[Eski] Cubase'de birden fazla kanalı kaydetmek

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

artistan

Yeni üye
Merhaba arkadaşlar

16 adet mikrofonun bağlı olduğu 1 den 16 ya kadar kanallar var ve bu kannalrın hepsini record enable yapıyorum ve bu şekilde projeyi save liyorum ve save yaptığım projemi kapatıp tekrar açtığımda bütün kanalları tekrar record enable olarak işaretlemek zorunda kalıyorum (halbuki bütün kanallar işaretli olarak save yapmıştım)

muhakkak çözümü basittir fakat ben bir türlü bulamadım yardımcı olabilir misiniz?

F3 tuşuna basıp sağ tıklayıp Link Channels dersen olur.

Birine record dersen hepsi record durumuna geçecektir.

Nurkan' Alıntı:
F3 tuşuna basıp sağ tıklayıp Link Channels dersen olur.

Birine record dersen hepsi record durumuna geçecektir.

f3 tuşunda bastım audio kannalları record enable yaptım ctrl+G yaptığımda bir tepki vermedi .... neyse gene deneyeyim dedim projeyi save yapıp kapatıp açtım gene record enable değildi.. ben mi anlayamadım acaba..

bir diğer sorum projeyi save yaptığım yerden cubase i açınca bazen kanallarda effect ve benzeri yerler görünmüyor birkaç kez kapatıp açtığımda düzeliyor bunu nasıl düzeltebilirim?

O şekilde kaydetmiyor Cubase. Nurkan'ın önerisine ek olarak, o kanalları bir "Folder Track" altında toplarsan sadece folder trackteki kayıt tuşuna bastığında hepsi kayıt durumuna geçer. Böylece 16 kez o düğmeye basma "zahmetinden" kurtulmuş olursun.

denizdurdag' Alıntı:
O şekilde kaydetmiyor Cubase. Nurkan'ın önerisine ek olarak, o kanalları bir "Folder Track" altında toplarsan sadece folder trackteki kayıt tuşuna bastığında hepsi kayıt durumuna geçer. Böylece 16 kez o düğmeye basma "zahmetinden" kurtulmuş olursun.

Peki bu işi sırasıyla nasıl yapacağımı anlatabilirmisin ... yeni öğreniyorum yanlış anlamazsan sevinirim.

Eksik yazmışım. Mixer'i aç, ilgili kanalları seç (Shift tuşuna basılı tutarak birden fazla kanal seçebilirsin). Sonra sağ tıklayıp Link channels de. O zaman oluyor.

peki projeyi save yaptığım yerden cubase i açınca bazen kanallarda effect ve benzeri yerler görünmüyor birkaç kez kapatıp açtığımda düzeliyor bunu nasıl düzeltebilirim?

Birkaç kez kapatıp açtığın şey PC mi? Cubase mi?

Bir de nereler görünmüyor? Görünmüyor derken grafiksel bir sorun mu, işlev mi yok?

save yaptığım projeyi açtığımda solda duran kanallarda effect (e) işareti record enable işareti gibi işaretler görünmüyor birkaç kez cubase i açıp kapattığımda görünüyor sorun bu ..

bu arada geç cevap için özür dilerim nete giremiyordum

Geri