[Eski] Creative X-Fi Platinum Ses Kartı!!!

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Nadir

Yeni üye
Arkadaşlar foruma yeni dahil oldum.Herkeze merhaba.Şimdi şöyle bir durum var.Creative X-Fi Platinum Ses Kartı satın aldım.Gerçi henüz gelmedi ama.Bir arkadaşım almış.Bende M-Audio 2496 vardı sattım bundan aldım.Çok hoşuma gitti çünki.Adamlar aletin üstüne bilgisayar işlemcisi gibi bi işlemci koymuşlar ve 64Mb ram koymuşlar.Kayıt filan alırken makinanın işlemcisi oynamıyor bile yerinden.Herşeyi kart hallediyor.Çok güzel.Tabi bu benim fikrim.Sizler daha iyi bilirsiniz.Bir danışıyım dedim.Sizce iyimi yapmışım M-Audio yu vermekle ve yerine bunu almakla.

Geldikten sonra bize anlatırsın artık :)

Ama %0 CPU yükü büyük yalan. CPU yükü aynı. Sürücülerinden şikayet çok. 64 MB Ram oyun oynamıyorsan hiçbir işe yaramıyor (bu arada eski soudblaster'larda da soundfont yüklemek için RAM vardı, sonra büyük bir hamleymiş gibi bunu kaldırıp 'PCI üzerinden tüm RAM'ı kullandırıyoruz' dediler, arkasından x-fi'lerde yine RAM koydular :? )

Yine de morali bozma, gelince bize rapor ver, sorunsuz çalışıyor mu, minimum latency ne kadar, vs. vs.

Re: Creative X-Fi Platinum Ses Kartý!!!

Nadir' Alıntı:
Arkadaþlar foruma yeni dahil oldum.Herkeze merhaba.Þimdi þöyle bir durum var.Creative X-Fi Platinum Ses Kartý satýn aldým.Gerçi henüz gelmedi ama.Bir arkadaþým almýþ.Bende M-Audio 2496 vardý sattým bundan aldým.Çok hoþuma gitti çünki.Adamlar aletin üstüne bilgisayar iþlemcisi gibi bi iþlemci koymuþlar ve 64Mb ram koymuþlar.Kayýt filan alýrken makinanýn iþlemcisi oynamýyor bile yerinden.Herþeyi kart hallediyor.Çok güzel.Tabi bu benim fikrim.Sizler daha iyi bilirsiniz.Bir danýþýyým dedim.Sizce iyimi yapmýþým M-Audio yu vermekle ve yerine bunu almakla.

nadir kusura bakma ama, sb-live müzik yapmak için toptan büyük yalan... :shock:

ama al kullan bir müddet iþini görür zaten daha sonra kendin deðiþtirmek isteyeceksin...bende audigy 4 aldýðýmda vayy iyi kart heralde demiþtim,ama yalan oldu... :wink:

Nadir' Alıntı:
Arkadaşlar foruma yeni dahil oldum.Herkeze merhaba.Şimdi şöyle bir durum var.Creative X-Fi Platinum Ses Kartı satın aldım.Gerçi henüz gelmedi ama.Bir arkadaşım almış.Bende M-Audio 2496 vardı sattım bundan aldım.Çok hoşuma gitti çünki.Adamlar aletin üstüne bilgisayar işlemcisi gibi bi işlemci koymuşlar ve 64Mb ram koymuşlar.Kayıt filan alırken makinanın işlemcisi oynamıyor bile yerinden.Herşeyi kart hallediyor.Çok güzel.Tabi bu benim fikrim.Sizler daha iyi bilirsiniz.Bir danışıyım dedim.Sizce iyimi yapmışım M-Audio yu vermekle ve yerine bunu almakla.
amacın kayıt yapmaksa yanlıs yapmıssın.24-96 verilip cretive alınır mı.deveden inip esek e binmek gibi bisey bu.(kayıt için konusuyorum tabi.)

roni aran' Alıntı:
amacın kayıt yapmaksa yanlıs yapmıssın.24-96 verilip cretive alınır mı.deveden inip esek e binmek gibi bisey bu.(kayıt için konusuyorum tabi.)

O kadar da değil yahu, x-fi elite pro'daki converter'lar daha iyi (1212M ve 1820M'le aynı)
Platinum'dakileri bilmiyorum ama...

Bu konu ile biraz ilgili olmasi acisindan yasadigim bir deneyimi aktarmak istiyorum.Ben yaklasik Iki yildir Creative Audigy LS kullaniyorum .Ableton Live 5 de latency 7ms ile sorunsuz calisabiliyorum .Fakat gecen gun bir arkadasimin M-Audio Audiophile 2496
si ile FireWire 410 unu eve getirip deneme firsati buldum ....

Audiophile 2496 da latency yi ancak 15 ms de kullanabildim ...FireWire 410 da ise 10 ms nin altina secenek yapmadiklari icin 10 ms altini deneyemedim ..10 ms de sorunsuz kullandim ableton ile ...

Bu yasadigim deneyimde , 60 dolarlik creative audigy LS ile Profesynel m-audio larin latency farkini gordum bu olay beni baya bir dusundurdu ...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri