[Eski] Cubase sx3 Buffer size ayarını bulamadım ..

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

artistan

Yeni üye
arkadaşlar cubase sx3 te buffer size ı ayarlayabileceğim yeri bulamadım.. saatlerdir nette bakmadığım yer kalmadı ama yok..

ses kartının arabiriminde de buffer size ayarı yapabileceğimiz yer yok...

yardımcı olabilir misiniz?

Burası daha uygun bu başlık için.

Ses kartını sorunsuz tanıttığını varsayarak yazıyorum.

Devices-Device setup-ASIO . Sonra sağda göreceğin Control Panel butonuna tıkla.

Seskartın ne? Bazı seskartlarında latency diye geçer. Mutlaka vardır. 64-128-25-512... şeklinde giden birtakım sayılar.

Cubase sx3'ün değil seskartının buffer değeri yani...

Nurkan Abi bu arada her kartta işlemiyor control paneli butonu. Hatta bazı kartlarda cubase açıkken değer değiştirilemiyebiliniyor.(nasıl bir cümle yazdım yahu) :)

Şimdi, seskartının ne olduğunu tahmin etmeye çalışalım. Biraz konsantre olursam bulacağım!!!

Tahmin: Onboard!!

Çözüm : asio4all control panel offline settings gibi birşeydi.

firestorm' Alıntı:
Seskartın ne? Bazı seskartlarında latency diye geçer. Mutlaka vardır. 64-128-25-512... şeklinde giden birtakım sayılar.

Cubase sx3'ün değil seskartının buffer değeri yani...

Nurkan Abi bu arada her kartta işlemiyor control paneli butonu. Hatta bazı kartlarda cubase açıkken değer değiştirilemiyebiliniyor.(nasıl bir cümle yazdım yahu) :)

Şimdi, seskartının ne olduğunu tahmin etmeye çalışalım. Biraz konsantre olursam bulacağım!!!

Tahmin: Onboard!!

Çözüm : asio4all control panel offline settings gibi birşeydi.

kayıt cihazı m-audio profire 2626 cubase açıkken buffer range değiştirilemiyor fakat cubase i kapatıp buffer size ı değiştirdim ve tekrar cubase açtığımda sorun hallolmuştu...

ikinize de teşekkürler

Bu ayarları yaparken ben cubase haricindendeki programları kapatıyorum!(ınternet explorer vb)Sorun olmadan, cubase içinde device setup'dan ayarlayabiliyorum..

Geri