[Eski] Cubase 5 otomasyon sorunum ?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

audiokoop

Yeni üye
Arkadaşlar merhaba,

Çalıştığım projede genelde midi kanallarımı insert midi instrument olarak açıyorum.

Sorularım şunlar,

Otomasyon ettiğim bir vst instrumentın filter ve resonance örneğini vereyim. Ettikten sonra midi kanalın altında göster dedikten sonra filter ve resonance ıda gösteriyorya ben diyelimki filterın readini kapatmak istiyorum ancak kapadığımda resonanceda deaktif oluyor neden readleri ayıramıyorum ?

İkinci sorumda şu kayıt ettiğim otomasyonlu bir midi kanalının notalarını ana pencereden alt ile tutup alttaki farklı bir instrumenta sahip vst kanalıma duplicate ettiğimde otomasyonlarınıda copy ediyor. Bir yolu varmı otomasyonlarını etmeden almanın ?

Şimdiden yardımcı olacak arkadaşlara teşekkürler.

Read dediğin zaman tüm otomasyonu okur haklı olarak. Tek tek uğraşacaksın maalesef. O + tuşuna bastıkça çıkar alt alta neyin neyi otomatize ettiği. (lafa bak, otomatize. hahahaha) :)

O çıkan değerlere göre bakacaksın artık.

MIDI kanalını kopyaladıktan sonra kopyaladığın kanalın list editörünü aç, nota hariç ne var ne yoksa sil. Otomasyon datasından kurtulduktan sonra temiz temiz yazarsın istediğin şeyi. Aynı MIDI kanalını seç, sadece kontrol datasını başka MIDI kanalına kaydet.

Ben genelde kontrol datasını ayrı kanala kaydediyorum. Edit işi çok daha kolay oluyorbu sayede.

Teşekkür ederim Nurkan,
Ama keşke Ableton,studio one dakiler gibi zahmetsiz olsaymış.
Biliyorsun belki o sequencer larda copy seçeneği var istersen sadece midi datasını alabiliyorsun.Alışkanlık ama Cubase dende vazgeçemiyorum. Tekrar sağol.

Geri