[Eski] Cubase sx3 te kayıtta kaldığmz yerden devam etmek istiyoruz.

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

artistan

Yeni üye
Merhaba arkadaşlar...
cubase sx3 te davul kaydı yaparken belirli bir kısmı çaldıktan sonra durdurup.. parça parça kayıt yapmak istiyoruz... yani şöyle diyim.. mesela şarkı başladı.. üzerine davul kaydı yapıyoruz.. bir yerde kaydı durduruyoruz .. ve orda tekrar kayıt yapmak için daha önce kaydedileni biraz duyup (hem çalınan davulları hem diğer enstrumanları) devam etmek istiyoruz..
nasıl yapabiliriz?

Punch-In olayi.
Kayida gireceginiz ölcüyü Punch-In icinde secin,biraz geriden dinleyerek gelin,Cubase vermis oldugunuz ölcüde otomatik kayda girecektir.

Teşekkür ederim hemen deneyeceğim birde seçtiğim bir aralığı tekrarlamak için ne yapıcağımı bilmiyorum ... edit ve repeat seçince çıkan değere 30 veriyorum 30 kere seçtiğim yeri tekrarlıyor .... bunu kaydın her yerinde yapamıyorum .... mesela r ve l barı seçtiğimde o aralığın sürekli tekrarlanmasını istiyorum(yani o kanala effect eklemek için belli bir kısmı ) tekrar tekrar dinlemek istiyorum bunu nasıl yapabilirim?

Yanlız o davulu öyle kaydetmek genelde problem oluyor (eğer akustik davulsa ve zil kullanımı varsa)

Overhead'lerin aldığı ses, kesip biçerken tam oturmuyor (zilin sustain'i filan yüzünden) o yüzden nereden keseceğinizi iyi ayarlamanız gerekiyor. Veya davulcunuzun gerçekten makina gibi çalması gerekiyor.

Stop düğmesinin yanında transport cycle düğmesi var, sorunu doğru anladıysam onunlar bir çözüm bulabilirsiniz. Üst üste kayıt yapıp daha sonra onları serpiştirebilir veya en iyisini seçebilirsiniz.

Doğru anladıysam tabii.

Geri