticklerde falan taþýyabilen sürümlerini önerebilirim. Ancak tabi b usistemde alýþýk olduðunuz DAW özelliklerini kullanamazsýnýz.

Falan filan.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri