[Eski] Cubase 5 ve Drum Machine sync zamanlama hatası ?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

audiokoop

Yeni üye
Arkadaşlar bir arkadaşımdan elime Roland MC-505 geçti ve ben bunu Cubase ile birlikte sync edip kullanmak istiyorum. Yaptıklarım şunlar ; ses kartımın midi out undan mc-505 in midi in giriyorum, mc 505 in kendi ayarlarından sync - slave seçiyorum . Cubase in sync settings tende ayarlarımı yapıyorum. Buraya kadar tamam Cubase den play yapıyorum mc-505 tetiklenip aynı anda çalmaya başlıyor ancak Cubase deki projemdeki audio ve vst kayıtlarımla bir türlü doğru sync edemiyorum sürekli zamanlama hatası meydana geliyor. mc 505 in ya kick i önden gidiyor ya sonra başlıyor.
Ya arkadaşlar bu şekilde kullanan kullanmış olan var ise gerçekten nasıl ayarlar yapmam gerektiğini anlatabilir ise gerçekten çok makbule geçecek.Şimdiden teşekkür.

MC505'in ses çıkışlarını da Cubase'e giriyorsan, VST Connections modülünden External Instrument olarak tanımlaman ve ona göre gecikme ayarını yapman gerekiyor. Böylece MC505'i sanki bir VST Enstrümanı kullanıyor gibi kullanabilirsin.

Yok hocam exernal instruments tanda tanımladım ancak bir değişiklik olmadı sağol.

Eminim aramızda bu cihazları software sequencerlar ile sync midi clock vs şeklinde sorunsuzca kullanan birçok üyemiz vardır bana şöyle en baştan detaylı bir şekilde bağlantı şemasını anlatabilecek birisi çıkarsa eyvallah.

istediğim mc 505 imde yazdığım patternleri , Cubase deki bir projem ile aynı syncte hiç bozulmadan beraberce çalıştırmak.

alperz' Alıntı:
MC505'in ses çıkışlarını da Cubase'e giriyorsan, VST Connections modülünden External Instrument olarak tanımlaman ve ona göre gecikme ayarını yapman gerekiyor. Böylece MC505'i sanki bir VST Enstrümanı kullanıyor gibi kullanabilirsin.

Tamam abi ancak gecikme ayarını nerden yapacağım şimdi diyeceksinki tabiki ses kartından ancak ses kartım Tc konnekt24d ve Cubase ile çalışırken gecikme ayarını yapabileceğim yer yok sadece buffer ı 512 den aşağıya aldığımda seste yine bir değişiklik olmuyor.

MIDI vuruşunun başı ile kaydettiğin davul vuruşunun snap noktası arasında kaç ms gecikme olduğunu, o aralığı seçerek bul ve o değeri kırmızı ile gösterdiğim yere yaz. Projen ona göre çalacaktır.

70908449.jpg

Hocam yazdım gecikmeleride hatta yazmaktan canım çıktı ancak proje bir türlü start stop mesajını doğru algılamadığından bar başlangıçlarını doğru tutturamıyor haliyle yine senkron kaymaları yaşıyorum.

Rica etsem bana birde Cubase sync set up penceresinde doğru ayarları tik lenecek yerleri belirgin bir şekilde resmini asarsan olacak bu iş :)

93205273.jpg

1 ile gösterdiğim yer MMC kontrolüdür. Yani Midi Machine Control. Bu kontrol mesajı ile play, stop gibi mesajlar gider. MIDI Out'u MC505'i bağladığın MIDI çıkışı olarak seçmen gerek. Daha sonra alttaki "MMC Device ID"yi kaç yaptıysan, MC505'in üzerinden de o ID'yi seçmen gerek ki iki cihaz birbirini tanısın.

MIDI Timecode ise senin asıl ihtiyacın olan şey. Onu da yine MC505'i bağladığın çıkış olarak seç. Onun altındaki tik koyduğum seçenek de seçili olsun.

MIDI Clock nedir ben de bilmiyorum. Hiç ihtiyacım olmadı. Açık ya da kapalı dene bakalım neler olacak :D

Geri