[Eski] Cubase Versiyonları

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Se7enty

Yeni üye
Ben ilk zamanlardan beri FL Studio üzerinde çalıştım ve hiç Cubase ya da Reason'a ya da diğer programlara ilgi duymadım. Son zamanlarda Cubase üzerine bi giriş yapayım derken kafam çok karıştı. Bir sürü versiyon var bunlar nedir ne değildir? Hani benim isteklerimi karşılayacağından fazlası için boşa para vermeyelim. Ya da düşük model alıp sonra çöpe atmayalım.

Kısa bir şekilde versiyonların arasındaki farkları yazabilir misiniz?

Kafamı Karıştıranlar: Cubase SX, Cubase Nuendo, Cubase Studio, Cubase 4, Cubase Essential ve daha bir çok gidiyor bunlar.

Bu arada programdan beklentilerimi yazmayı unutmuşum. Vokal ve enstruman kaydı birincil olmak üzere, bir iki VSTi açıp melodi yazmak. Drum işlerini yine FL Studio üzerinde yaparım.

Neundo post prodüksiyon işleri için de uygun olan versiyon. Surround desteği falan veriyor bildiğim kadarıyla. Fiyatı yüksektir.

SX, eski versiyon. Essential, yine bildiğim kadarıyla kırpılmış versiyon.

Geriye kalan seçeneklerden studio ve 4 aynı yazılımmış okuduğuma göre. Sadece studio versiyonunda daha az plug-in var.

Sanırım yatırımı Studio'dan yana yapardım. Yalnız elinde eski DX plug-inlerin varsa, Cubase 4 ile çalışmayacak.

Sequel' i hiç denedin mi ?
http://www.compel.com.tr/Include/Module ... ProID=2469

Ben tanıtım videolarını seyrettikten sonra trial versiyonunu indirip denedim. Çok hoşuma gitti. Kayıt yapmak çok kolay hale getirilmiş. Öyle kıvır zıvırla uğraşmıyorsunuz. Tak midi klavyeyi çal, quantize et. Üstüne gitar çal, vokal çal. Herşey çok pratik.

Ayrıca içinde bir sürü loop var. Güzel davul setleri ve enstrumanlar da var.

http://www.sequel-music.de/see-it-hear-it.html

Sayfanın biraz aşağısındaki tanıtım videolarına bakabilite. :)

Yurt dışında evet, Türkiye'yi bilmiyorum.
Ama tahminime göre Compel yardımcı olur bu konuda.

AI4'ten tam sürüme geçmek mümkün diye biliyordum. Ama kısa süreli bir kampanyamıydı, yoksa hala mümkün mü, o konuda bilgim yok. İlter'in dediği gibi bir aramak lazım Compel'i.

Hmm eğer geçiş mümkünse çok iyi olur. Gerçi henüz ne MM6 ne de Cubase AI4'e sahibim, fakat almayı düşünüyorum. Haliyle tam sürümü de belli bir süre sonra lazım olacak. Dediğiniz gibi Compel'e bir sorayım. Cevaplarınız için teşekkürler.

Eveet Compel'den mailime cevap geldi. Bu geçiş mümkün olup 251 euro + kdv imiş, tabi bir öğrenci belgesi ile Cubase eğitim indirimli paketi aynı fiyata almamız mümkünmüş. Bu sene mezun olmadan almam lazım valla :)

Arkadaşım zaten upgrade siz normal yazılım fiyatıyla arasında 8 euro var ve upgrade etmek daha zahmetli oluyor. En iyisi normal yazılım al. Ben SE 3 ten geçen hafta Sudio 4 e geçtim, sadece upgrade 215 liraya patladı önce SE 3 olacak makinada sonra 4 ü kuracan sonra internete girip lisans indirecen falan filan gereksiz şeyler.

BeatMaster, dediğin tabii ki doğru. Upgrade ile uğraşmaktansa hazır öğrenci iken tam sürümü almak daha mantıklı. Fakat öğrenciyken para bulmak daha zor oluyor maalesef. Mezun olmadan alabilecek duruma gelirsem tam sürümü almayı düşünüyorum. Olmazsa işe girdikten sonra bir MM6 alıp yanında gelen AI4 sürümünü yükseltirim artık. En azından o sürümün yükseltilebilir olması da iyi.

Geri