[Eski] Cubase 5 "Key Commands" ?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

audiokoop

Yeni üye
Cubase key commands'ta aramama rağmen hangi isimde kayıtlı olduğunu bulamadığım "Split Events" yani resimdeki gibi bir nota vuruşunu seçip bilgisayar klavyemden atayacağım bir harf ile tek bir hamlede Quantize olarak seçeceğim 16/32/64 gibi vuruşlarda bölmek istiyorum.

Bu işlemin ismi Studio One'da Key Commands'ta "Split Event" olarak geçiyor ve herhangi bir klavye tuşuna atayabiliyorum. Ancak Cubase key commandsta bunun aktif olduğu ismi bulamadım. Şimdiden teşekkür.

Ben bulamadım yolunu.

Aynı efekti elde etmenin çeşitli yolları var ama tek click'le nasıl olur ya da olur mu bilemedim.

Çok işe yarayan bir özellik esasında misal 16'lık bir hihat yazacaksın çek nota çigisini bas kısayola istediğin şekilde kesip biçsin. Diğer türlü ya duplicate edicen ya tek tek vuruşları yazacaksın. Gerçi bu sadece davul patternleri için değil yazdığın bir midi piano pattern'den değişik yerlerine farklı vuruşları yaratırsın . Ha neden buna gereksinim duydum sadece çabukluk,hız istediğimden :)

Ben de bilmiyordum bunu ama buna en yakın kısa yol bence o küçük notadan bir adet koyup kaç kere istiyorsan o kadar ctrl+D yapmak.

ctrl+d'ye elinini basılı tut.

paint tool ile tıkla sola boya.

ctrl+k yap, kaç tekrar istediğini yaz.

Tabi bir şekilde yapılıyor ctrl d olsun tek tek yaz gibi ama ölme eşşeğim ölme:). Yani bir akıl düşünmüş ve bunu birçok daw da yapmış,anlatmak istediğim amaç işi kolaylaştırmak yoksa Cubase bu illa yaparsın bir şekilde. Ama işte çok fazla Daw deniyorum ve kullanmadığım kalmadı artık işte hepsinden işime yarayanlarını böyle hepsinde olsun istiyorum:)

O kadar karamsar olma canım sen de. ctrl+k yap. Çıkan yere 1000 yaz, 1000 kere tekrarlasın. Eşek yaşar yani :) Bak ben yıllardır yaşıyorum :D

Neyse, Cubase'de böyle bir fonksiyon yok baktığım kadarıyla. Bulan olursa yazar buraya.

Gördüm.

Bir tane 16'lık yaz, tekrarla de işte. Bir saniyeni almaz. MIDI olduğundan bir fark da olmaz iki işlem arasında.

Neyi anlamadım acaba?

Neyi tetiklemek için kullanacaksın bu fonksiyonu?

Bir notayı quantize değerine göre bölmekle , istediğim uzunlukta yazdığım notayı kopyalamanın arasındaki farkı bana biri anlatsın lütfen.

Takıntı abi işte bu takıntılar müzik yazmaktan uzaklaştırdı beni. Yoksa ne olacakki dediğin gibi yap gitsin işte .

Geri