[Eski] Cubase mix için kullanılabilecek kayıtlar

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

yigit_sertac

Yeni üye
arkadaşlar merhaba.öncelikle bu işin daha başında olduğumu söyleyerek başlayayım.cubase de mix işlemini gerçekleştirebileceğimiz yani halihazırda yapılmış örnek kayıtlar ve bu kayıtların mixlenmiş halini bulabilirmiyiz? yani elimizde sonuç ürün olsun ve o sonuç ürüne ulaşabilmek için kendimizin mix işlemini gerçekleştirebileceğimiz kayıtlar...umarım anlatabilmişimdir...

Son kısımda anlatımın biraz sallanmış ama anladım sorduğunu.

Cubase için üretilmiş henüz öyle bir ürün yok bildiğim kadarıyla. Video eğitim ürünleri var da, kayıtları da içinde bulunduran kapsamlı hazır paket yok henüz.

Yalnız Cubase5'i aldığınızda, basit çapta eğitim projeleri de beraberinde geliyor DVD'nin içinde. Ders/eğitim klasörlerinden birinde de miks konusuyla ilgili hazır projeler var. Basit, ama hiç yoktan iyidir.

İlter Abi'nin söylediklerine ek olarak, Youtube ve benzer video paylaşım sitelerinde mix işlemine ışık tutacak birçok yardımcı video bulabilirsiniz (tonlama, efekt verme ne ararsanız var)..

Çalışabilir de, "bu kayıtların mixlenmiş halini" de görmek ister yigit_sertac.

mix aslında karışık gibi görünsede o kadarda zor değildir. kulağa bakan bir olay gerekli plug inleri parçanı duymak istediğin şekilde ekleyip kanalları düzgün panlayıp dengelersen güzel bir mix yapabilirsin. bence referans monitör bu işte önemli orta derecede olsa bir monitör şart. ayrıca mixden önce kayıt konusu çok daha önemli iyi bir kayıt çok daha doğru mixlenir diye düşünüyorum.. sevgiler :)

Tabii Waves'leri de alsın/bulsun/indirsin, ondan sonra miksi öğrensin (!). Waves Platinum Bundle'sız olmaz bu işler (!).
Aslında neden saçmalıyorum ben yahu... herhalde ben hariç herkeste vardır en azından bir Waves Bundle'ı...

Ben ineyim de aşağıya, bir kahve içeyim, hava alayım...

arkadaşlar tekrar merhaba...bi süredir foruma işim dolayısıyla giremiyodum sanki soruyu sorup kaçmışım gibi olmuş...sizlerin samimiyetine ve yardım konusunda ki özverilerinize teşekkür etmek isterim öncelikle...sorduğum soruyla ilgili olarak cevaplarınızında üstünde durarrak hem araştırmalarıma hem de çalışmalarıma devam ediyorum...tekrar teşekkürler herkese...

Geri