[Eski] Cubase'de sorunlar yaşamaktayım.

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

degekane

Yeni üye
Şimdi ben cubaseden kayıt alıyorum ama reasonda RW olarak bu arada ilk başladığım anda cubaseye basıyorum rec. tuşuna ve ilk bir iki bar kadar reasondaki sampleyi ve ritmmi almıyor daha sonra almaya başlıyor sesi bu neden kaynaklana bilir.
ASİO kurulu. Ayarlarıda yapılmış yani başka birşey gelmedi aklıma

İlginçmiş..

Şöyle pratik bi çözüm getirmeye çalışsak : Önce Cubase'den record tuşuna bas birkaç ölçü sonra Reason'dan sample'ı çaldır. Başta boşluk olursa orayı da silersin?

Tekniksel çözümü olanlardan öğrenmek tabi daha iyi de şimdi aklıma gelen bir yöntem oldu bu.

Aslında mantık güzel fakat kabahat benim. Kayıtlarımı öyle girdim. Dedim sonra öğrenirim, hallederim. Müziktek.net'in varlığı açıkçası biraz gereksiz güven pompaladı zihnime. Neyse dediğiniz gipi yaparım. Yada export yaptıktan sonra tekrar reasona atıp bir başlangıç yaparım sonra exportladığım müziği Sample gibi devam ettiririm. Tabi sağlıklı olurmu biliyorum.

degekane,

Şimdi ben cubaseden kayıt alıyorum ama reasonda RW olarak bu arada ilk başladığım anda cubaseye basıyorum rec. tuşuna ve ilk bir iki bar kadar reasondaki sampleyi ve ritmmi almıyor daha sonra almaya başlıyor sesi bu neden kaynaklana bilir.

Cubase'den kayıt alıyorsun (kübeyz okunuyor ya ondan kesme işareti koydum) ama Reason Rewire üzerinden mi çalışıyor?

İlk başladığın an hangi an? Rewire çalışıyorsan iki program da aynı anda başlar.

Neyi nasıl yaptığını bu koşullarda anlamak mümkün değil maalesef. Daha açık sorarsan meselen çözülecektir kısa sürede.

Şimdi düzeltmen için teşşekkürler öncelikle.
Cubase'den kayıtlarımı yapıyorum.
Reason'da fon müziklerimi yapıyorum.

Bunları rewire denilen teknikle bağlıyrum. Sonra kayıdımı yapıyorum.
Fakat ilk iki bar kadar ritmi ve sampleyi çalmıyor cubase sonradan çalmaya başlıyor. Sorun bu yani

O ilk iki bar çok fazla açıkçası, bende biraz çalıştırıp denedim bende öyle birşey olmadı.
Dediğin gibi Reason dan Redrumda drum yazıp,Cubase sx 3 tende VSTı çalıştırıp Rewire olarak.

Pre-roll ya da precount ayarlarıyla ilgili bir ayar soruna neden oluyor olmasın?
Atıyorum şu anda sadece. Beynim sulanmış vaziyette de...

ilterocktive' Alıntı:
Pre-roll ya da precount ayarlarıyla ilgili bir ayar soruna neden oluyor olmasın?
Atıyorum şu anda sadece. Beynim sulanmış vaziyette de...

Söylediğiniz özellikler nerde pekala reason cubase yada her ikisi ise tam bir yol belirte bilirmisiz.

Cubase'de play, stop vs bulunan bir çubuk var...metronomun kaç olduğunu rakamla yazan (tempo veya fixed diye yazar) yerin üzerinde bir düğmecik var. Yıldız gibi birşeydi sanki..

Merhaba arkadaşlar,

Yaşadığım bir sıkıntım var. Yeni konu açmak istemedim buradan dile getireyim. Sizlerin yardımlarınızı bekliyorum :!:

Cubase sx3 kullanıyorum. Midi kayıtlarımda Click açık (on) olmasına rağmen metronom sesi alamıyorum. Ayarlarını biraz kurcaladım fakat değişen birşey olmadı :?:

faruk84' Alıntı:
...Yaşadığım bir sıkıntım var. Yeni konu açmak istemedim buradan dile getireyim. Sizlerin yardımlarınızı bekliyorum...
Kendine yardım etmek istersen, forumda
icon_mini_search.gif
Arama yapmayı dene.

Bak ben arayınca neler buldum:
http://www.muziktek.net/modules.php?nam ... t=metronom
http://www.muziktek.net/modules.php?nam ... highlight=
Daha da tonla aynı konuda açılmış başlık var...
Japon yapmış, kullanalım.

Kolay gelsin.

ilterocktive' Alıntı:
faruk84' Alıntı:
...Yaşadığım bir sıkıntım var. Yeni konu açmak istemedim buradan dile getireyim. Sizlerin yardımlarınızı bekliyorum...
Kendine yardım etmek istersen, forumda
icon_mini_search.gif
Arama yapmayı dene.

Bak ben arayınca neler buldum:
http://www.muziktek.net/modules.php?nam ... t=metronom
http://www.muziktek.net/modules.php?nam ... highlight=
Daha da tonla aynı konuda açılmış başlık var...
Japon yapmış, kullanalım.

Kolay gelsin.

Merhaba sevgili üstadım,

Söylediklerinizde haklısınız, Araştırma yapmadım ve bu başlık altında sıkıntımı paylaştım. Genelde araştırmadan sormazdım ama bu sefer öyle oldu :(

Yardımızın için teşekkür ederim. Sorunumu çözdüm Mixerdeki Audition sesi -0 Db. de imiş. 8)

Geri