[Eski] Cubase 5 "Key Commands" ?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Uzunca bir nota çiz kalemle sonra makası seç. Şimdi Alt tuşuna basarken makası notanın üstüne tıkla. Seçtiğin nota değeri kadar o notayı eşit parçalara bölecektir. Aynı şeyi audio için de kullanabilirsiniz. (Logic'te de aynı olay var)

Süpürge aracı vardı bunu yapan.
Son zamanlarda kullanmadım ama, o da aynı işi yapıyor.
Tek tuşa fonksiyon atamak da zor bir iş değil Cubase'de.

Düz çizgi tool'u da yapıyor aslında. Elin ayarının iyi olması lazım, hafif eğiklik olunca logaritmik olarak başka notalara kaymaya başlıyor.

Selcuk_Ergen' Alıntı:
Uzunca bir nota çiz kalemle sonra makası seç. Şimdi Alt tuşuna basarken makası notanın üstüne tıkla. Seçtiğin nota değeri kadar o notayı eşit parçalara bölecektir. Aynı şeyi audio için de kullanabilirsiniz. (Logic'te de aynı olay var)

O seçtiğin notayı sadece tıkladığın yerden bölüyor yani quantize ölçülerinden değil. 16,32,64 gibi bölmüyor.

ilterocktive' Alıntı:
Süpürge aracı vardı bunu yapan.
Son zamanlarda kullanmadım ama, o da aynı işi yapıyor.
Tek tuşa fonksiyon atamak da zor bir iş değil Cubase'de.

Tek tuşa bu istediğim fonksiyonun nereden atanacağını key commands'ta hangi isimle geçtiğini söyleyebilirmisin ? Benim bildiğim key commads'tan tek bir tuşa atanabilip Split edebilen böyle bir fonksiyon yok.

Selcuk_Ergen' Alıntı:
Düz çizgi tool'u da yapıyor aslında. Elin ayarının iyi olması lazım, hafif eğiklik olunca logaritmik olarak başka notalara kaymaya başlıyor.

Evet tabi yapıyor birşeyler illaki yapamayacağın şey yok uğraşınca ancak benim istediğim fonksiyon "Cubase'de yok".
İsterseniz koyduğum videoyu izleyin bakalım varmı öyle bir fonksiyon.

audiokoop' Alıntı:
Selcuk_Ergen' Alıntı:

O seçtiğin notayı sadece tıkladığın yerden bölüyor yani quantize ölçülerinden değil. 16,32,64 gibi bölmüyor.

E hangi gridi seçersen o nota değerine denk gelir o da senin işini görür işte. 16'lık grid seç 16'lık olarak bölsün.

Ben eklediğin videodan farklı bir şeyden bahsetmiyorum. Evet cubase'de "s" tuşuyla yapamıyorsun ekstra bir manevra daha yapmak zorundasın (scissors tool seçmek) ama sonuçta istediğin şeyi yapabiliyorsun.

O zaman ben anlattığın şekilde bölemiyorum. Sadece notada makası vurduğun yeri kesiyor öyle tümünü 16 ya veya 32 quantize a bölmüyor. Ben yapamadım .

Of çok pardon ben direk gidip seçili olan notanın orta yerine vuruyormuşum makası, bölmek istediğim ölçünün notadaki değeri üzerine vurmamışım. Halloldu. :)

Ama şu split olayını kısa yol olarak Steinberg bir atasa daha süper olacak . Benim gibi hihat ler üzerinde çok fazla oynayan atraksiyon yapan bir adam için inanılmaz hızlandırıcı olur. Ama yinede dolaylı yoldanda olsa oluyormuş çok teşekkür ederim bilgilendirdiğin için.

Geri