[Eski] Crossfade Sorusu

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Mundox

QuietArt.co.nz
Baska bir baslikta Berkay Crossfade sorusu sormustu, arada kaybolmasin diye yeni baslik actim.

Berkay' Alıntı:
Bir de, hazır crossfadelerden laf açmış Mahcem, abi benim merak ettiğim (hatta şirkette tartıştığımız) bir şey daha sormak istiyorum. Ekran görüntüsü koymadan anlatacağım umarım becerebilirim.

A1 LLLLLLLLI\............
A2 ............./ILLLLLLLL

Bu çizmeye çalıştığım iki kanalda iki adet region. Birinin sonuna, diğerinin başına fade verdim.

A1 LLLLLLLLLLXLLLLLLLLLL

Bu da aynı iki regionın tek kanaldaki hali, grid modunda kare kare sayarak yukarıdaki regionların fade'e girdikleri kare sayısı kadar crossfade yaptım.

İkisinde duyulacak sonuç aynı mı olur farklı mı olur?

Ben aynı olacağını düşünüyorum, değilse nedendir?

Neyi Crossfade ettigine ve hangi crossfade seceneklerini kullandigina bagli olarak sonuc degisir. Ben crossfade kullanriken genelde "equal power"'i secerim, bu kulagima daha yumusak geliyor.

Bir resim aldım;

İlk region room tone, ikincisi mono tone wind.

Burada gördüğümüz, iki ayrı kanalda bulunan regionlara, resimdeki gibi, düz olarak fade in ve fade out verdim.

Alttaki kanalda yine aynı iki region, yine düz olarak crossfade verdim.

İkisinde de eşit miktarda kare sayısı olmasına dikkat ettim.

Burada ikisi de aynı sonuca mı çıkacaktır?

Ayrıca bir de, fade seçeneklerinden, equal power seçili idi, ama o şekilde eşit olarak crossfade veremedim, biri kıvrımlı diğeri düz oluyordu, bende equal gain'i seçtim. Ne yaptıklarını bilemiyorum, onu da merak ediyorum.

Berkay' Alıntı:
Burada ikisi de aynı sonuca mı çıkacaktır?
Buna dinleyerek karar verebilirsin. Sanırım sonuç aynı olur.

Berkay' Alıntı:
Ayrıca bir de, fade seçeneklerinden, equal power seçili idi, ama o şekilde eşit olarak crossfade veremedim, biri kıvrımlı diğeri düz oluyordu, bende equal gain'i seçtim. Ne yaptıklarını bilemiyorum, onu da merak ediyorum.
O zaman sağdaki veya soldaki "fade" şekili menüsünden değiştirebilirsin.
Equal gain linear, equal gain ise logaritmik bir iniş sağlar. Ben aynı yoğunluktaki dosyaları crossfade yaparken equal power kullanıyorum.

Geri