[Eski] cubase export yardım...

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

tuncer

Yeni üye
arkadaşlar herkese selam,

mbox 2 ses kartım var ve cubase de kullanırken 6 aydır hiç bir sıkıntı yaşamazken,birden şöyle bir problemle uğraşmaya başladım.

mp3,wav farketmez hangi formatta export ediceksem channel'ı output'u,bit,sample rate vs. hepsi tam olarak doğru bi şekilde yapıyorum.zaten hep yaptığım bi şey.

fakat şimdi export ettiğimde bir wav. dosyasını içi boş bir şekilde export ediyor.

channel'ın in out seçenekleride seçili ayrıca ve son olarak import ediyorum bir problem yok.

şimdiden teşekkürler....

Bunu yapıyorsun değil mi ?

alperz' Alıntı:
ads305zkl8.jpg

Resimde çember içine aldığım üçgenlerden soldaki "left locator", sağdaki ise "right locator". Soldakini zaman çizgisi üzerindeyken klavyedeki "ctrl" tuşuna basılı tutarak istediğin bir noktayı işaretleyerek, sağdakini ise, klavyedeki "alt" tuşuna basılı tutarak ve işaretleyerek belirleyebilirsin. Bunlar alacağın wav dosyasının başlangıç ve bitiş noktalarını belirler.

1- İçi boş wav nasıl oluyor, 0 kb mı demek istedin ?

2- Veya dosyaya tıklayınca winamp' de falan çalıyor ama ses çıkmıyor mu ?

1. deki gibi ise locator' larda bir sorun var. 2. ise kanal mute edilmiş vs. Başka birşey aklıma gelmedi. Uzun zamandır Cubase kullanmıyorum. Reaper' cıyım ben. :)

genede sağol yardımların için

wav ın büyüklüğü ne kadarı seçtiysem o kadar gözüküyor.diyelim 3,83 mb ama içi boş gözüküyor.

Çok saçma bir hata. Aklıma gelen herşeyi yazmışsın ilk mesajda.

Bir de realtime export dene, belki birşeyleri anlamak mümkün olur.

Format sanırım net bir çözüm ama...Nedeni nedir ben de merak ettim..

bilgisayar son zamanlarda saçmalamaya başlamıştı zaten bi de kullananlar bilir mbox 2 demek sorun demek artık benim için.

zaten 5 yıldır yaptığım iş herşey doğru dediğin gibi tek çare format sanırım.

peki eğer yardımın dokunabilirse çok sevinicem

elimde mbox 2 ses kartı m-audio 24/96 pci ses kartı ve behringer eurorack mx 602a mikser var.

benim bu iki ses kartını mikser aracılığıyla aynı anda kullanılabileceğim söylenmişti.

acaba bu bağlantıyı nasıl yapabilirim.

Olsun sen benim verdiğim programları bir dene. Kurması iki dakika sürmez. (üc bej megabyte birşey)

Format atmaktan daha kolay olur yani. :) Hiç olmazsa Cubase'de mi sorun var, sistemde mi öğrenmiş oluruz.

24/96 desteği var sanırım mbox2 nin 32/192, 24/192 yaptıysanız exportu ses duyamayabilirsiniz o ayarları tekrar gözden geçirin.
Eğer yeniden cubase kurmak şart olmuşsa; kayıt defteri girdilerini silersiniz bir sonraki kurulumda default kurulacaktır cubase.

Mixdown penceresin'de dosya adını vs. verip mixdown'a başlar iken ayarlar vardır. Ses kartının çıkışı seçili olması lazım dene bir bakalım. Sonra devam edelim format yada programı kurmana gerek olacağını zannetmiyorum.

arkadaşlar zaten kafamda vardı ne zamandır format attım ve düzeldi.

çok uzun süredir saçmalıyodu bilgisayar zaten.

bu hayatta iki şeyden kaçılamıyo bir askerlik iki format sevgilerimle... :)

Nerede yaptın askerliği? :)

İhtimal format atmana filan gerek yoktu. Olsun ama, her şeyin hayırlısı. :)

firestorm' Alıntı:
Ben bir türlü beceremedim şu imaj almayı yahu... :evil:
1000 kere anlattılar...En basit program nedir acaba?
"Basit"ten kastın nedir bilmiyorum ama, Acronis True Image'i kullanması hiç karmaşık değil.
Benim her kurulumda hep tuttuğum müzik harici yazılımlardan ikincisidir. Biri O&O Defrag, diğeri Acronis True Image.

Çok yakın bir zamanda denerim. Teşekkürler.

Acronis linkinde free trial versiyonu var. İndireyim. Deneme için 15 gün diyor. Bunu tam anlayamadım. Ben sadece bir kere imaj alsam yeter. Onu hep kullanırım yani...Bu ne tür bir 15 gün kısıtlaması tam anlayamadım...

Yani imajı alacağım, format atmam gerektiğinde hmm...

(ben bayağı cahilim bu konuda sanırım. İmaj alma sisteminin nasıl işlediğini bilmiyorum, ondan oluyor.) :oops:

Konudan da çıktık, tekrar kusura bakılmasın...

Free Trial ila komple imaj alamayabilirsin belki.

Alsan da geri yüklemek için "Rescue Media"ya ihtiyacın olacak. O da paralı. :D

Ya da Windows içinden geri yüklemek istersen de her 15 günde bir imajı geri yüklemen gerekebilir.

Geri