[Eski] Cubase Tek midi ile 3 vst tetikleme

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Travma

Yeni üye
Selamlar Sorum şu,

Cubase projeye içinde nota olan bir midi kanal ekledik,üç farklı vst plug in açtık, bu üç vst yi, içinde nota olan midi kanalı ile tetikleme imkanımız nedir?

Saygılar...

Bildiğim ve gördüğüm kadarıyla bunu yapmak olanaksız.
Çünkü her midi kanalının tek çıkışı var. O çıkışa da tek bir VSTi yönlendirebiliyorsun.
Şimdi tekrar bir baktım bir çözüm bulamadım tek midi kanala birden fazla VSTi yönlendirme için.
Bunun yerine farklı 3 adet midi kanalına yazılmış midi kopyalanıp, her birine bir VSTi yönlendirmek geldi aklıma.
Varsa çözümü, üstadlar söyler.

Bora

Reason ve fl studioda layer açarak bunu yapabiliyoruz cubase içinde kesinlikle bir çözümü olacağına inanıyorum.

Hocam her vst ye kanal açmayı biliyorum :) böye birşeyin var olup olmadığı öğrenmek amacım ( birçok programda mevcurt ) saygılar sunarım...

Hocam değişik stereo etkiler üzerine bazı çalışmalarım var , bunun için kanalları sağa sola panlayıp quadro fx ve gecikmeler vererek çalışmalar yapıyorum, nota editlerken ve bunu müziklerimde kullanırken şarkı trafiğini şişirmemek ve geçişlerde ve nota değişikliklerinde tek kanlada halletmek istiyorum amacım bu, kayıtlarımda kanal sayısı zaten fazla bu bakımdan soruyu sordum saygılar..

O midi kanalini 3 ayri midi kanali olarak cogaltacaksin.

3 ayri vsti acacaksin ve 3 midi kanalini 3 vsti'ye yönlendireceksin.

Midi 1=vsti 1,......

Nurkan'in yazdiklarini biraz daha actim o kadar.

Olur yani,sorun yok.

Kullandığın VST enstrümanlarda MIDI Thru seçeneğini ara. Onu aktif et. Sonra diğer VST enstrümanların MIDI girişlerini, ilk VST enstrümanının MIDI çıkışı olarak ayarla.

Geri