[Eski] cubase'de herhangi bir enstrumanin sesini degistirmek !

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

altar_aziz

Yeni üye
cubase programinda audio kayıt yaptıktan sonra, ornegin baglamayla ; bu audio kayıtın sesini degistirebiliyormuyuz? Kayit esnasinda baglama sesini gitar sesine yada flut sesine cevirebilen :roll: pluginler varmi? Ya da effectler?

Hayır. Kaydettiğin sesi gitar veya flüt sesine çeviremezsin. Ancak midi kayıtlarını bu şekilde değiştirebilirsin. Ama yaptığın audio kaydının üzerine çeşitli modülasyon efektleri ekleyerek daha değişik sesler elde edebilirsin.

oke !

sagol oguz. audio kayıtlari effect kullanarak degistirebiliyorum ama istedigim electro baglama sesini gitara cevirmekti. Peki vst instrumentte
v-b1 seciyorum ve orda gitar cikiyor. Onu nasil kullanacagim ?

vst pluginlerini kullanabilmen icin benim bildiğim ya bi midi klavye edineceksin yada programi actiktan sonra bi midi track olusturup yukardaki menuden draw toolunu seçeceksin (kalem şeklinde olan) sonra ya bunun uzerine iki kere tıklayacaksın yada menudeki midi kısmından open key editor diyeceksin. Acilan sayfada yazicaksin cizeceksin falan filan ama bir klavye edinsen iyi bence.
kolay gelsin....

bunu deniycem

tesekkurler djem. bende bir klavye var ama eski bir klavye. MC-32 stereo keyboard . Heryerini inceledim ama midi cikisi yok. Sterio jack cikisi var ve ordan bilgisayara baglayip audio kayıt yapiyorum. Fakat sesler cok bozuk geliyor. Notalara bastigimda deep sesler olusuyor. Her klavyede boyle sesler oluyormu? yoksa klavyenin kalitesine gore degisir mi?

cubase programinda audio kayıt yaptıktan sonra, ornegin baglamayla ; bu audio kayıtın sesini degistirebiliyormuyuz? Kayit esnasinda baglama sesini gitar sesine yada flut sesine cevirebilen pluginler varmi? Ya da effectler?

bunu ancak samplelarla yaparsın ki zaten notaları elinle yazacak ve sample ile çalacaksan o bağlama sesine gerek kalmayacak...benim anladığım program fl...Notaları orada yazıp istediğin bir sample ile ( gitar vs ) ile çalabilir ve export edebilirsin..daha sonrada wave olarak onu cubase e atarsın....Ama direkt canlı bağlama sesi nasıl gitar sesine çevrilir ya da çevrilirmi bilemiyorum...

ErDeM' Alıntı:
cubase programinda audio kayýt yaptýktan sonra, ornegin baglamayla ; bu audio kayýtýn sesini degistirebiliyormuyuz? Kayit esnasinda baglama sesini gitar sesine yada flut sesine cevirebilen pluginler varmi? Ya da effectler?

bunu ancak samplelarla yaparsýn ki zaten notalarý elinle yazacak ve sample ile çalacaksan o baðlama sesine gerek kalmayacak...benim anladýðým program fl...Notalarý orada yazýp istediðin bir sample ile ( gitar vs ) ile çalabilir ve export edebilirsin..daha sonrada wave olarak onu cubase e atarsýn....Ama direkt canlý baðlama sesi nasýl gitar sesine çevrilir ya da çevrilirmi bilemiyorum...

Kesinlikle hiçbir audio sinyalý kaydedildiði estürmandan baþka bir sese benzetilemez.Sadece efektler ile süslenebilir.Artýk gerisi hayal gücünüze kalmýþ.

Yapýlan bir gitar kaydýnýn baðlama kayýdýna dönüþtürülmesi Hayalden ibaret.

Þimdi gelelim FL studio ya.

Erdem sen iþi uzatýyorsun cubase altýndan Fl studioyu kullanabilirsin.
Bunun için ilk önce cubase te device menüsinden FL studioyu seçmelisin.

Daha sonra açýlan pencerede istediðin kanalarý "kullanacaðýn" active edersin.

Daha sonra ise FL studyoyu aç ve projene baþla.Aþaðýdaki gibi açýlýr FL studio hazýr gelir yani.

Daha sonra ise istersen buradaki bankalarý deðiþtirebilir ve vsti Plug-inlerini burdan da yükleyebilirsin.
fl4.jpg

Cubase ile sorunsuz olarak kullanabilirsin FL studioyu
Ýster vsti olarak kullan ister ikinci bir squence olarak.Orasý sana kalmýþ.

Kolay Gelsin...

Not:Bazý FL anlatýmlarýnýn resimlerinin , web alanýnda karýþmasý nedeni ile resimleri sildim

saka saka...

Bu thread fena bi halde saka kokuyor bana ama, hadi bakalim, ses cikartmayayim... :)

yav cocuk (ya da adam) "kayit esnasinda" baglama sesini flute ceviren plug-in diye sormus, bana fena komik geldi de. (Yani gitari anladim da, flut ne oluyo yav?)
Sonra olay bisekilde fruity loops'a (simdiki adi FL Studio sahi..) kaymis. Vallahi cok komik geldi bana, ozur dilerim. :roll:

ilteroctive, þaka deðil, yeni baþlayanlar böyle þeylerin mümkün olduðunu sanabilirler. Baðlama sesini flüde çevirmek teknik olarak hadi imkansýzlýðýný geçtim, olsaydý bile benim sesimi pavorottinin sesine çevirmekten daha zor bir þey olurdu. Böyle sorular olabilir, hepimiz yeni baþladýðýmýzda kimbilir neleri ne sanýyorduk. :)

Foruma hoþgeldin diyeyim bu arada. ;)

ilterocktive' Alıntı:
yav cocuk (ya da adam) "kayit esnasinda" baglama sesini flute ceviren plug-in diye sormus, bana fena komik geldi de. (Yani gitari anladim da, flut ne oluyo yav?)
Sonra olay bisekilde fruity loops'a (simdiki adi FL Studio sahi..) kaymis. Vallahi cok komik geldi bana, ozur dilerim. :roll:

Bir alt baþlýklara baksan neler soruyor insanlar.
Kimine çocuk oyuncaðý gelen mevzular kimi için hiç bilmediði bir dünya.
Unutmamak lazým bilmemek deðil öðrenmemek ayýp.

Sonuçta bu forum bilgi alýp paylaþmak için caka satmak için deðil. :wink:

Dogrudur.
Ama "acep burasi makaraya mi alinmaktadir?" diye geldi aklima, ne bileym :)

Hazır konu açılmışken hemen sorayım.Geçenlerde arkadaşımla bu konuda tartıştık ben olmaz diyorum,o olur diyor....
Olay şu,mp3,wav formatında veya audio CD'deki herhangi bir parçanın tamamının PC/alet/edevat/program artık herneyse ile notalara dökülmesi.Böyle bir şeyin olma imkanı varmı yahu? :) Takıcan CD'yi çatır çatır notaları alıcan....Şüpheye düştüm biraz onun için soruyorum... :?

polski' Alıntı:
Böyle bir şeyin olma imkanı varmı yahu? :)
Kisitli olarak var.
http://audioto.com/eng/aud2midi.htm
Bazi yazilimlar, "eh soole-bole" sonuclar veriyor.
Ama olayin "insan faktorunu" goz ardi etmeden sonuclar beklemek lazim.
Sonuc polifonik zimbirtilarin, yazilim tarafindan algilanabilmesi sorunu.
Tabii ki "o kanali ayri, bu kanali ayri" algilayip da sana kaydin tamamini dokemez hic bir yazilim.
Bu "mixlenmis bi sarkidan solisti cikartip, geriye yanliz kemanlarnan, kavali birakabilir miyiz" sorusuna benzer yoksa.

Geri