[Eski] cift monitor mu? (ekran). yoksa büyük bir adet monitormu?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

bonder

Yeni üye
selamlar projeyi rahatlikla gorup üzerinde calisabilmek icin cift yada üc monitor baglamayi mi onerirsiniz yoksa bir adet büyük ekran mi almaliyim. Bu konuda karar veremedim detayli tavsiyelerinizi beklerim.

kolay gelsin

Ben 2 tane 19'' monitor kullanıyorum.Çok memnunum.Büyük bir ekran alıp hepsini bir ekrana tıkmaktansa 2 ayrı ekranda görmek daha rahat gibi

gerçi 1 adet 22 yanındada en ucuzundan bi 19 ctr/lcd de güzel olur, daw da tek tarafta trackleri okurken, diğer tarafta mixer. Ben 22 kullanıyorum 1 adet ,sanırım yanına eski 17" ctr monitörümüde kullanıcam bu amaçla.

aytekxyz' Alıntı:
gerçi 1 adet 22 yanındada en ucuzundan bi 19 ctr/lcd de güzel olur, daw da tek tarafta trackleri okurken, diğer tarafta mixer. Ben 22 kullanıyorum 1 adet ,sanırım yanına eski 17" ctr monitörümüde kullanıcam bu amaçla.

İki monitörde aynı boyutta olsa daha sağlıklı olur bence.

tabiki,

ama 2. 22" alamayacağım için yine bir 700 daha verip,elde kalan 17" işe yarasın:) Vede diğer düşüncem en az bir wide büyük avantaj.

tek ekranın wide olmasını istemem şu amaçla çok iyi; misal bir yandan uzun bir vokal vb. kayıt yaparken wide dan track i izleyip, diğer yandan 4:3 ekran ile mixere hakim olmak, 2 wide süper olur fakat çok pahallı olur, veya 2 kare ekran da track bölümü kısa lacağı için sıkıntı gibi masa(mixer) olmadıkça. 19 kare iken diğer 22" wide arasında uzunluk bakımından da çok fark yok, ondan yanyana çok sırıtmıyor. İş o halde çok da kötü olmaz. Herkesin kullanım amaçları da farklı tabi.

Re: cift monitor mu? (ekran). yoksa büyük bir adet monitormu

bonder' Alıntı:
selamlar projeyi rahatlikla gorup üzerinde calisabilmek icin cift yada üc monitor baglamayi mi onerirsiniz yoksa bir adet büyük ekran mi almaliyim. Bu konuda karar veremedim detayli tavsiyelerinizi beklerim.

kolay gelsin

2 tane ayrý monitörün olursa daha rahat çalýþýrsýn bonder çünkü tek monitörde yine programlarý çekiþtirip bir hýzaya otutturman gerekiyor bu da çalýþýrken hiç hoþ olmaz.Atýyorum cubase reason çalýþýrken ikisini ayrý ekranlara atarsýn çok rahat edersin veya reasonýn rackleri bir yere sequenceri bir yere bu da sana rahat bir kayýt imkaný saðlar.

Görüntüye müzik yaparken de çift monitör çok iþine yarar,Bir tarafta tam ekran görüntünü görürken diðer tarafta iþini rahatça görebilirsin.Eðer ekran kartýnýn tv çýkýþý varsa televizyon bile kullanabilirsin.

Daha birçok artý yaný var (foley, dublaj vs..) çift monitörün, kararýný tek yerine çift monitörden yaparsan daha verimli çalýþýrsýn.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri