[Eski] Cubase de Midi Kontrol Atama Nasıl Yapılır?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Cubase.net'ten :

http://forum.cubase.net/phpbb2/viewtopi ... e2396fff72

1) go to (on the menu in Cubase) DEVICES > DEVICE SETUP
2) Click on the Remote Devices Folder then click on the plus symbol (+) on the top left hand corner (sol üst köşedeki + işareti) to create a new Generic Remote
3)Click on “Import” in the right side of the generic remote window (sağda import).
4)Select the “Cubase”.html preset on the MPK disc …. (Aletle gelen diskte Cubase presetini seç).
5)Change the midi channel on “stop, rec, play, rw, ff” from channel 2 to channel one. (Şu yazan tuşların midi kanalı 2 değil 1 olsun).

Bende yok bu cihazdan. Aradım buldum tarifi. Umarım işini görür. Olayın mantığı aleti Cubase'e remote device olarak tanıtmak.

Nurkan bey,

Öncelikle geç cevap yazdığım için kusura bakmayın. En son yazdıktan sonra taşınma telaşı hayat mücadelesi, yoğunluklar, koşturmacalar derken epey vakit geçmiş. :?

Yazdıklarınızı gördüm fakat deneme fırsatım olmadı henüz.. En kısa zamanda bakmak istiyorum..

Ayrıca ilginiz için de çok çok teşekkür ederim. :)

Aynı soruyu RolandCakewalk A-800 Pro için sorabilirmiyim :?: :) Kılavuzda anlatıyor ama ingilizce.Aynı zmanda enigma kadar görsel değil...

İhtimal aletin üzerinden bir preset seçince olacaktır. Cihazı kullanmadığım için bilemiyorum.

:arrow: Daha detaylı bilgi vermek açısından...
preset.png

Program Böyle bir yazılıma sahip.Bu yazılım sayesinde midi klavye üzerindeki bütün tuşlar birlikte gelen Sonar Le programı ile çok rahat birşekilde kullanılabiliyor.
Buda Klavyenin yanında gelen cd(Preset bulma açısından belki yardımı olabilir).
mappx.png

Buda control Map klasörü
map2e.png

Buda map control kullanım kılavuzu

Geri