[Eski] cubase 5

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

chopinx1x

Yeni üye
benim sorunum cubase 5 ile ilgili, vst enstrumanı açtığımda içindeki kanalları, cubase 5 mixerinde tek bir kanalda görüyorum acaba nedeni nedir?
teşekkürler...

firestorm' Alıntı:
Açtığın VSTi belki de tek bir stereo çıkışa sahiptir.

mesela easwtwest collosus diyelim birden çok çıkış kanalına sahip ama yinede tek görüyor mixerde daha önce cubase 3 kulanıcısıydım aynı sorunla karşılaşmadım vst de nekadar kanal varsa okadarda mixerde kanal gösteriytordu

vstimultichan.png

Ben o ikonu beyaz yaptım kolay görünmesi için, normalde siyah (ve dolayısıyla görmesi biraz zor) olabilir.
Düzeltme: Pardon, Cubase 5'te orası açık renkmiş meğersem. Nuendo'da siyah renkli o sembol.

Eski sürümlerde enstrümanın sadece 2 kanalını kullanıyor olsaydık bile, zilyon tane kullanılmayan kanal mikserde görünür durumdaydı. Yeni sürümle o kalabalık ortadan kalktı, bence de iyi oldu.

Birde Vsti yi İnstrument Track olarak açarsan sadece bir stereo kanala kadar açmaya izin verir en iyisi direk vst rack ten açmak.

Açılmış Instrument Track'e daha sonradan kanal eklemeye izin vermiyor mu program yani Sech?

Yok, ben yanıtı bilseydim:
"YALAN!! ATIYORSUN!! ÖĞREN DE GEL!!!" şeklinde yazardım. :p

Harbiden soru sordum yani.
Zaten sorularımın hemen hemen hepsi sorudur benim, kinayelerle ve kelime oyunlarıyla zaman kaybetmeyi sevmem pek.

Ben ne zaman mikser kanalı ekleme gerekse oradan yapıyorum da... şimdiye kadar Instrument Track açmışlığım da yok, ondandır. Benim hazır template'te MIDI Track'ler hazır, enstrümanları oraya yerleştiriyorum.

Açtığımda bakayım bir, madem sen de %100 emin değilsin...
Değil misin?

Hangi VST Enstrüman bu? Mesela Hypersonic'te ilgili ayarı Hypersonic'in içinden yapman gerekiyor. BFD'de de BFD'nin Stereo, Ultra, Mega(bu şakaydı) gibi farklı versiyonları var. Hangisine ihtiyaç duyuyorsan o versiyonunu açıyorsun.

Geçen sefer anahratım yanımda olmadığı için cevabı deneyip yazamamıştım. Şimdi yaptığım denemede durum şöyle; Instrument Track açtığınız zaman içinde açılan VSTi'yı VST rackte göremiyoruz böyle olunca da ekstra çıkış varsa bunları aktif hale getiremiyoruz malesef. İkiden fazla kanalı olan VSTi'leri direk racktan açmak gerekiyor.

Logic de olan bir özellik baya bir hoşuma gitti, Cubase'de yok diye biliyorum ancak size de bir danışmak istedim.

Şimdi bir sürü audio kanal var ya; diyelim akustik gitar kanalının kendi EQ sunu açtık kanal çalarken aynı zamanda ses dalgasını çizgi şeklinde gösteren spectrum meter gibi birşey var Logic'de. Böylece o kanal için hangi frekans altını ve üstünü traşlamak gerektiğini çok iyi anlayabiliyorsunuz.

Cubase'de var mı böyle birşey? Kanal ayarlarını çok arayıp taradım ama bulamadım :roll:

bunlar çok güzel pluginler.. her kanalın insertüne mi eklemek lazım frekansları izlemek için. yoksa hepsi bir arada görünebiliyor mu?

CALLIOGLU' Alıntı:
bunlar çok güzel pluginler.. her kanalın insertüne mi eklemek lazım frekansları izlemek için. yoksa hepsi bir arada görünebiliyor mu?
Her kanalın insert'üne eklemektense, master fader'a (mikserin ana çıkışı) bir tane yerleştirip, analiz etmek istediğiniz kanalı solo bırakarak kullanabilirsiniz.
Böylece plugin'i tüm kanallara ekleyerek neden olunacak işlemci gücü israfından kaçınılabilir.

Geri